VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN NY VATTENLÄCKA

Åh vilken härlig liten utflykt vi fick jag och minisarna innan vi hämtade Elion + kompis på skolan. De tyckte det var så kul och ville inte alls gå mot bilen men jag lovade att vi ska åka till dit (Stadsparken) snart igen. Förut bodde jag nära Stadsparken så Elion och jag har ju lekt där maaaaassor men nu bor vi i andra änden av stan så det blir inte på samma sätt nu. Det är synd, jag gillar verkligen att vara på den sidan av stan (man hör inte motorvägen och det är med skog runtom) och skulle nog egentligen gärna bo kvar där haha. Men det är väl tur att vi kan ta oss dit med buss, bil eller ben ändå! Det får vi bli flitigare på.

 

Halsduk idag kanske är att överdriva enligt vissa (såg flera som gick i shorts idag men alltså det måste väl vara bara för att de tror att det är varmt i solen? 11 grader är INTE shortsväder för mig i alla fall haha) men det har blivit så kyligt nu. Okej kanske inte hade behövt ha en dunjacka också men jag var ju samtidigt inte för varm så… Som sagt, alltid frusen. Mange säger att det finns något te som ska få igång blodcirkulationen, någon som vet? Kan ju vara något värt att testa nu när kylan är på väg.

 

 

 

 

Karusellen”. Haha som vi snurrade i olika konstellationer. Roligaste var när jag snurrade Idun och hon skulle gå av, och inte kunde gå rakt. Som jag skrattade men jag var snabbt framme för att hålla i henne tills världen slutade gunga 😉

 

 

 

Påfåglar kommer jag för alltid associera med tiden då vi flyttade hit. När Elion började på sin förskola som ligger på andra sidan berget från Stadsparken så varnade personalen om att det gick påfåglar löst i skogen efter att de hade rymt haha. Inte att de skulle vara farliga, men ifall man skulle bli förvånad.

 

 

 

 

Lekpark OCH djur – kan det bli bättre? Jag tycker nog det är den perfekta kombon av aktivitet med barnen.

 

 

 

Hur mysigt att gosa in sig medan Idun tittade på hönor?! Fick snällt sluta rätt snabbt dock…. 😉

 

 

 

 

Sen var vi på vift en stund för att köpa en ny diskmaskin. Efter mycket om och men valde vi att inte köpa IKEA:s egna trots att vi först hade tänkt det, eftersom vi mest troligt kommer välja ett IKEA-kök när det är renoveringsdags och vi tänker att den ska passa in där.

 

Alltså kaoset sen, när vi skulle hem. Vi kom knappt hem. Olycka på E4:an så vi kröp sakta fram. Vi bor inte långt bort men det var en rejäl propp som bromsade. Så när vi hade åkt ungefär halvvägs hoppade jag ur bilen och sprang hem. Hade ju två killar hemma som väntade och jag tyckte att vi hade varit borta tillräckligt länge + att det var hög tid att börja laga den där tacosen till middag. Inte helt bekvämt att springa med ballerinaskor men jag blev mest förvånad över att kondisen höll haha. Sen. När jag nästan var hemma så ser jag att vägen utanför oss är avspärrad IGEN. Som i helgen när det var vattenläcka och vattnet stängdes av. Det var tur att jag sprang före så jag kunde ringa till Mange, hade han kört den vanliga vägen hade det blivit tvärstopp. Nu kunde han ju ta en annan väg. Mycket riktigt var det ännu en vattenläcka. Passade på att fråga de som jobbade med det och de sa att det var en ny läcka ungefär tre meter från den gamla läckan. Tydligen är det urusla vattenrör i hela stan. Usch, hoppas inte det innebär att de måste lägga om massa under jorden framöver. Nu är vattnet tillbaka igen men det var ju rätt skönt att ha vattendunkar hemma från i helgen så det inte behövde bli samma stress över eventuell vattenbrist. Lite komiskt att vi kom hem med en ny diskmaskin men just då hade vi ändå inget vatten, så den gick ändå inte använda haha.

 


Kommentarer


 1. Therese 24 september, 2018 on 22:43 Svara

  Där drog ni en nitlott! Vi hade en 13 år gammal whirpool från Ikea och det är bästa diskmaskinen jag varit med om! Även vår familj (som två av dom köpt nya andra kända märken nyligen) Aldrig någonsin krånglat och tvättat skinnande rent trots riktigt intorkat ibland. Allt var torrt (utom plast såklart) när man öppnade luckan och inga fula torkade droppar på glas. Nu har vi precis flyttat till hus och har nyare maskin men som vi skippar att använda för den är så värdelös (Siemens). Ska snart riva ut detta kök och vi hoppas såklart nyare på Ikea håller samma mått som vår men är rädda för att ”det var bättre förr” ??

  • Evelina 25 september, 2018 on 06:53 Svara

   Där ser man! Har försökt läsa lite men inte hittat så bra grejer om IKEAs diskmaskiner… men kanske som du säger var bättre förr?! ?

 2. Sandra 25 september, 2018 on 16:12 Svara

  Läs på om pepparmints-te ?

  • Evelina 26 september, 2018 on 21:03 Svara

   Will do! ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna