VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

YES!

Känslan efter mitt lunchpass i gymmet var – YES! Det var längesen jag tränade så svetten rann men känslan som kommer efteråt upptäckte jag att jag har saknat.


Lyxade till det med att kolla på en serie medan jag åt lunch. Sen började jag läsa i bok nummer två. Ja jag läste ut SPSS-boken på förmiddagen! Helt otroligt. Eller ja, jag läste de delar som är relevant för oss, så inte heela boken egentligen. Men nästan. Och efter gårdagens labb hängde jag med bra. Produktiv dag minst sagt! Men jag inser att just pauser hemma är något jag måste bli bättre på. På något sätt känns det ”fel” att göra ingenting i en timme vid lunch t.ex. Nästan så att jag känner att jag inte får ha barnen på förskola. Men hallå, inte känner jag så om jag är på jobbet! Då inser jag ju vad paus innebär, och att det är ett måste. Självklart är det samma hemma för paus i plugg är minst sagt nödvändigt om man vill lära sig på bästa sätt. Det blir väl en krock i hjärnan för hur saker ska vara haha. Svårigheten med att plugga hemma alltså, vilket i-landsproblem va ?Kommentarer


 1. Fyrbarnsmamma 11 september, 2018 on 17:02 Svara

  Det tyckte jag var det kluriga att vara student och ha barn på förskolan. I båda kommunerna som jag bott har man varit tydlig med att om jag gjorde annat än pluggade en stund skulle jag hämta hem barnen (det spelade alltså ingen roll vilken studietakt jag hade, och om det bara handlade om en mindre paus). Jag valde alltid att ha barnen halvtid på förskolan, under heltidsstudier (bortsett från under praktikveckor), eftersom det ju inte funkar utan paus. Skönt om du bor i en mer tolerant kommun, som förstår var studier innebär! ?

  • Evelina 11 september, 2018 on 18:30 Svara

   Men oj det är ju inte ok! Självklart behöver man rast, och du pluggar ju heltid vilket motsvarar heltid på ett jobb – dvs du HAR lunchrast. Det är ju inte så att du åker hem på lunchrasten under en föreläsningsdag, skillnaden är bara platsen du pluggar. Vi har ingen kommunal förskola så vet inte om det kanske är hårdare där, men det vore ju tragiskt. Jag hade aldrig gått med på att inte få ta raster bara för att jag har hemmastudier! Det skulle ju innebära att jag skulle behöva plugga på kväller och helger istället, och då faller ju hela tänket att det är motsvarande arbetsdag 8-17. Bra kämpat av dig! ??? kram

 2. Lisa 11 september, 2018 on 19:41 Svara

  Förstår din känsla. Jag har inga problem att ta pauser när barnen är på förskolan eller med farmor/mormor, men jag kan inte riktigt slappna av ?

  Kram
  Nouw.com/noos

  • Evelina 11 september, 2018 on 20:22 Svara

   Jamen precis det där – svårigheten att slappna av! ? Kram! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna