VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SLUT PÅ HÖSTTERMINEN!

IMG_4793

Godmorgon med en smått suddig bild från i morse


Skolavslutningsdags för den här killen idag och jag hade ju mitt sista moment i skolan igår men måste sitta fram till fredag nu innan jag också tar jullov. Nästa grej i skolan är inte förrän 11 januari, så himla skönt! Och då är det bara ett seminarium, det är inte igång igen förrän nästa kurs börjar i slutet av januari hehe. Då väntar en 5-veckors kurs i samtalsmetodik och sen kommer nästa VFU. Jag är SÅ taggad! Förra veckan fick jag veta att jag ska vara på familjehemssektionen. Allra helst hade jag velat vara på MFV (mottagningen för våldsutsatta), men jag vet ju att jag vill arbeta med barn och familj på något sätt och då är det bra att bli mer insatt i en insats. Jag hade faktiskt tankar om just detta innan förra praktiken, men så när jag var hälsade på där en dag, kände jag att jo kanske längre fram. Men vem vet, det kanske är min grej. Det är ju det som är himla bra med VFU, att man får känna på yrket ute i verkligheten.


Ha bästa dagen!


KRAMKommentarer


 1. Inne hos Ina 20 december, 2017 on 09:45 Svara

  Åh, samtalsmetodik skulle jag också vilja läsa. Det är märkligt att det inte ingår i lärarprogrammet med tanke på hur många samtal och möten man leder som lärare..
  Kram

  • Evelina 21 december, 2017 on 09:04 Svara

   Ja det borde lärarstudenter ju verkligen få läsa! Kanske det bortprioriteras för att ni inte har den sortens samtal i det dagliga jobbet på samma vis som en socialsekreterare? Ert krut blir på pedagogiken och att lära ut? Det är synd kan jag tycka, att en högskoleutbildning ofta är så ”ytlig” fast man ska kunna så mycket. Vi ska tex kunna jobba med missbruk men kanske bara läser EN kurs med ETT kursmoment (en föreläsning) om det. Känns lite fattigt minst sagt. Samtidigt som man väl lär sig hela tiden i arbetslivet sen också, och blir proffs på just sitt område 🙂
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna