VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MYSHÖG

Alltså detta! Kärlek! Hinner knappt komma innanför dörren innan jag blir attackerad av två små kramtroll. Bästa, bästa känslan i världen. Ser nog rätt komiskt ut för de ska typ sitta klistrade mot mig medan Mange sitter i en annan del av soffan, helt ensam hehe.


Nu sover två av tre barn och jag har rotat fram mina anteckningar från min första termin på socionomprogrammet. Tänkte det kanske kunde vara bra att skumma igenom dom nu kvällen innan allvaret börjar, det var ju ändå den vetenskapliga grundkursen och nu väntar fortsättningen. Det var de sista tentaanteckningarna innan det var dags att vara föräldraledig med Idun, vilka minnen. Haha kommer aldrig glömma när jag gick in i tentasalen i slutet av januari och skulle skriva tentan, höggravid och världens lägsta blodtryck. Faktiskt stolt över mig själv som klarade av hela terminen så bra som jag gjorde trots illamående och yrselattacker. Kvantitativa forskningsmetoder… Det finns verkligen INGET som jag känner sådan olust till när det kommer till högskolestudier som vetenskapliga metoder. Skriver gärna C-uppsatsen, men att tenta av kvantitativa och kvalitativa metoder skulle jag mer än gärna slippa. Framför allt den kvantitativa delen för statistik och siffror är inte min melodi. Min kära man är iväg på skjutbanan idag för att ”skjuta upp” inför höstens älgjakt. Jag tycker Iduns kommentar vid frukostbordet igår var klockren – ”men varför ska man skjuta rådjur, de är ju så söta?!”. Så kan jag också tänka mer än ofta, och faktiskt så har jag börjat äta allt mindre rött kött av den anledningen att jag äcklas av tanken på att äta djur. Eller däggdjur är det väl snarare, för fisk och fågel har jag inga problem med. Lite motsägelsefullt inser jag ju. Men samtidigt ändå på något sätt ändå klokt att minska köttkonsumtionen framför att vräka i sig utan att tänka efter.
Kommentarer


 1. Fyrbarnsmamma 27 augusti, 2018 on 20:50 Svara

  Fast om man klarar av att döda djur känns det mer okej att äta de tycker jag (Dvs vilt som jägare skjuter känns mycket mer försvarbart än industrikött). Av samma anledning tycker jag att det är skillnad på att äta fisk och andra djur. Och man får faktiskt vara motsägelsefull! Varken olagligt, omoraliskt eller dumt. Men jag tror du tänker rätt i att minska på det röda köttet.

  Hälsar hon som själv inte äter djur

  • Evelina 27 augusti, 2018 on 21:03 Svara

   Ja och det är nog exakt det där som stör mig! För jag skulle INTE kunna döda ens en fisk… så därför känns det inte bra. Men att minska konsumtionen av kött är ändå ett steg som känns rimligt för mig i dagsläget, kanske jag tar ett ännu större kliv i framtiden ☺️
   Heja dig!! ❤️

   • Fyrbarnsmamma 27 augusti, 2018 on 21:28 Svara

    Äsch jag hade det lätt. Jag var ung, ville gärna sluta äta kött och så träffade jag en vegetarian och gifte mig med honom.

    Heja dig med!

 2. A 28 augusti, 2018 on 18:21 Svara

  Jag slutade med kött kring jul förra året. Helt enkelt för det var ”äckligt”. Äter fisk och kyckling, dock väldigt lite kyckling så lär sluta med det oxå snart. Lite konstigt för jag har verkligen trott att jag inte skulle överleva utan kött! Konstigt det där. Äter dock inte ”låtsatskorv” och sånt, det känns för mig jätteäckligt?.

 3. Lisa 28 augusti, 2018 on 22:44 Svara

  Har också minskat på köttet. Äter nästan varje lunch veg och även flera middagar i veckan också. Jag tycker att hela jag känns lättare och fräschare på något sätt (ej vikten)

  Kram!
  Nouw.com/noos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna