VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DEN DÄR KURSLITTERATUREN

Godmorgon! Barnen är lämnade på förskola och skola, och den här mamman har hemmaplugg idag. Tänkte ta en träningspaus om någon timme i samband med lunch, för att bara mala sida efter sida är inte speciellt givande om man håller på för länge 😉

 

Dessa två tegelstenar ska jag läsa innan fredag (!). Har nämligen lånat böckern så fick en härlig deadline. Har redan plöjt två böcker, så det är ju inte så att jag skjutit upp det in i det längsta om det nu verkade så haha.

 

Att köpa böcker till varje kurs har självklart sina fördelar. Man slipper tänka på allt vad lånetider heter. Jag köpte alla böcker första kursen. Sen började jag ganska snabbt köpa begagnat (den marknaden är enorm). Köpa begagnat gjorde jag helt termin 2 och en bit in på termin 3. Om jag inte minns fel så var det i slutet av termin 3 (juridikterminen) som jag bestämde mig för att inte köpa fler böcker, utan bara låna. Och det har alltså funkat i typ 2,5 termin. Lite pyssel och planering, men man slipper köpa och sälja vilket nog är ännu mer fixande. Så mitt tips till er studenter och blivande studenter är att våga låna mer kurslitteratur, om ni inte redan gör det. Och inte bara på skolans bibliotek, kolla även på stadsbiblioteken. Man läser ju ändå oftast bara igenom och antecknar det viktigaste utifrån vad som tagits upp på föreläsningar. Sen utesluter ju inte något det andra. Jag funderar till exempel på att köpa den undre tegelstenen på bilden. Brymans bok följer verkligen med genom hela utbildningen och nu i termin 6 kommer den användas hela tiden i och med C-uppsatsen som väntar. Då kan det minst sagt vara värt ett köp.

 

Kram!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna