VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

INTE IDAG HELLER…

Godmorgon kalasvecka! På fredag har vi en till 2-åring i huset och eftersom Idun fyller 3 nästa måndag har vi valt att ägna helgen åt kalasande. Våra syskon på lördag och våra föräldrar på söndag. Ja inte min mamma då (hon bor väldigt många mil bort), även om vi fortfarande har en fortsatt försiktig men fin kontakt. Sen måste vi såklart fira födelsedagsbarnen på deras egna dagar också. Åh vad jag älskar att fira födelsedagar! För mig är det en dag då man kan känna tacksamhet över att ha fått ännu ett år tillsammans. Jag och M firar 4,5 år tillsammans imorgon också, får se om våra barnvakter är fit for fight då. Både farmor och farfar blev smittade med magsjuka….

 

Igår var en helt fantastisk dag rent vädermässigt! Fåglarna kvittrade, solen sken och det kändes att våren ändå är någonstans där runt hörnet. Jag längtar halvt ihjäl mig. Behöver våren.

 

 

 

img_8598.jpg

I stugan är det megavinter och hur mycket snö som helst. Snögubben vi byggde för några veckor sedan står stadigt med andra ord. Jag ser framför mig hur vi om några månader springer runt på gräsmattan alla fem, sparkar fotboll och badar i sjön. Målbilden är att en dag cykla ut dit för en helg, nu börjar kommunen bygga cykelväg hela vägen ut.

 

Även om vi fortfarande hemnetknarkar så är det skönt att vi båda kommit fram till att vi nog ändå vill bo kvar i radhuset, bygga om det till vårt drömhus och ha stugan som komplement när vi vill ha mer huskänsla och komma bort från stan. För radhuset har framför allt läget som vi inte vill byta bort. Då och då har vi lappar i brevlådan om par som visar intresse ifall någon vill sälja och jag förstår verkligen det det ligger perfekt vid badstrand, nära gym, busshållplats, skolor och mataffär… Ja jag villhöver ha en del förnyelse men det kan nog räcka med att måla om lite då och då hehe. Skulle vi köpa ett fristående hus i krokarna som inte är ett totalt renoveringsobjekt pratar vi närmre 10 miljoner och det känns inte rimligt. Då investerar vi hellre i de två fastigheter vi redan har och på sikt även i ett tredje (och kanske ännu fler?). Vi har en dröm om att köpa ett lägenhetshus, renovera upp det och hyra ut lägenheterna. Skulle passa Mange perfekt att kunna sluta jobba tidigare och vara ”vaktmästare” till hyreshuset när han gått i pension. Ja oj vad ni planerar långt fram tänker ni kanske nu, men då ska jag berätta att min kära man faktiskt inte är långt i från 40 haha.

Vi grillade korv, drack iskall cola och lekte i snön i några timmar innan det var dags för Elions fotbollsträning. Elion gick på en av helgens tre träningar eftersom han varit sjuk i veckan.

 

Idag är det förhoppningsvis sista VAB-dagen på länge (snääääälla snälla). Idun har också fått den där febern som jag och Aston har haft, som kommer på kvällarna. Så även om hon var pigg igår på dagen blev hon febrig på kvällen igen. Vi trodde att det var över och hoppades på en vanlig jobb- och praktikvecka. Men vi delar på dagen, Mange kommer hem så jag kan åka till praktiken efter lunch. För att se det positivt är det ju rätt skönt att ha en lugn hemmamorgon… 🙂

 


Kommentarer


 1. Josefine 5 mars, 2018 on 22:04 Svara

  Oj är det lika dyrt i Jönköping som i Oslo? GALET! KRAM

  • Evelina 6 mars, 2018 on 07:55 Svara

   Det är galet… Men beror såklart på var man vill bo, vi vill stanna i samma område som nu ?
   Puss älskade du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna