VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET OBETALDA HEMMAJOBBET

Är det något som ger mig energi så är det bio med en vän! Igår träffades jag och Petra för en förhandsvisning. I sista stund blev filmen ändrad så vi såg oplanerat ”Tully” med Charlize Theron. Lite obehaglig men också väldigt tänkvärd.


Egentligen borde alla pappor och blivande pappor se den för att kanske få en ökad förståelse för hur mycket obetalt arbete en hemmamamma lätt kan göra, och alla vet väl vid det här laget att för mycket arbete är slitsamt och rent ut sagt farligt i det långa loppet. Jag är glad och tacksam över att ha helt fantastiska pappor till mina barn, båda har alltid tagit ett stort ansvar i hemmet och med barnen, även om jag väl fått mest tid med barnen. I alla fall om man ser till deras första år, Elion är ju 50/50 nu. Inte för att jag någonsin har hindrat dom från att vara med sina barn, men jag har helt enkelt valt att jag vill vara hemma mycket när dom är små. Tycker det är härligt när man kan bestämma tillsammans och båda får sina önskningar och viljor lyssnade på, sen spelar det väl ingen roll hur så länge båda känner att det fungerar bra. För det är där skon klämmer, om den ena inte är nöjd med upplägget men kanske inte vågar eller vill säga något. Då blir det inte bra. Även om jag varit hemma mer och förvärvsarbetat mindre (skriver förvärvsarbetat eftersom jobba hemma är ett obetalt jobb rent pengamässigt) har jag inte gjort allt hemma och skulle aldrig heller gå med på det. Vi kör en hel del teamwork med det mesta men sen har vi också vissa sysslor som vi hellre väljer, och då är det självklart att man kan dela upp det efter vad man tycker är roligast. Finns ju t.ex ingen vettig anledning att jag ska laga mer mat och Mange städa mer, när vi båda föredrar tvärtom. Precis som allt i livet tänker jag att man ska välja det man vill i den mån det går (en del supermoms och superdads är ju ensamstående och måste göra allt).
img_0682-1.jpg

Kollade vädret för veckan i morse och insåg att min födelsedag är inställd i år?! 😉


Ha bästa dagen!


Jag ska skriva rapport på hemmplan och känner mig faktiskt riktigt pepp på det. Har precis skickat in förslag på mina jobbtider för sommaren och det är nog det som får mig extra glad idag, vetskapen om att jag snart har sommarlov och ska jobba istället haha…Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna