VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MÅNGA SPÄNNANDE VAL

Wiiiee vad härligt det är nu när jag ”kommit in” i praktiken lite mer. Första veckan kändes som ni vet lite för lugn. Den här veckan har varit mer fart och jag börjar få koll på vad arbetet innebär. Det absolut charmigaste med socionomtiteln är nog att man kan jobba med hur många olika yrken som helst! Alltså verkligen. Du kan jobba med myndighetsutövning, behandling eller råd och stöd, du kan arbeta med barn, ungdomar, äldre, människor med missbruk, ensamkommande barn, funktionshinder, våldsutsatta, människor i kris… Listan kan fortsätta i all oändlighet känns det som, och jag ska erkänna att jag när jag började programmet inte alls hade stenkoll på allt detta. Jag visste att det är en bred utbildning och ungefär vad man kan göra.

 

Idag fick jag följa med på ännu ett hembesök. Fast inte med min sektion utan med ungdomskontoret. Det känns som att min största utmaning kommer att bli att inte ta med alla barn och ungdomar hem till oss… Familjehem vill jag att vi blir i framtiden, det har länge funnits med mig i tankarna. Får se om jag kommer att arbeta med det först ;).

 

Mange är i stugan ikväll och jobbar på. Det stod isolering av väggarna på schemat. Lika bred som socionomutbildningen är, lika många val är det att kring stugan. Belysning är en av alla dessa val. Spotlights i taket har vi valt i badrummet sedan innan, men nu funderar vi på om det ska vara spottar i köksdelen av stugan. På ett sätt är det skönt att Mange bygger stugan steg för steg som han gör nu, för då har vi redan gjort alla val en gång sen när vi ska välja samma saker till renoveringen av radhuset haha.

 

Spotlightsen ovan finns hos Lampornu.se där ni hittar belysning med ett stort fokus på energisnåla lampor och ett grönt tänk. T.ex. så skickar de inga fakturor med papper utan endast via mail. De hjälper även sina kunder att tänka på miljön och välja exempelvis LED-lampor när det är möjligt. Detta är ett val som  hjälper till att spara ca 80% av energin!

 


Kommentarer


 1. Malin 16 mars, 2018 on 22:01 Svara

  Hej!
  Följt fin blogg till och från under flera år.
  Är lite nyfiken på hur du tkr att det funkar att studera med barn/familj?
  Studerar du på distans?
  Jag har tänkt söka socionom till vår 19.
  Förväntansfull och nervös 😉
  Mvh Malin

  • Evelina 20 mars, 2018 on 21:42 Svara

   Hej! Jag tycker att det finns många fördelar med att studera med små barn och familj 🙂
   Har skrivit mer om det här:

   http://happilyeverafter.se/2016/07/29/att-studera-och-vara-mamma/

   Nej jag pluggar inte på distans, vet inte om man kan göra det till socionom!?

   Hoppas du kommer in och att du känner att du hittar rätt! Lycka till ❤️
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna