VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MÅSTE. BÖRJA. TRÄNA

Ledig fredag och långhelg, tjoho! Längtar efter min lillasyster och försöker hitta en lucka när vi kan åka och hälsa på henne den närmsta veckan. Har ett stort paket här hemma som ska till henne, så genom att åka dit kan jag inte bara få träffa henne utan också agera paketombud OCH få till en lunchdejt med Mange. Han jobbar i samma stad där hon bor.
 
Planen för idag är nog inte mycket mer än en promenad som är minst en halvmil. Jag MÅSTE börja gå igen. Träna. Stärka upp kroppen. De senaste åren har jag varit väldigt flitig med långpromenader och träning (även om det varit i perioder men aldrig något längre uppehåll ens som gravid) men den senaste tiden har det totalt raserat. Jag vet faktiskt inte varför. Och så har jag fastnat i det. Men jag vill verkligen tillbaka till att vara mer aktiv, för det mår man ju såklart bättre av. Känns viktigt att både styrketräna och gå när det blir mycket tid stillasittande framför datorn om dagarna. Nu de senaste två månaderna har det inte varit mycket föreläsningar eller annat i skolan heller, annars ger ju det en del vardagsmotion i alla fall. Att springa till bussen och gå trapporna upp till klassrummet. Till och från förskolan not so much. Den där planen om att jag och Mange ska börja springa tillsammans ska vi ta tag i också.
 
 

IMG_7680

 

Bild från förra hösten, då var vi aktiva familjen. Sen rann det ut i sanden. Antar att stugbygge, skola och nytt jobb för Mange kom i vägen. Livet med andra ord. Men det handlar om prioritering!! Allt gör ju det. Och min hälsa måste jag prioritera för att orka vara mitt bästa jag. Det om något är ju värt att investera i!

 

Just the three of us idag (fram tills M kommer hem i eftermiddag)

 

Just idag ville dessa små bustroll upp tidigt, när vi faktiskt hade möjligheten att sova länge haha. Så typiskt och inte helt ovanligt, man får väcka de små på vardagar och när man är ledig är de morgonpigga.

 

Inatt sov vi alla fyra (Elion är hos Fredrik den här veckan) i vårt sovrum. Jag började måla i deras sovrum igår kväll så av förklarliga skäl var det inte riktigt lämpligt att de sov där inne. Nu på morgonen har jag målat en andra gång och det blir SÅ BRA. Mycket mer enhetligt. Ska bli kul att ta bort maskeringstejpen och ställa tillbaka alla möbler igen, och se hur det blir på riktigt. Och visa er, såklart 🙂

 


Kommentarer


 1. Elina 12 januari, 2018 on 10:54 Svara

  Jag har prioriterat min träning ganska länge (det har dock varit uppehåll under de senaste två graviditeterna pga trötthet och tidiga sammandragningar). Men det jag kom och tänka på när jag läste ditt inlägg var att jag tror att det kanske är det där mamma-samvetet som ligger bakom frånvaron av din träning? Jag har också brottats med det ang träning (och kanske fortfarande gör ibland).

  Jag har ”tyvärr” insett att jag måste åka iväg till gymmet när jag tränar. Hemma, när barnen somnat blir det aldrig lika bra, om det ens blir av. Jag måste liksom åka iväg för att jag ska ta ut mig ordentligt… och ibland så är det ju inte så lätt att ta sig den tiden att faktiskt åka iväg när man har tusen andra saker (eller barn) att ta hand om. Men jag har bestämt mig för att helt enkelt se det som att jag behöver träning för att må bra, punkt! Alltså bara så ”enkelt”, träning = må bra och att må bra förtjänar jag. Kan utveckla
  det hur långt som helst egentligen, förebild för barnen, konditionsträning är bra mot stress och bra för hjärnan, styrketräning och core-träning ger mindre ryggvärk etc. Då behöver jag inte tvivla när jag väl har bokat in mig på ett pass (kör lite olika varje vecka beroende på vad som funkar, men ungefär tre pass i veckan). Jag bara åker! Dock tvivlar jag såklart ändå ibland pga en seg måndag exempelvis, men jag vet nånstans att nyttokalkylen redan är gjord och att träningen redan gått igenom som prioriterad. Sen har jag tur att min man aldrig har bett mig stanna hemma istället för att åka iväg, men jag har iofs matat honom ganska ofta med att jag MÅSTE prioritera att vara stark för att hålla (antagligen för att högt övertala mig själv ?), jag har ju faktiskt slitit en del på min kropp under alla graviditeter…

  Ursäkta lång kommentar! Hoppas att du hittar något tankesätt som fungerar för dig så att den där träningen blir en självklar vana ?

 2. Milla 12 januari, 2018 on 22:03 Svara

  Det är när man har sovmorgon planen intr funkar ?

 3. Hanna 13 januari, 2018 on 06:13 Svara

  Träning är verkligen viktigt och hur jag tar hand om mig själv påverkar min hälsa i framtiden. Det brukar vara en morot för mig att tänka på när motivationen tryter lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna