VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NATURLIGT FÖR HUDEN

Godmorgon soliga torsdag!

 

Idag är pappan i huset på jobbet igen så jag och minisarna har en dag själva innan han och Elion kommer hem. Vi har bytt lite dagar kring Elion för att han ska vara hos sin pappa när farmor varit nere och hälsat på i en vecka. Så himla mysigt att både hon och farfar kommer ner med jämna mellanrum. Det har verkligen aldrig varit ett hinder att de har 120 mil mellan sig. I sommar ska Elion åka dit i tre veckor och visst känns det i hjärtat, men å andra sidan väger fördelarna över av att han har världens bästa farmor och farfar.

 

Kvällen igår avslutades framför Designated survivor som är vår serie för tillfället. Jag fick en skön axel- och nackmassage och kom på att jag måste införskaffa någon form av olja för det tar ju massagen till en helt annan nivå. Har suttit och läst nu på morgonen om olika oljor och självklart vill jag att det ska vara en olja som är bra för kroppen. En produkt som är naturlig. På Skönhetsguiden hittade jag en lång beskrivning av olika oljor och efter att ha läst på lite det lutar åt mandelolja, arganolja eller jojobaolja. Är ju superhärligt med en olja som är bra för både hud och hår! Kom gärna med råd och tips, jag älskar naturlig skönhetsvård men har faktiskt aldrig köpt en olja tidigare 🙂

 

naturliga skönhetsmedel

 

Det lutar åt att vi tar en långpromenad idag för att kanske köpa en glass innan vi vänder hemåt igen. Jag kan få lite ångest ibland över att se alla mängder av olika aktiviteter föräldrar gör med barn, i sociala medier. Men så vet jag innerst inne att mina barn är lyckliga så länge jag bara hittar på saker tillsammans med dom, inte vad vi hittar på egentligen. Sen får de såklart tycka till också men att hjälpa oss hemma med allt från städning till bygga saker (barnvänligt såklart) är alltid roligt om man frågar dom. Cykla eller promenera med lek på en lekpark som destination verkar vara lika uppskattat som en dyr aktivitet. Sen är det såklart kul att åka till Liseberg, gå på bio eller resa också, men jag tror överlag att vi kan sänka kraven på oss själva och vad vi måste hitta på med våra barn. Det vi måste göra är att bara vara med dom engagerat, inte att aktivera med nya och spännande saker hela tiden.

 

 


Kommentarer


 1. Cecilia 7 juni, 2018 on 18:37 Svara

  Alltså – tack för påminnelsen! Är rätt nyinflyttad i min stad & överallt verkar alla föräldrar göra tusen grejer med sina barn, medan vi mest hänger hemma/i lekpark/öppna förskola/badplatsen. Men när jag tänker efter vad jag minns mest från min egen barndom så är det just tillsammanstiden när mina föräldrar ex badade med mig, lekte med mig – de saker jag idag tänker är tråkiga för min son men som för mig var precis tvärtom. Jag kände mig sedd & hörd & älskad pga deras närvaro, stolt när jag fick hjälpa till med saker som baka, städa osv. Ska bara försöka hitta tillbaka till detta tankesätt igen & mota det dåliga samvetet i grind. Kram & tack för kloka ord

  • Evelina 8 juni, 2018 on 10:30 Svara

   Åh tack för att DU delar med dig! Vad härligt att du har fina minnen från din uppväxt. Det är ju faktiskt något bra i att man hjälps åt tillsammans redan från start – barnen lär ju sig också vad som hör till i vardagssysslor.
   Vi får kämpa mot det dåliga samvetet tillsammans!
   Kramar <3

 2. Felicia 7 juni, 2018 on 20:32 Svara

  Jag håller helt med! Vår stora kille, 3,5åringen, ääälskar att vara i sommarstugan och hjälpa farfar renovera bland annat. Eller gå/ balanscykla ner tilltorget för att handla mat och ev få sig en glass på en bänk för att sen köra hem igen. Eller hjälpa till att måla sovrummet. Ja, du hör ju, vi är på samma nivå som er. Gör enkla saker men engagerar barnen = roligt för alla!

  • Evelina 8 juni, 2018 on 10:29 Svara

   Haha ja det där låter ju verkligen som taget ur vår vardag! Inte minst så kan man få måsten gjorda SAMTIDIGT, det tycker jag är toppen. T.ex igår när vi gick långprommis på 1,2 mil – då fick jag ju träning inbakat i umgängestiden.
   Kram!

 3. C&Livet 8 juni, 2018 on 08:11 Svara

  Spot on!
  Där tror jag du har så helt rätt! Vi måste inte fixa och göra massor med dyra, stora saker med barnen – om vi inte vill, kan eller har råd.

  Jag älskar att bara åka och bada med dem, fixa utflykt till skogen, hänga i lekparken, baka tillsammans, bygga en koja… Bara vi är tillsammans och har skoj <3 Ibland kan den där ångest komma krypande, "att man borde", men vill man inte och har inte lust eller råd att lägga sina extraslantar på sådant. Varför i så fall? Jag växte upp med få sådana saker, och jag älskade min barndom!

  Stor KRAM
  Och tusen tack för en väldigt fin blogg!

  • Evelina 8 juni, 2018 on 10:25 Svara

   Precis… Jag förstår ju att man har olika förutsättningar beroende på hur ekonomin ser ut. Men det är LÄTT att bli blind i all konsumtionshets inte minst, när barn (i alla fall mina) lika gärna leker i skogen med pinnar, stenar och kottar.
   Vad skönt att du har härliga minnen från din barndom <3
   Kram och TACK snälla söta du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna