VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VABRUARI STRIKES AGAIN

När man börjar på en ny praktikplats vill man precis som på en ny arbetsplats göra ett bra första intryck. Att vara hemma med sjukt barn dag nummer två känner jag väl inte är det optimala men så blev det idag. När Idun spydde igen efter mer än 60 timmars sen sista spyan hade jag och Mange en diskussion om vem som skulle vara hemma idag. Inte det mest kreativa samtalet klockan 03 på natten när båda tycker att de bara måste iväg på morgonen. Men eftersom Mange hade ett viktigt framtidsmöte bl.a. så kände jag väl att han ”vann” den här gången eftersom han som chef faktiskt behöver vara på plats. Messade min handledare på morgonen och hon förstod som tur var situationen. Och det visste jag att hon skulle göra, men som sagt. Man vill ju göra ett bra första intryck!Nu börjar den bli hängig, men två veckor efter alla hjärtans dag – det är inte dåligt för en blombukett att hänga kvar då. Idag ska jag passa på att komma i kapp med en del mailande och liknande.


Ne nu längtar jag efter VÅR, värme, isfria vägar, sol på nåsen och fräknar, fågelkvitter… Direkt när isen försvinner ska jag börja cykla till och från praktiken, det ska bli en härlig morgon- och eftermiddagsrutin. Hur har ni haft det vabruari 2018 – skonsamt eller hårt drabbade?
Kommentarer


 1. Millan 27 februari, 2018 on 09:47 Svara

  Men du skrev väl att hon inte ville äta i söndags? Då var det väl inte 48 h efter senaste symptom som hon spydde igen? Så ni behövde väl ändå vabba idag?

  • Evelina 27 februari, 2018 on 09:58 Svara

   Hon åt i söndags men inte riktigt som hon brukar vilket väl inte är konstigt när man inte ätit på länge 🙂 Annars pigg och glad och lekte för fullt!

   • Anna 27 februari, 2018 on 12:56 Svara

    Fast nej, 48 timmar efter att man äter obehindrat är magsjukan över. Äter man fortfarande dåligt är man inte frisk! Det är tack vare sånt här resonemang magsjukorna bara snurrar runt, runt, runt.

    • Evelina 27 februari, 2018 on 13:22 Svara

     Vi (även förskolan) följer 1177:s riktlinjer vilka är de man rekommenderas gå gå efter:

     ”Stanna hemma från skola eller arbete i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. För barn i förskolan gäller minst två dygn”

     Så att lämna Idun 70 timmar (räknade exakt nu)efter sista spyan hade varit helt ok! Tycker det är de som inte följer 48 timmar man ska vara hårdare mot, inte oss som är extremt noga med extra dagar hemma efter sjukdom.

     • Anna 27 februari, 2018 on 14:13

      Jag ber om ursäkt om du uppfattar mig hård men vad hade hänt om du skickat henne till dagis 48 h efter sista spyan, trots att hon inte åt? Hon hade smittat flera. Jag förstår att vi borde följa riktlinjer men sunt förnuft är också rätt klokt att följa, om en tvååring inte äter är något på tok, speciellt efter en magsjuka.

      Vi har precis haft magsjuka på förskolan, i 5 veckor. Det pga att föräldrar inte håller sina barn hemma tills de är friska. Det är inte personligt mot dig, men det är tröttsamt när det bara går runt…

     • Evelina 27 februari, 2018 on 14:21

      Och jag håller med dig, men vi är som sagt inte en av dom som lämnar innan man får. Detta verkar visst vara en variant som kommer i flera omgångar fick jag höra idag, men så fungerar ju i regel inte en klassisk magsjuka. Vi hade som sagt tänkt lämna på förskolan 70 timmar efter sista spyan, det är rätt stor skillnad. Eftersom hon inte åt som vanligt efter 48 timmar (söndags) ansåg vi att hon skulle vara hemma en dag till (till tisdagen)…

     • Anna 27 februari, 2018 on 14:40

      Du ser, då resonerar vi ju lika. Jag blir bara så less när det går runt och respekten är så liten. Vi klarar oss, vi som är friska – men sen finns det dem som kan dö eller bli riktigt dåliga av en influensa/förkylning/magsjuka och mot dem är det extra viktigt!
      En viktig fråga som behöver belysas. Tack för dina svar och förlåt om min ton varit otrevlig, inte min mening. Hoppas Idun piggar på sig fort och att ni andra klarar er.

     • Evelina 27 februari, 2018 on 14:49

      Där ser DU att vi tänker samma ? Jag är helt och hållet på din sida och tycker precis samma! Tack snälla ??❤️

  • Sandra 27 februari, 2018 on 14:53 Svara

   Anna:
   Samma här på förskola/ skolan. Barnet ska ha ätit som vanligt i minst 48h. Dvs varit symptomfri i minst 2 dygn (och ätit som vanligt under tiden).
   Förstår att man blir less på föräldrar som lämnar innan. Pratar inte om dig Evelina utan allmänt. På förskolan var det inte ovanligt att fröknarna fick ringa efter föräldrarna för barnen inte åt, kräktes igen eller fortfarande hade diarré. Så respektlöst mot personalen, barnen och mot andra föräldrar att inte hålla barnen hemma. Hade alla ansträngt sig till max så skulle magsjuka, mask och löss ha så mycket mindre spridning.

 2. Sofie 27 februari, 2018 on 10:02 Svara

  Vi har klarat oss tills idag, då vaknade Lova upp med 40 graders feber, på sin sexårsdag. Men hon får vara hemma och mysa med sin pappa, medan jag sitter fast på ett tåg mellan Södertälje och Stockholm ???

  • Evelina 27 februari, 2018 on 10:22 Svara

   Åh nej, födelsedag och allt… Krya på!!! <3

 3. Sandra 27 februari, 2018 on 10:23 Svara

  Skönt att läsa att andra också diskuterar om vem som kan vara ifrån jobb och vaba ? inte många som gör så i vår umgängeskrets direkt.

  Men hoppas lilltjejen blir friskt snart!

  • Evelina 27 februari, 2018 on 10:30 Svara

   Jag tycker det är viktigt att det känns jämnt fördelat så att inte någon får ”offra” mer än den andra i det långa loppet. Så att jag har varit föräldraledig längre t.ex anser jag väger tungt när det kommer in på vem som ska vabba. Jag har liksom några dagar ”tillgodo”. Men självklart är det ett riktigt meckigt pussel emellanåt, speciellt som nu när barnens farmor också blivit smittad. Annars kan ju ofta hon vara vår back up. Tack och kram!

 4. Monika 27 februari, 2018 on 10:47 Svara

  Min snart 3 åriga son fick diagnosen astma i oktober och nu i februari har hans förkylningar varit jobbiga med allt vad astman ställer till med. Förra tisdagen blev han frisk. På onsdagen fick jag ont i halsen, sen kom feber och influensa. Igår fick jag söka akut för ont i lungorna. En sänka på 139. Lunginflammation. Hatar sjukdomar. Här är jag själv, så för att få lite vila måste jag ut i snöstorm för att lämna på förskola. Inte mycket till återhämtning med detta väder.

  • Evelina 27 februari, 2018 on 13:28 Svara

   Men fy! Krya på er snabbt och snart ❤️❤️❤️

 5. Therése 27 februari, 2018 on 11:32 Svara

  Här har vi senaste veckan avverkat ögoninflammation på dottern snart 2, sen hade hon två nätter av spyor (fortfarande osäkert om det var magsjuka eller infektion) nu är både hon och jag totalt däckade i influensa med feber och extremhosta. Mindre än 5 v tills jag går på fl med kommande bebis så känns något stressigt?

  • Evelina 27 februari, 2018 on 13:28 Svara

   Krya på er!! Håller tummarna för att du hinner vila upp dig innan bebis ankomst ❤️

 6. Lisa 27 februari, 2018 on 12:03 Svara

  Vi är galet hprt drabbade, bpde vabbande och sjuka själva. Inne på sjätte veckan nu med en salig blandning av magsjuka, influensa, vanliga förkylningar och nu har jag åkt på halsfluss. Vi brukar förslka vanba varannan dag eller halva var då jag pluggar förmiddagar och jobbar eftermiddagar. Men ja, vår, sol och bort med snön nu!

  • Evelina 27 februari, 2018 on 13:27 Svara

   Stackars er!!! Hoppas det vänder SNART ❤️

 7. Marlene 27 februari, 2018 on 13:45 Svara

  Vågar man ens svara på den frågan?! ? Vi har klarat oss riktigt bra faktiskt. Tre barn på 9, 6 och 4 år men inte en enda vabbdag under jan eller feb…. ! Märker att ju äldre de blir ju lättare blir det. Äldsta har sällan varit sjuk och sen 6 års ålder har han haft feber 2-3 grr. Magsjuka någon gång per år dock. Dotter på 6 har varit ett ruskigt sjukt barn, men senaste året har hon varit sjuk en gång plus en magsjuka. Trean tror jag är härdad efter alla sjukdomar syskonen dragit hem. Han har varit ”normalt sjuk”, några grr per år. Känner att vi äntligen Kommit ur det där ekorrhjulet med en massa sjuka jämt och ständigt! ?

  • Evelina 27 februari, 2018 on 13:54 Svara

   Längtar tills vi också är där! ?
   Samtidigt som man inte vill önska att tiden springer iväg för fort…. ?

 8. Ewe 27 februari, 2018 on 15:01 Svara

  Vi har klarat oss rätt bra nu i februari faktiskt men förra året var vi sjuka stora delar av våren sen så jag vågar inte ropa hej än 😉

 9. Hanna 27 februari, 2018 on 20:07 Svara

  Här har vi också haft influensa. Barnen har haft feber som kommit och gått och envis hosta. Varken jag eller maken har klarat oss. Men jag hoppas att det är över nu för den här gången.

  http://hannafialotta.blogg.se

 10. Sofie 27 februari, 2018 on 20:45 Svara

  Hårt drabbade!!! Vet inte när jag jobba en hel vecka sist. Denna vecka avverkar vi halsfluss, ögon o öroninflammation… oh joy!

 11. Nina 27 februari, 2018 on 21:38 Svara

  Vi avslutade januari/började februari med ett dygn på ryhov för 2-åringen som hade hosta, feber och vägrade äta, hemma en vecka och sedan peppar peppar varit friska.
  Verkar inte gått någon magsjuka på förskolan (bävar för att lappen ska sitta där), på bamsegympan i torsdags spydde ett barn men vi är fortfarande pigga så verkar inte som vi blev smittade där.
  Hoppas ni är pigga snart.

 12. Zandra 27 februari, 2018 on 21:54 Svara

  Inte sjuka men sonen bröt benet på skidsemestern för två veckor sen. Gipsad från lår till tår i fyra veckor, vilket innebär att han sitter i rullstol. Sen blir det ytterligare två veckor med gips från knät och ner. Då hoppas vi att han kan hoppa på kryckor. Betackar mig från allt vad sjukdom heter just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna