VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EXTRA LEDIG DAG

Det var en gnälldag deluxe igår. Det var liksom sådär genominfekterat heela dagen. Usch för sådana dagar. Men vi var på fotbollscup vilket var kul! Sista för säsongen och även om det var kallt så var det såklart roligt att titta. Direkt därefter åkte vi till stugan och hade med oss för korvgrillning till lunch. När vi åkte hem kände jag att jag behövde lufta mig själv utan barn så jag frågade Karin om hon ville hänga med på en av lederna uppe i skogen. Vi tog femkilometern och det var alldeles ljuvligt. Så vackert och jag ÄLSKAR ju som bekant skogen. Det är fridfullt och harmoniskt för mig. Mange känner likadant för vatten så vi kanske skulle bo såhär, mitt i skogen med utsikt över vättern? 😉

 

Vi har ju faktiskt utsikt över vättern om man klättrar upp på vårt tak (synd att vi inte kan bygga på en våning hehe) men runtom oss hade jag önskat mer skog.

 

Idag är förskolan stängd för planeringsdag och jag är hemma med minisarna. Vi ska på utflykt om en liten stund, jag ska steka pannkakor som vi kan ta med. På morgonen följde vi Elion till skolan och sen tog vi omvägen förbi affären för att handla. Alltså älsk på att handla på måndagsmorgnar! Så lugnt. Man kanske skulle vara ledig måndagar istället för den klassiska fredagen? Tänker framåt till sommaren när jag förmodligen inte kommer jobba 100 %,

 

Egentligen hade jag ett möte i eftermiddag men jag fick avboka eftersom Mange hade ett viktigare möte. Svårt det där, att prioritera vems jobb som är viktigast. I eftermiddag efter Mange slutat måste vi köpa en ny diskmaskin också. I helgen checkade nämligen vår ut för gott, ändå imponerande att detta är första gången vi är med om det med tanke på att hela huset kan börja strejka närsom (peppar peppar). Men vi trooor att det kanske kan ha att göra med att det var någon vattenläcka eller annan olycka här i området, när vattnet var avstängt under lördagen. Det var sen när vi startade diskmaskinen på kvällen som den ballade ur. Kan såklart vara ett rent sammanträffande, men samtidigt kom det lite väl i samma veva. Gamla diskmaskinen pallade kanske inte vad det nu var som hände.

 


Kommentarer


 1. Nina 24 september, 2018 on 17:38 Svara

  Är ledig halva fredagen och tycker det är kanon. Några som tycker jah borde vara ledig måndag istället eftersom de tycker det är en så tråkig dag för mig skulle jag mer känna lite stress på tisdagen. Men skulle jag varit hel ledig en dag och inte skulle tänka på vad som händer på jobbet skulle jag nog valt att vara ledig en onsdag (ofta olika möten på onsdagar). Avbrott mitt i veckan och inte så många dagar i rad på förskolan.

  • Evelina 24 september, 2018 on 19:37 Svara

   Smart! ?

 2. A 24 september, 2018 on 18:38 Svara

  Måndagar är jättebra att vara ledig på! Jag lägger ofta (vi har önskeschema) mig ledig på måndagar. Fredagar är ju liksom ändå så roliga, lite roligare på jobbet, känslan osv så den dagen går av bara farten efs det är början på helgen?. Så kan du sen är verkligen mitt tips att vara ledig måndagar, känns på nåt sätt som att ledigheten maxas?

 3. Elina 24 september, 2018 on 20:49 Svara

  Vår tvättmaskin gick sönder förra helgen… fick klara oss utan i några dagar. Fy tusan vad jobbigt! Normalt tvättar vi två tvättar per dag (dock har nya mer kapacitet så det kan ju bli bättre på den fronten nu 🙂 ). Den nya har fått köra sig varm nu kan jag lugnt säga! Dock har vi ingen torktumlare, funderade på att slå till på en och så i samma veva går tvättmaskinen sönder så då fick den planen stryka på foten…..

  • Evelina 24 september, 2018 on 21:10 Svara

   Oh no!!! Man blir nästan lite maktlös utan sina vanliga ”lyxprylar” haha. Kanske rätt nyttigt att vara utan ibland så man uppskattar dom desto mer 😉 Vi har heller ingen torktumlare men tycker livet blev lättare med en luftavfuktare (som jag fick tips om i kommentarerna här inne) 🙂 Kanske är något för er om ni inte redan har?
   Kram!

   • Elina 25 september, 2018 on 11:52 Svara

    Tack för tips! Ska kolla upp det! Vi satt så sent som igår och googlade på torktumlare för att kunna köpa när plånboken tillåter (egentligen typ aldrig ?).

 4. Elina 24 september, 2018 on 20:51 Svara

  Och ännu ett tips ang ledighet: jag har i många år kört onsdagar och ska precis börja med det igen. Barnen får ett avbrott mitt i veckan (iaf de som går i förskolan och även jag). Kan varmt rekommendera ☺️

  • Evelina 24 september, 2018 on 21:07 Svara

   Mycket bra tips! Men om jag är kvar på nuvarande arbetsplats kommer onsdagar nog bli svårt eftersom det är en viktig mötesdag (gruppträffar). Men annars verkligen något jag ska tänka på! 🙂
   Kram

   • Elina 25 september, 2018 on 11:53 Svara

    Då blir nog måndagar eller fredagar precis lika bra ❤️☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna