VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT AVSLUTANDE KAOS

Söndagen började med jakt för Mange så jag och minisarna fick en morgon för oss själva, Elion sov ju hos kompisar. Framåt lunch åkte vi och hämtade honom, eftersom innebandyträning väntade därefter (det blir mycket idrott på helgerna). Därefter var det ett måste att gå UT i snön, solen sken och det var helt otroligt vackert, dagen innan fanns inte tid för någon utetid för mig. Mange hade också hunnit hem, så vi gick alla fem bort till pulkabacken närmast oss.

 

I barns värld är nästan allt spännande. Djur- och fågelspår till exempel 😉

 

 

Min älskade Idun som är så lik mig till sättet. Bland annat riktigt feg när det kommer till sånt som kräver lite mod, exempelvis pulkabacken. Just pulka tycker jag ju är kul NU men jag kan tänka mig att jag inte heller var modigast i backan när jag var två hehe. Jag tänkte hela tiden på att göra det till en extra rolig grej för henne just för att hon ska vilja våga lite mer nästa gång. Eftersom jag önskar att jag varit mer framåt i skidbackarna tänker jag att det är en bra idè att introducera det tidigare för henne (jag var 27 första gången jag åkte utför haha)

 
 

Suddig bild för andra inlägget i rad haha, men detta är egentligen en film. Fotade för dåligt helt enkelt men å andra sidan är det kul att ha filmsnuttar också. Levande minnen.

 

Sen brakade det loss! Elion som är lite av en action man överallt slog i huvudet i pulkabacken. Det blödde och jag mådde illa (hade ju aldrig kunnat jobba inom vården alltså) så vi fick gå hem för att skölja med vatten så det gick att se om det var läge att ringa akuten eller inte. Vi ansåg att det inte behövdes, det slutade blöda ganska snabbt och det var inte ett speciellt stort sår. I samma veva som Mange stod med Elion i badrummet ramlade Aston från sin säng och slog i hakan så det började blöda från munnen. Hjälp vilket kaos. Ska man ha hjälm i pulkabacken!? Den här backen är inte varken lång eller brant, så jag tänkte aldrig tanken på att det skulle behövas…

 

När vi hade koll på läget och inga sjukhus behövdes besöka sig satte vi oss i soffan och barnen fick glass, i hopp om att få Elion mindre blek och Aston lite kyla i munnen. Vi skulle egentligen iväg på fotbollsträning jag och Elion men självklart bestämde vi att han inte fick vara med. Däremot ville han gärna kolla, så vi åkte dit ändå. När jag kom hem hade Idun fått feber! Intensiva timmar, minst sagt. Man har då aldrig en lugn stund med tre barn i huset 😉


Kommentarer


 1. Sandra 22 januari, 2018 on 13:31 Svara

  Vi har alltid hjälm när barnen åker pulka! I dom flesta aktiviteter ute på vintern. På dagis har dom hjälm ute vintertid då dom åker pulka mm där.

 2. Isabella 22 januari, 2018 on 14:01 Svara

  Vi har alltid hjälm på vår son i pulkabackar men då bor vi i Norrland så våra backar kanske ser lite annorlunda ut än era. Flera är vid olika skidanläggningar och även backar hemmavid blir riktigt stora pga all snö.

 3. Josephine 22 januari, 2018 on 14:03 Svara

  Vilken otursdag ni verkar ha haft! Hoppas alla piggnar på sig fort❤️ Jag har hjälm på mina barn l pulkabacken oavsett branthet eller längd. Kan ju finnas stenar under snön, is som är hårt att trilla på. Man kan ju bli pååkt eller åka på nån annan då hårda smällar kan uppstå. Var precis som ni och åkte pulka igår med mina barn och av ca 20 barn var det mina barn och ett annat som hade hjälm. Så är inte så många som har det skulle jag tro. Nu jobbar jag som förskollärare så vet inte om jag är skadad av det ? (på alla förskolor i min kommun måste barnen ha det) så vet inte om jag hade haft det annars. Men en billig försäkring för skada. Kram och massa krya från en annan som också vabbar idag ??

 4. Anna 22 januari, 2018 on 15:40 Svara

  Jag vill gärna ha hjälm på mina (de är mer eller mindre vildare allihop – 3st) men har inte köpt än. Bara cykelhjälmar och de passar inte med mössor.. men är nog bra, särskilt i Elions ålder!

 5. Josefin 22 januari, 2018 on 19:44 Svara

  Självklart hjälm! ?

 6. Inne hos Ina 22 januari, 2018 on 21:22 Svara

  Vilken dag! Tur att det verkar ha gått bra ändå 🙂

 7. Sanna 23 januari, 2018 on 06:36 Svara

  Alltid hjälm 🙂

 8. Felicia 23 januari, 2018 on 08:21 Svara

  Alltid hjälm! 🙂 mvh hon som jobbar inom vården

 9. Helena 23 januari, 2018 on 08:28 Svara

  Mina barn har alltid hjälm. Igår när vi åkte i backen och det började mörkna kom jag på den ”smarta” idén att sätta en lampa bak på hjälmarna ?. Det var jättebra för då kunde jag och alla andra se barnen i backen!

 10. Erika 23 januari, 2018 on 09:07 Svara

  Vi har alltid hjälm på barnen i pulkabacken! Där vi är och åker har i princip alla barn alltid hjälm, från små till större barn.

 11. Sandra 23 januari, 2018 on 10:32 Svara

  Vi kör alltid hjälm. Dels för att jag vill att det ska gå på rutin för barnen, inget de ens ska tveka på. Och sen är jag inte så rädd för krascherna utan mer rädd för pååkningar och vill därför ha hjälm på.

 12. Anna 23 januari, 2018 on 12:49 Svara

  Alltid hjälm!?

 13. Mia 24 januari, 2018 on 21:36 Svara

  Mina tjejer är 8 och 10 år och har alltid hjälm när de åker pulka. De gillar att ha sina skidhjälmar, de är varma ?

 14. Eva 26 januari, 2018 on 14:57 Svara

  Absolut ska de ha hjälm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna