VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SÄKRA MED EN GRIND

Inlägget är i samarbete med Jollyroom


Fördelen med att bo i ett enplanshus som vi gör är att man slipper trappor. Även om jag brukar säga att just det är en nackdel men min man är inte av samma åsikt hehe. Jag skulle vilja ha två våningar för att ha bottenvåning med kök och sällskapsytor och så en våning med sovrum, för att liksom skilja det (sovrumsstöket) åt. Nu blir det lite så hos oss ändå, eftersom alla sovrummen ligger i ena änden av huset. Men jag har även hört att det är bra att gå i trappor – det förlänger livet eftersom man får upp pulsen lite av att gå i trappor = hälsosam vardagsmotion. Så alla ni som har trappor och småbarn hemma och tycker det är jobbigt att gå i trappor får helt enkelt se det så, plus att en säkerhetsgrind är en enkel investering för att skydda barnet mot att ramla i trappor.


Vi har rustat upp farmor och farfars hus med en grind från BabyDan/Jollyroom:

IMG_6545

Tittut!



IMG_6550

”Att låta treåring försöka öppna grinden” lyckades enligt våra mått mätt 😉



IMG_6557

Glad ändå ♡



IMG_6581

IMG_6582

Hos farmor och farfar har de här två verkligen ett andra hem så att ha en grind där kändes självklart. Vet ni hur ofta jag får frågan om Idun och Aston är tvillingar? Typ varje dag. Och då är ändå Idun nästan huvudet längre, undrar hur det ska bli när de har jämnat ut längdkurvan lite haha.



IMG_6583

IMG_6585

Teamwork i att öppna grinden. Man behöver trycka ned spärren och dra den åt sidan vilket gör att det krävs en vuxen för att få till det rätta ”knycket”



IMG_6588

Trappen i farmor och farfars hus är för övrigt SÅ FIN nu när den är vitmålad.


BabyDan har flera olika säkerhetsgrindar hos Jollyroom, så ni kan med all sannolikhet hitta en som passar just era behov och ert hus, men vi kan varmt rekommendera just denna 🙂



Kommentarer


  1. Sara 22 mars, 2018 on 21:42 Svara

    Jag måste bara kommentera med att stort hus med trappor inte minimerar stöket.?

    Vi bodde i ett hus på 90 kvm när vi fick tvillingar. Funkade fint, men när vi fick lillasyster kände i att vi växt ur det huset så vi sålde och köpte ett hus på 350 kvm med tre våningar. Och min förhoppning var att grabbarnas grejer skulle vara på ”deras” våning..

    Så blev det dock inte…..

    Men, jag försöker tänka positivt att jag får springa extra i trapporna vid städning ?

    • Evelina 22 mars, 2018 on 22:52 Svara

      Ne jag har också bott i flera våningar och då har man ju en del leksaker nere också… men tycker ändå att det blir en viss känsla av avskildhet ?
      Då finns en trapp som avgränsar, nu kan det ligga leksaker heeeela vääägen längs golvet från sovrummen till de öppna sällskapsytorna ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna