VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÅRDCENTRAL x 2

Shit vad dagarna går! Även idag har vi varit i farten mest hela tiden. Manges mamma ringde i morse och frågade om vi kunde tänka oss att skjutsa henne till vårdcentralen, hon hade fått en tid med kort varsel. Självklart! Hon har så ont i sin ena fot och har knappt kunnat gå på över en vecka så det var ju på tiden att få hjälp med smärtlindring inte minst. Sen hade jag nästan glömt att Aston också hade en läkartid på vårdcentralen idag, klockan 13. Så vi åkte inte hem emellan utan åt lunch och handlade lite. Han fick läkemedel utskrivet på recept och jag blev faktiskt förvånad över att det inte kostade något!? Apotekaren sa att det är ganska nytt, 2 år eller något, men jag kan inte minnas sist jag har behövt hämta ut medicin åt Elion ens. För Aston var det första gången och Idun har nog aldrig behövt något. Tacksam för det, och tacksam för att bo i Sverige som oavsett vad en del säger är ett väldigt bra land. Det är inte många länder som har ett så pass genomtänkt och generellt ”skyddsnät” som vi har. Sen kan jag tycka att det ska läggas ännu mer krut på pensionärer och tandvården utöver de frågor som rör oss som familj, men det är väl sådant jag ska ta och läsa på inför valet. För rösta, det ska jag! Däremot har jag nog bytt parti sedan sist. Läste nämligen igenom hur de tänker och det var några ganska viktiga punkter jag inte alls vill stötta. Det tycker jag är himla viktigt, att man läser igenom noga vad de olika partierna står för! Man håller kanske inte med något parti till hundra procent, men det kan finnas någon eller några avgörande frågor som man lätt missar. T.ex anser inte jag att betyg ska ges till elever från åk 3. Det är en rätt viktig fråga för mig med ett barn som ska börja i trean och två små som kommer göra det inom en ganska snar framtid, och då också en fråga som väger tungt när jag lägger min röst.

 

Tyckte den här bilden på parkeringen symboliserade lite hur livet är med två minisar hehe. Ibland vill de åt heeelt olika håll och jag står där i mitten. Det är bara att försöka hänga med, men man kan inte tappa koncentrationen och fokus många sekunder när man är ute minst sagt. Helt klart sommarens i-landsproblem, att vara ensam med två eller tre barn på stranden där uppsikt är a och o. Ja på en parkering gäller förstås samma.

 

Eller denna haha? Ofta ett gosedjur i handen. Och en blöja i väskan. Härligt ändå att inte behöva ha skötväskan med överallt längre, den får mest följa med om de ska vara hos sin farmor en dag eller så.


Kommentarer


 1. Marie 17 augusti, 2018 on 17:52 Svara

  Men alltså, sluta va så snygg! ??❤️ Kram ☺️

  • Evelina 17 augusti, 2018 on 21:43 Svara

   Haha söt du ÄR!!! ☺️❤️❤️❤️
   Kram och trevlig helg

 2. Johanna 17 augusti, 2018 on 19:10 Svara

  Sverige är verkligen bra på många sätt och vis, men vi har även väldigt mycket som vi skulle behöva bli bättre på, tex när det kommer till psykiatrin så är den under all kritik. Jag har varit sjuk i depressioner från och till de senaste fyra åren. När min nuvarande depression, som också är min absolut värsta, startade för två år sedan så blev jag remitterad till psykiatrin. Kunde inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig att den fungerade så dåligt som den gör. I alla fall är det så här i Gävle. Psykisk ohälsa är ju tyvärr allt för vanligt idag, och depression är ju en sjukdom som bara dyker upp, oavsett vart man befinner sig i livet, precis som andra sjukdomar ju också gör. Blir ledsen när jag ser hur psykiatrin behandlar oss som lider av psykisk ohälsa. Att samhället inte förstår, det kan jag ändå ta, även om det så klart också kunde bli mycket bättre, men när läkarvården inte tar det på allvar, inte ens på psykiatrin, då är det någonting som är väldigt fel! Håller med dig om valet, det är så viktigt att hålla sig uppdaterad och se vad de olika partierna egentligen står för, oavsett vad de lovar under sina valkampanjer etc. Det är ju så lätt att bara lyfta fram allt som är bra, vilket man väl i och för sig ska göra, haha, men när det kommer till politik så behöver man ju se båda sidor för att kunna bilda sig en uppfattning.

  Jag önskar dig och din familj en fin och trevlig helg! Kram ❤

  • Evelina 17 augusti, 2018 on 21:46 Svara

   Åhh ??? blir ledsen av att höra din historia och tyvärr tror jag att många känner som du medan många känner tvärtom att de fått bra bemötande. Det är trots allt människor man möter som ansvarar över ens liv på sätt och vis, och ibland saknar dessa människor respekt och förståelse. Jag förstår att man kanske inte är så kaxig i den situationen, men våga byt läkare/psykolog/handläggare om man upplever att man inte blir lyssnad på! För någonstans finns den personen som lyssnar, ser och gör sitt bästa ❤️
   Detsamma till dig! Kramar

   • Johanna 18 augusti, 2018 on 11:23 Svara

    Tack för dina fina ord, de betyder väldigt mycket för mig! ❤ Jag har en helt fantastisk mamma som stöttar och hjälper mig när det kommer till all kontakt med psykiatrin. Någonting som jag är extremt tacksam över, då jag själv inte har energin till att ”bråka” med dem angående att jag inte blir erbjuden terapi, att jag bara får träffa AT läkare osv. Har i alla fall fått en jättebra sköterska som jag är jätteglad över att ha blivit tilldelad. Det är så himla svårt att hitta någon som man känner sig trygg med och som man även kan känna att man blir hörd av. Tyvärr så känns det som att allt för många av de jag har träffat på psykiatrin här i Gävle är på helt fel plats. Det är inte okej att förminska och förlöjliga sina patienter. Guldkornen är få, och det är tråkigt att det ska behöva kännas som ett lotteri när det kommer till om man kommer få komma gbtill någon som ger en ett bra bemötande eller ej. Som tur är så stöter man på de där guldkornen då och då, de som är på helt rätt plats, som lyssnar på och ser sina patienter. ❤

 3. Sofie 17 augusti, 2018 on 20:50 Svara

  Men såå snygg du är☺️ o älskar tröjan, vart är den ifrån? Trevlig helg!

  • Evelina 17 augusti, 2018 on 21:47 Svara

   Haha ni är ju för goa! Tack! ?❤️?? Jag har nog aldrig känt mig så grå och trist som just nu så era ord värmer mer än ni anar ????❤️❤️❤️
   Tröjan finns på VILA ☺️
   Många kramar

 4. A 17 augusti, 2018 on 21:59 Svara

  Du är ju ALLTID så himla fin, tycker jag?

  • Evelina 17 augusti, 2018 on 22:58 Svara

   Men åhh ?☺️❤️❤️❤️??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna