VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VAD GÖR DU MED DIN GAMLA BRUDKLÄNNING?

Jag har länge (eller nåja, sedan vi gifte oss för tre år sen haha) funderat på att sy upp min brudklänning. Den är ganska enkel i sin helhet, men att den är vit och hellång gör den inte till en vanlig festklänning direkt. Jag tänker att om man syr upp den en liten bit så kan den användas till speciella tillfällen igen! T.ex för att fira bröllopsdagar.

 

Tror den ska få bli ankellång

 
 

Upptäckte dock när jag provade den att den nog även måste sys in. När jag köpte den (4 månader innan bröllopet) var Idun 2 månader och jag hade alltså några gravidkilon kvar men redan då pratade vi om att sy in den närmre inpå bröllopet eftersom jag visste att jag skulle bli smalare över midja och bröst. Men så blev jag ju gravid när hon var knappt 3 månader och när vi gifte oss satt den istället perfekt.

 

Vad gör du med din gamla brudklänning? Behåller som den är, säljer, lånar ut till annan brud… Berätta gärna, det är alltid kul när ni berättar saker för mig 🙂

 

 


Kommentarer


 1. Sofia 14 maj, 2018 on 13:33 Svara

  Min hänger i garderoben. Där har den hängt i 5 år. Borde sälja den. .. men har inte kommit dit än..haha.

 2. Joanna 14 maj, 2018 on 13:43 Svara

  Jag sålde min vidare, den var både utställd ( underkjol) och med släp. Så kändes onödigt att förvara den någonstans i alla år, bättre den kommer till användning. Jag såg inget sentimentalt värde i den. Den finns med på alla bilder och det räcker. Men hade jag haft en sån klänning som dig ( jättevacker var den!) hade jag nog också kunnat tänka mig att sy om. Blir nog jättefin! 🙂

 3. Gunilla 14 maj, 2018 on 15:00 Svara

  Min hänger fortfarande i klädkammaren…efter drygt 12 år… En bekant som är sömmerska sydde upp den. Den är enkel men i mina ögon fortfarande precis som jag ville ha den. Jag kan inte göra mig av med den. Har någon idé om att använda den om vi förnyar våra löften. Tills dess så får den hänga kvar. Jag ser den ibland och den gör mig lycklig. Den är som en symbol för äktenskapet med mannen i mitt liv.

 4. Sophie 14 maj, 2018 on 15:47 Svara

  Vi gifte oss Aug -17 och min vackra klänning hänger just nu i garderoben. Har pratat med mina döttrar om att spara den men tyvärr kommer den inte passa dem, då dem är både längre och dem är lite bredare än mig. Sedan om lilltjejen vill ha den el kan ha den vet jag inte än. Tänkt på att sälja men det är något som håller mig tillbaka. Den är så vacker och jag kände mig så fin, får se vad jag känner längre fram.

 5. Elina 14 maj, 2018 on 16:16 Svara

  Min bröllopsklänning är egentligen inte min. Min farmor hade den när hon gifte sig på 50-talet och vi sydde bara om den lite grann när jag gifte mig. Tanken är att den ska kunna användas av mina systrar, kusiner eller döttrar i framtiden. Men gissar mest på att någon av mina systrar skulle passa i den (vi är ganska lika i kroppen). Kanske även mina döttrar, men jag har en känsla av att de blir mkt längre än mig då jag bara är 1,60! ☺️

 6. Nana 14 maj, 2018 on 16:52 Svara

  Jag gifte mig förra året i den klänning som både mormor o min mamma haft. Tror inte mina döttrar kommer vilja ha den men spar den ännu som ett minne eller vem vet kanske vill vi förnya våra löften en dag…

 7. Sanna 14 maj, 2018 on 16:57 Svara

  Jag är inte gift ännu (och saknar t o m partner i nuläget), men min mammas gamla bröllopsklänning som var riktigt dyr den bara hänger i garderoben. Super tråkigt, då den tyvärr lätt blir solblekt och förstörd när den bara hänger där. Men hennes tanke var nog att jag en dag skulle bära den, det återstår att se.

  Kram Sanna

 8. Irina 15 maj, 2018 on 05:13 Svara

  Min hänger så fint i klädkammaren & där ska den hänga 🙂 den är uppsydd hos en designer efter mina krav, mått & önskningar så har ingen som helst anledning till att sälja vidare eller göra mig av med den.

  Önskar dig en happy tisdag!

 9. Malin 15 maj, 2018 on 08:43 Svara

  Nu har jag inte hunnit använda min brudklänning än ? men jag har tänkt spara den som ett minne. Visst skulle jag tjäna ekonomiskt på att sälja den, men jag ser det som ett minne av dagen som får vara värt den summa jag avstår att sälja den för. Har inte tänkt göra något särskilt med den utan bara behålla. Kanske ta fram och titta på (vad vet jag), och kunna känna på tyget och få taktila minnen som foton på klänningen inte kan ge. Jag har även kvar klänningen jag hade på min studentbal för över tio år sedan.

 10. Göta 15 maj, 2018 on 11:15 Svara

  Jag köpte en kort vit klänning för 600 kronor. Knappt värt pengarna att sälja den, men jag kommer aldrig att använda den igen. Den är väldigt väldigt kort och passade mig när jag var 24 ? Jag har tre pojkar så jag tror inte att någon av dem vill gifta sig i den heller. Den får helt enkelt hänga kvar och ta upp plats (dock ganska lite plats) i garderoben.

 11. Frida 18 maj, 2018 on 19:43 Svara

  Läste på en bröllopssida på FB om nån som tog kort varje bröllopsdag i sin klänning med sin man i kostym?kul ide

  • Evelina 18 maj, 2018 on 22:33 Svara

   Wow vilken rolig grej!! ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna