VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RECENSION: PETITE CHÉRIE SOLIDE

Inlägget är i samarbete med Jollyroom

 

Vi har fått äran att testa Petite Chérie Solide från Jollyroom, en sittvagn som tar sig fram överallt och är P E R F E K T på underlag som snö, grusväg, strand och annan ojämn och tuff terräng. För oss som i princip har varit insnöade i vårt kvarter i helgen vad gäller att gå med vagn hade denna i syskonmodell varit guld när jag var i väg med båda minisarna själv, för med den här vagnen tar man sig fram i djupsnö utan problem.

 

IMG_5373 IMG_5375

Fyra stora lufthjul har verkligen sina fördelar. Jag vet inte hur många par jag hjälpt som väljer en vagn med fyra stora och fasta hjul för att de bor på landet, eller ”halvt på landet” med mycket grus- och skogsvägar. Då är Petite Chérie Solide vagnen för dig. En vagn som barnet kan växa i (Aston är lång för sin ålder men har mycket kvar att ”växa i” som ni kan se), som är robust och som går att komplettera med hårdlift för att kunna använda vagnen redan från start.
 
Det är det viktigaste man ska ha med i beräkningarna när man väljer vagn tycker jag. Hur kommer DU att använda vagnen? Vad tycker DU är viktigast med en vagn? Spelar liksom ingen roll hur många tips du får från vänner och bekanta vad dom gillar med sin vagn, eftersom ni kanske inte alls har samma livsstil.

 

IMG_5410

IMG_5417

Och vips så har jag vänt på handtaget. Hur bra som helst, att på en sekund vända på det istället för att vända på hela sittdelen. Väldigt bra när solen skiner så den bländar och man vill ha barnet i annan riktning. Eller om barnet somnar och man vill ha det mot sig igen istället.

 

 

IMG_5412IMG_5403

Om man frågar barnen så tycker de om den här vagnen väldigt mycket. Frågade en trött Aston om han ville åka i den och vara med på bild och han ropade jaaa! Sen fortsatte han sova gott ute i friska vinterluften.

 

IMG_5431

Att kunna fälla ner ryggen på sitsen och ha gott om plats men ändå ombonat i åkpåsen är väl det ultimata. Jag önskar att man kom åt handtaget lite smidigare i ryggen bakom suflettyget men å andra sidan gillar jag att det är ett stadigt metallhandtag för att justera sitt- och liggläge.

 

Den coola åkpåsen i guld som 4 av 5 i familjen älskar är i samma märke som vagnen – Petite Chérie. Ni kanske kan gissa att det är pappan i huset som inte riktigt är kompis med en åkpåse i guld? Jag tycker den är SÅ cool! En maffig extrareflex nästan haha. Åkpåsen har två praktiska egenskaper som jag värdesätter i en åkpåse – dels finns det ett extra veck upptill så man kan ”fästa” den runt sittdelens övre kant och sen är det kardborreknäppningar i rygg och sits där man kan öppna och trä igenom selen.

 

IMG_5429

Ett annat tips är en handvärmare. Alltså det går inte en dag utan att jag tänker på hur bra den är! Flyttas snabbt mellan vagnar och värmer så pass att det inte behövs vantar. Denna är också från Jollyroom och är inne på sin tredje vinter nu.

 

IMG_5437 IMG_5438 2

Tillbaka till vagnen. Något som också får stora plustecken är smart förvaringsficka bak på sufletten och att man kan fälla upp titt- och ventileringsluckor på den för att lufta de varma sommardagarna. Eller om du bara vill kika in på ditt sovande barn. Sufletten är alltså suverän precis som tygerna överlag. Kan dock sakna en något rymligare varukorg, men å andra sidan är den lättåtkomlig och det är nästan viktigast.

 

Du hittar Petite Chérie Solide i färgen dark grey till ett paketpris (med hårdlift) här. Vagnen finns även i black och light grey. Vill du köpa vagnen som endast sittvagn finns den i dark grey här, black här och light grey här.

 

 


Kommentarer


 1. Linda 6 februari, 2018 on 20:59 Svara

  Ahaaa det är det som det extra vecket i åkpåsen är till för! Har inte fattat varför det är där haha… Tänkte om det var för att skydda fuskpälsen eller något men det kändes inte så logiskt… Måste testa att sätta fast den nu då, så bra så den inte åker ner 😉

  • Evelina 7 februari, 2018 on 09:23 Svara

   Haha nä det är inte lätt att hålla koll på alla nya saker! Hoppas ni älskar den funktionen lika mkt som vi 🙂
   Kram!

 2. Nathalie 7 februari, 2018 on 22:02 Svara

  Hej! Vagnen låter helt fantastiskt 🙂 hur tycker du den är ihopfälld? Är den lätt att fälla ihop och tar den mycket plats i bilen? Tack för en fantastisk blogg! Kramar

  • Evelina 8 februari, 2018 on 10:19 Svara

   Det är den 🙂 Den blir ju liksom ett paket eller vad man ska säga. Rätt stor eftersom det är fyra stora hjul, men å andra sidan blir den ganska platt eller vad man ska säga, så man har ju utrymme uppåt eller på sidan av vagnen (ALLA enkelvagnar är ju smidiga nu om du frågar mig som använt syskonvagn i snart 2 år haha!) Lätt att fälla ihop är den absolut!
   Tack SNÄLLA du för att du läser <3
   Kramar

 3. Mona 28 mars, 2018 on 12:40 Svara

  Hej
  Jag har samma vagn men en av däcken går av jag fick nya däck och samma sak .har det hänt dig har du pumpat däcken innan du använde.?? Jag har ingen hemsida men skulle uppskatta om du svarade via mejl tack ❤️

 4. Sofia 24 augusti, 2018 on 14:24 Svara

  Hej. En fråga, går det att göra suffletten längre? Ser att det är en dragskedja där och tänker om det är som på många andra vagnar att man förlänger den där.
  Mvh Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna