VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FIRST WE TOOK EACHOTHER THEN WE TOOK NEW YORK

Alltså åh. Jag erkänner att jag ibland klagar på att min man inte är så romantisk av sig i form av överraskningar och liknande. Vardagsromantisk är han ändå, när det kommer till att visa att han älskar mig genom att laga mat åt mig eller ordna med något praktiskt. Lite så. Det är liksom hans sätt, hans kärleksspråk. Men vi talar lite olika kärleksspråk och jag uppskattar väldigt mycket att få små överraskningar, blommor…

 

När han igår kom hem med 60 (!) rosor, i mina favoritfärgerna vitt och rosa kände jag verkligen hur mycket han ansträngt sig för att prata ”mitt” kärleksspråk. De 60 rosorna står för alla månader vi haft tillsammans, dvs de 5 åren vi har varit varandras. Förra året gjorde han faktiskt samma sak, med 48 rosor. Även det året sa jag att han kunde ju fokuserat på bröllopsmånader istället haha, hade ju blivit mycket billigare. Men 60 rosor, det är rätt maffigt måste jag säga. En riktigt genomtänkt (och tung!) bukett.

 

 
img_6788.jpg img_6787.jpg

Såhååå fina!!

 
 

Ny kjol från Lindex, tröja från VILA.

 

När svärfar/farfar installerat sig i huset åkte vi in mot centrum för att äta middag. Först tvekade vi lite om vi skulle äta ute eller bara ta en bio, eftersom klockan blir rätt mycket om de små ska somna innan vi åker. Men tid för att prata ostört är något vi behöver så det fick också prioriteras. Bion står ju kvar 😉

 
 
img_6729

Tänk att min man bara blir snyggare och snyggare för varje år? Gulligt att han fortfarande får visa leg på systemet emellanåt också, trots att han snart fyller 40 (nåja, han ska fylla 39 först) 😉

 

 

Ribsen på Texas Longhorn – en riktig klassiker haha. Enkelt men väldigt gott!

 

Ja tänk vad vi har hunnit med på våra 5 år. Och det vi har hunnit med (barn, hus, giftermål osv…) hann vi med redan under de första 2,5 åren. Efter Aston föddes, för 2,5 år sen, har vi inte varit med om speciellt stora förändringar. Jag började plugga igen, Mange har bytt jobb. Men annars har vi mest försökt att landa i det fina vi byggde upp på kort tid, och formas som familj. Jag ska inte säga att det alltid har varit eller är lätt, även om vår start gick väldigt enkel och pusselbitarna la sig rätt fort. Vi blev ju blixtkära och bara allt klaffade. På senaste tiden har det varit lite otakt mellan oss och jag tror att botemedlet är att vi ser till att få mer ledig tid tillsammans. Ta tillvara på helgerna och göra saker tillsammans – både bara jag och Mange men också som hel familj. För min kärlek till Mange är starkare än någonsin och varje dag är jag lyckligast i världen för att jag får vara hans. Det vill jag vara för alltid, hans fru.

 

 


Kommentarer


 1. Nana 7 september, 2018 on 11:45 Svara

  Det är häftigt när de blir rätt. Jag o min man träffades november 2015. Nu har vi två flickor födda okt 2016 o februari 2018 samt hunnit gift oss. Men som sagt känns de rätt så kör tror livet är för kort för att fundera. Man vet aldrig vad som sker!

 2. Elina 7 september, 2018 on 12:27 Svara

  Min erfarenhet är att det kan gå lite upp och ned, speciellt när det är mycket på gång och under lång tid. Som exempelvis husrenovering i ert fall eller husbygge i vårt… Men älskar man varandra i grunden så är kommunikation A och O, då går det att istället bli starkare av dessa dippar som jag tror nästan är oundvikliga i det långa loppet. All lycka till er! Ska nog försöka vara lite romantisk för min man idag. Idag har han jobbat sin första vecka på nytt jobb efter några månaders föräldraledighet. <3 Får hitta på nån överraskning till honom!

 3. Marie 7 september, 2018 on 12:31 Svara

  Grattis till era 5 år! Måste bara fråga om du försöker tala hans kärleksspråk också? Du skriver att du vill att han ska tala ditt, men i jämställda Sverige så borde väl rimligen du tala hans lika ofta? 😉

  • Evelina 7 september, 2018 on 13:08 Svara

   Tack snälla ??
   Absolut! Det är klart det ska vara åt båda håll så jag gör mitt bästa jag med ?

 4. Elin 7 september, 2018 on 23:36 Svara

  Så fina ni är och vilken underbar bukett ??
  Grattis till era fem år ihop, och är det tre år som gifta? Vi firar femårig bröllopsdag idag, fick med en bukett (som tur var, haha ??).

  Appråpå kärleksspråk, man har ju rätt bra koll på vad man själv uppskattar och så. Men tycker det kan vara lite svårt att få fram vad mannen gillar. Ja förutom det fysiska kanske då, det är rätt uppenbart, haha. Men i övrigt liksom.. Vad uppskattar M?

  Kram!

  • Evelina 8 september, 2018 on 10:26 Svara

   Tack snälla! Ja vi gifte oss på vår 2-årsdag ? och grattis till er!!! ???

   Här hittade jag bra beskrivningar på de olika språken:

   https://blogg.svenskakyrkan.se/vandravagen/2014/05/23/fem-karlekssprak-och-en-karlekstank/

   Jag tror absolut man kan tala fler språk, för jag kan ju inte säga att de andra är oviktiga för mig. Bekräftande ord och fysisk beröring är t.ex såklart också viktiga för mig men på en mer grundnivå eller vad man ska säga. Överraskningar är för mig det lilla extra, att veta att personen tänkt på mig och kommit fram till något personligt.
   Mange är nog en ”tjänster” till stor del, dvs det han har så lätt för att ge till mig. Så med det sagt VET jag ju att han verkligen verkligen älskar mig – för det är ju det sätter han lättast visar sin kärlek på. Jag tror att man säkert har lättast att visa kärlek på det sätt man själv uppskattar att få den på? Vilket är där det kan bli en krock, om man inte vänder på det och tänker hur den andra faktiskt behöver kärleksförklaringar på ?

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna