VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KOLMÅRDEN

Igår styrde vi diesel-Greta norrut och mot Kolmården! Barnen har längtat och vi hade planerat det som en lämna-napparna-ritual, förena nytta med nöje helt enkelt 🙂

 

Vädret var varmt, men det blir ganska mycket skugga i hela parken så vi klarade oss fint och laddade med massor av dryck hela dagen lång. Kan verkligen rekommendera detta som en dagsutflykt om man bor nära, eller bo på hotell och dela upp vistelsen i två dagar för att hinna med allting. Vi hade lätt orkat en dag till för att ta det i ännu lugnare takt och hinna åka ännu fler karuseller. Det var Aston som var precis lika nöjd med att leka med kottar och hoppa på stenar emellanåt, men så kan det ju vara i en tvåårings värld haha, det enkla är oftast det bästa.

 

 

Sammanfattningsvis var det en utmärkt kombo av strosande med djurtittande, åkattraktioner (linbanan inräknad) och shower. Vi kollade på sälshowen och delfinshowen, och det var i anslutning till den sistnämnda som napparna lämnades. Får skriva mer om det i ett eget inlägg tror jag 🙂

 

 


Kommentarer


 1. Mari B 9 juli, 2018 on 10:59 Svara

  Vi har varit där två år i rad och ska även dit en tredje gång i år. Närmare bestämt nästa vecka. Fast vi har långväga resa dit har vi haft en heldag och åkt hem vid stängning och då varit hemma på natten. Vi har och kommer att avsluta vår semester med just Kolmården. Har bekanta i stockholms-trakten som vi bor hos några dagar innan. I år satsar vi på två dagar med hotellövernatning i Norrköping (Tack min stora dag).

  • Mari B 9 juli, 2018 on 11:02 Svara

   Som jag längtar tillbaka till alla djuren. Även om delfinshowen är den samma så är den ändå given att gå på. I år tycker jag vi ska gå på sälshowen och rovfågelshowen oxå då vi missat de andra åren.

 2. Annika 9 juli, 2018 on 18:07 Svara

  Tråkigt att du rekommenderar djurparker som resemål. Instängda djur som skall ”roa” oss. Se djuren i det vilda eller låt bli. Delfinshower o dylikt är inget annat än rent djurplågeri . Har du inte sett filmen blackfish så gör det. När du har den kunskapen så tror jag inte du aktivt väljer att Besöka ställen som Kolmården
  / Annika

  • Evelina 9 juli, 2018 on 20:18 Svara

   Jag ska definitivt läsa på mer om hur djuren på Kolmården har det. Naivt av mig kanske att bara anta att det sköts bra i Sverige även om jag självklart förstår att djuren har det allra bäst i sin naturliga miljö ?

 3. Hej 9 juli, 2018 on 22:31 Svara

  Hej! Måste bara berömma dig Evelina som bemöter kritiken/infon från Annika på ett trevligt sätt. Efter en sådan kommentar hade många gått i försvar och fortsatt ha otrevlig ton. Men istället bemöter du det sakligt ☺️

  PS. Med det sagt menar jag att Annika kunde ha fört fram sin åsikt på ett trevligare sätt än med pekpinnar.

  PS2. Blackfish är jättehemsk och viktig dokumentär. Så kan starkt rekommendera den ?

  • Evelina 11 juli, 2018 on 21:01 Svara

   Tack, djurens mående är det enda viktiga i sammanhanget tycker jag så att vara saklig är inte speciellt svårt eftersom jag kan erkänna att jag inte har någon större kunskap i ämnet och tar därför tacksamt emot information. Och jag kan även förstå om man tar i lite om det är något man brinner extra för. Inte att förglömma är ju också att man helt enkelt både skriver i olika toner och tolkar ordens ton olika 🙂
   Kram!

 4. Myh 10 juli, 2018 on 09:17 Svara

  Blir så ledsen på att så många alltid ska försöka få folk att få dåligt samvete för att man besöker en djurpark. Jag talar av erfarenhet när jag säger att man arbetar hela tiden för att djuren på Kolmården ska ha det så bra det bara går, samtidigt som man arbetar med att främja alla naturliga instinkter etc. Delfinerna kan tex välja själva om de vill vara med på showerna, de tvingas inte. Många av arterna i djurparker skulle vara utrotade om de inte föddes upp i parker tex. Vissa släpps dessutom sedan ut i det fria när det finns tillräckligt många. Sen vet jag med att det såklart finns brister i konceptet med djurparker på ett sätt, men tycker inte det är så illa som vissa vill få det att verka som.

  • Evelina 11 juli, 2018 on 20:55 Svara

   Tack snälla för din input! Jag hoppas och önskar att alla djur får må bra. Det är ju fantastiskt om man med hjälp av djurparker kan vara med och öka antalet djur i det fria. Vet du om det finns någon form av inspektion av djurparker med resultat om hur djuren har det?
   Kram!

 5. Marie 10 juli, 2018 on 11:59 Svara

  Sött att du och Idun matchar! 🙂

  (Har också funderat över det här med djurparker som tex Skansen som jag besökt tidigare i år. Men kan samtidigt känna att det är SÅ mycket som man som person kan göra fel. För att ta ett exempel. Ni som kritiserar så hårt gör ni allt rätt, miljövänligt, djurvänligt osv.. flyger, åker bil? Vad äter ni för mat? menar att det går att tillföra eran info utan att verka så nedlåtande. Tror inte det finns en person som är ”fläckfri” Tror inte Evelina gör något ”dumt” medvetet. Hon gick till en park med sin familj för att ha en trevlig stund. Vi är alla bara människor, kan vi hjälpa varandra vänligt istället? Detta säger jag bara för att ge er en annan syn på det hela, i all välmening. )

  • Annika 10 juli, 2018 on 14:42 Svara

   Tråkigt att min kommentar verkat uppfattas som elak. Syftet var att informera.
   För att svara på din fråga : jag äter 100% veg och ekologiskt. Vi Kör 2 elbilar som inte är hybrider. Vårt hus är renoverat men 100% naturliga meterial. Och jag har aktivt valt bort barn dvs bidrar mindre till sopberget .
   Men ja, jag flyger
   För att titta på djur. Vilda delfiner på sri lanka kan tex inte jämföras med instänga på Kolmården
   Som sagt, meningen med min kommentar var att upplysa. Den var inte illa menad
   / Annika

 6. Malin 10 juli, 2018 on 15:58 Svara

  Åh Hejja Idun och Aston vad duktiga de är som lämnat napparna! Du får gärna säga hur det går och komma med bra tips. Vi proppar vår tjej att hon nu snart ska lämna napparna till kaninerna på Liseberg. Men hennes nappar… tja de är som den dyrbaraste ägodel hon har

  • Evelina 11 juli, 2018 on 20:53 Svara

   Haha var samma för våra små, men framför allt Idun har klarat det utan anmärkningar. Aston har saknat lite, men han är ju också yngre än henne och har inte lika stor förståelse som hon. Hur gammal är din tjej?
   Kram!

   • Malin 11 juli, 2018 on 21:46 Svara

    Hon är exakt lika gammal som Idun på dagen tillomed ? så inom en väldigt snar framtid kommer de vara bortlämnade till kaninerna på Liseberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna