VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EXTRATID MED STOREBROR

Efter morgonens examinationsseminarie åkte jag hem till svärmor där minisarna var. Hon vill ha dom en dag i veckan när hon är i Sverige, och egentligen skulle de varit där igår men då var ju jag hemma istället. Så det blev idag istället. Bara skönt att hålla dom ifrån förskolan eftersom det går magsjuka nu. I måndags var det ett barn som spydde på Astons avdelning….. När jag ringde och berättade till förskolan att de är lediga idag också sa dom tur, fler barn har blivit sjuka och det är hela familjerna som blivit sjuka också… Blä! Det slutade med att minisarna får vara hos sin farmor imorgon också. SÅ tacksam. Vet att det blir jobbigt för henne att ha två dagar i rad PLUS lördag till söndag i helgen.
 
Vi åt lunch hemma och sen åkte vi till Elions skola och lånade honom lite mitt i pappaveckan. Han ville hämta ut sina lagkläder på intersport och jag och minisarna hade bestämt att vi skulle köpa målarböcker (som de ska ta med till farmor och farfar när de ska sova där på lördag).

 

Bra att ha med en 8-åring som fotograf men det kan bli suddiga bilder ;). Vi ÄLSKAR vår nya vagn, en Babyjogger city mini GT. I ett samarbete med Babyjogger kommer jag att skriva en recension längre fram när vi har hunnit testa den ett tag. Kul att jämföra med singelversionen city mini GT som vi har sen tidigare.

 

 

Att se de här tre tillsammans är det absolut finaste jag vet ♡♡♡

 

 

 

Det är väldigt skönt med en lättare vagn! Känns nästan som enkelvagn med ett barn i.

 

Mange är i stugan, jag har nattat barn, strukit klänningen inför lördagens bröllop och ska lägga mig i soffan. Ännu vågar jag inte pusta ut och tro på att vi faktiskt ska få en barnfri natt i helgen. Men det hade varit riktigt ljuvligt. Man kan säga att sömnen varit riktigt kass på sistone och jag undrar varför vi inte bara köper en 180 säng haha. Hoppet om att Aston ska sluta leka karatekid nattetid överger oss tydligen inte 😉

 


Kommentarer


 1. Sandra 22 februari, 2018 on 21:05 Svara

  Vi har en 180 säng men det är trångt ändå med 2 barn.. numera sover en vuxen och ett barn i sovrummet och en vuxen och det andra barner i sovrummet i källaren.. inte så romantiskt men sömnen går före!

 2. Mikaela 23 februari, 2018 on 09:44 Svara

  Köp en stor säng! Bästa vi gjort. Vi har en 2.10 säng, både barnen, tvååring och en 7-veckors sover tryggt hos oss och alla får plats. Småbarnsåren är en kort period sen kan jag och sambon sova bredvid varandra.

 3. Mikaela 23 februari, 2018 on 12:13 Svara

  Köp en ännu större säng om sovrummets storlek tillåter.Vi har en 180 cm säng och det är trångt med ett barn i.Förstår inte hur ni kan få plats två vuxna och två barn i en 160 cm.

  • Evelina 23 februari, 2018 on 14:06 Svara

   Haha skulle nog inte få plats med en större!
   Det är bara ett barn, Idun har aldrig sovit hos oss (som nyfödd ibland såklart) men ja 2 vuxna och en karatekid är trångt….

 4. Marie 24 februari, 2018 on 08:11 Svara

  Lär honom sova i egen säng istället! Vi hade barnen hos oss ett tag, men insåg snabbt att både vi och barnen sover sämre. De sover i egna sängar sedan 2,5 års ålder och ja, jag älskar att mysa med mina barn, men inte på nätterna, då sover vi!

  Vi började med att lära dem att somna själva i sängarna på kvällarna. Vi satt så klart kvar i rummet, men på golvet efter sagan. Sen när de kom till oss på nätterna så hade vi en madrass redo i rummet och så fick barnet lägga sig i sängen och den vuxna på madrassen. Då lärde de sig även att somna om på natten utan någon hos sig. Det tog så klart ett tag, men ganska snart så somnade de om utan att gå upp ur sängen och nu sover vi alla hur bra som helst! Ge inte upp om ni känner att det är viktigt att sova själva! Det är helt ok att lära barnen saker istället för att vänta på att det ska hända av sig själv. Visst de kommer inte att sova hos er som tonåringar, men för oss var det inte ett rimligt alternativ, utan valde att lära dem istället. Jag kan säga att det påverkade hela familjen massor då alla var utvilade när morgonen kom!

  • Evelina 26 februari, 2018 on 20:52 Svara

   Ja så gjorde vi med Idun (Elion har alltid sovit i sin säng av sig själv) men nu har vi dels blivit för trötta för att gå upp på natten (han kryper ju liksom upp själv till oss) men sen vill vi inte riskera att han skulle väcka Idun om vi gick tillbaka med honom ? men men, kanske får ta tag i det bara helt enkelt! Även om det år mysigt att få närheten så är det också mindre bra att ha störd nattsömn varje natt ?
   Kram!

 5. Josefine 25 februari, 2018 on 20:50 Svara

  Investera i en 180!! PUSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna