VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ROADTRIP!

Vi har lämnat ett BLÅSIGT småland med slutdestination Vallentuna. En helg med riktig familjesemester väntar, vi ska låna ett hus där (ett samarbete med Movehome) och har fokus att bara vara tillsammans. Säger man Stockholm om Vallentuna? Jag har inte riktigt förstått det här med Stockholms förorter. Det är väl egna små städer men ändå säger man att man bor i Stockholm? När det i själva verket inte har Stockholm som postadress väl?Ingen på hela dagen har märkt att jag har blivit mörkare i håret?! Mange säger att det inte är så stor skillnad och uppenbarligen håller andra med? Själv tycker jag att det är hur stor skillnad som helst… ?Kommentarer


 1. Mikaela 13 april, 2018 on 20:30 Svara

  Vallentuna ligger i Stockholm.Det är en egen kommun men ligger i Stockholms län.Inte lätt att förstå sig på om man inte bor här.Det är bara innerstan innanför tullarna som har postadress Stockholm.Hoppas att ni får en fin familjesemester här i storstaden!

  • Evelina 13 april, 2018 on 22:10 Svara

   Men det är ju då som att allt i Jönköpings län skulle kallas för Jönköping, men det gör det ju inte ?
   Tack snälla! ??❤️

 2. Josefin 13 april, 2018 on 20:30 Svara

  Haha ja skillnad iaf, fint!
  Vallentuna skulle jag kalla ”utanför Stockholm” då det ligger en bit ut. Men närmare förorter kan kallas Stockholm även fast de är just förorter. Endast gator innanför tullarna dvs city (med undatag Hammarby sjöstad) har postadress Stockholm. Så man kan bo 5 mins promenad från stan men ändå ha en annan postadress 🙂

 3. Marie 13 april, 2018 on 20:58 Svara

  Nä, Vallentuna är inte Stockholm, inte när jag bodde där i alla fall ☺️ Det är dock snart 7 år sedan vi flyttade till Bästkusten.

 4. Marie 13 april, 2018 on 21:25 Svara

  Utanför Stockholm brukar jag säga om tex Vallentuna.
  Vet inte om det anses korrekt men har bott i förorter till Stockholm hela livet iaf och där säger vi så ?

 5. Hanna 14 april, 2018 on 06:54 Svara

  Hoppas att ni får en härlig helg. Vet inte om Vallentuna räknas till Stockholm eller inte. 🙂

 6. Ewe 14 april, 2018 on 07:49 Svara

  Jag skulle inte heller säga Stockholm om Vallentuna. Tror inte så många säger det om Huddinge, Solna eller Järfälla heller, som alla är egna kommuner. Vi bor i Stockholms kommun men utanför innerstan och har inte Stockholm som postort. Är ju väldigt stor del av kommunen som har andra postorter, skulle bli ett extremt stort postområde annars och svårt att veta var man menar.
  Sen kan man såklart säga Stockholm om ett större område om man vill säga vilken del av landet man tänker på, som att jag säger att mina föräldrar bor i Småland. Hoppas ni får en skön helg!

 7. Maarit 14 april, 2018 on 15:54 Svara

  Jaaaaa men visst är det skillnad på ditt hår, hur fick du till färgen, jättefint ? har själv varit brunröd, tidigare blond, i fler veckor o vissa i hushållet, dvs tonåringen har missat hela grejen ?

  • Evelina 15 april, 2018 on 19:42 Svara

   Haha eller huuuur!? 😉 Jag köpte en slinghätta och la i en ljusbrun toning fast bara typ 5 minuter. Vågade inte chansa längre och tur det för jag vill inte ha för mörkt, bara mer likt mitt eget men ändå lite slingkänsla 🙂
   Alltså hjälp, HUR kan man missa något sånt!?

 8. Elina 14 april, 2018 on 19:31 Svara

  Om man bor i Stockholm och pratar om Vallentuna säger man ju självklart Vallentuna. Men om man är typ uppe i Norrland och ska berätta var man bor och då bor i Vallentuna säger man nog Stockholm? Alltså vi säger ju Solna om Solna och Farsta om Farsta osv, men sen klumpas allt liksom ihop till Stockholm för att de flesta känner till var Stockholm ligger, men kanske inte var alla specifika närförorter och kommuner i Stockholms län finns?

 9. Neval 14 april, 2018 on 21:21 Svara

  Haha Vallentuna är helt klart Stockholm men det finns något som kallas stockholmsbubblan och det är innerstads människorna som tror att allt utanför tullarna inte tillhör stockholm.

 10. Therese 15 april, 2018 on 00:56 Svara

  Haha inte lätt det där. Tycker absolut inte det är Stockholm utan mer som ovan skrev att bor man runt Stockholm så säger man oftast att man bor i tex Vallentuna X mil från Stockholm för då kan folk relatera till något. bor själv 4 mil söder från Stockholm och pendlar norr om Stockholm men skulle ALDRIG säga att jag bor och jobbar i Stockholm, säger att jag bor 4 mil söder om och jobbar nån mil norr om 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna