VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LUCIA & SAFFRANSBISCOTTI

GLAD LUCIA ☆


Kanske ni startat dagen med något mysigt luciafirande? För oss blir det (nog) inget sådant i år. Elions klass har inget eget lussande men de tittar på skolans anordnade. Idun och Aston har luciafirande med sina avdelningar på fredag men jag tror faktiskt inte vi ska gå. Även om det känns lite dumt, men mest gentemot förskolepersonalen som såg så frågande ut när jag sa att vi inte kommer. Men jag känner att det blir konstigt att behöva väcka barnen för det, Idun kan sova till efter 08 och det är samling 07.15. Självklart kan det bli jättelyckat men det kan också bli tvärtom eftersom det ändå är ett stort firande i kyrkan och jag vet ju hur Idun är i främmande situationer och då om hon dessutom skulle vara trött finns ändå risken att hon tycker det är en lite svår situation. Tror inte det skulle bli tårar, men jag tänker att risken är att hon då heller inte skulle känna att det var jätteroligt. Samtidigt känner jag mig taskig som väljer bort det pga tid, hon är ändå snart 3 år och förstår väldigt mycket. De kommer ju prata om luciafirandet efteråt och säkert visa bilder och sådär. Förhoppningsvis räcker det att de är med på övandet och känner att det är grejen liksom. För Aston räcker nog det gott och väl, men just Idun är ju otroligt medveten om saker och ting. Nästa år tänker jag att de definitivt är med, då är ju båda ”stora” och det blir en annan grej.


 IMG_4616 IMG_4622IMG_4606


Lussebullar kan för övrigt slänga sig i väggen! I alla fall för min del och i år (älskar lussebullar egentligen hehe). Saffransbiscotti testade jag och minisarna att baka igår och vi älskade dom! Så fina att ha i en glasskål också, även att ge bort i glasburk som klapp nu i jul.


Nu blir det hemmaskrivande, målet är att bli klar med min inlämningsuppgift idag innan jag hämtar på förskolan. Det hade varit skönt med ännu en grej avbockad.
Kommentarer


 1. Samantha 13 december, 2017 on 10:39 Svara

  Så fint tycker jag att du fokuserar på det bästa för just dina barn ❤ Istället för vad man själv/förskolepersonalen vill eller tycker.

  Ha en bra Lucia!

  • Evelina 13 december, 2017 on 11:08 Svara

   Åh tack för att du skriver så – det är ju som sagt deras bästa jag strävar efter att ha i fokus men det där dåliga samvetet alltså… Så svårt att ta ”rätt” beslut hela tiden men att följa magkänslan brukar bli det bästa ändå.
   Kram och detsamma <3

 2. Marie 13 december, 2017 on 11:34 Svara

  Jag valde själv att ta semester idag och va hemma med vår minsting, vi kikade på luciafirandet på SVT 2 istället 🙂

  Stora tjejen har skola och precis som för er så får de se de äldre barnen lussa och har inget eget i år.

  Njut av morgonen ni får tillsammans istället för att då stressa iväg <3

 3. Ewe 13 december, 2017 on 13:47 Svara

  Låter överdrivet att ha luciafirande i kyrkan för förskolebarn. Här lussade de äldsta barnen ute på gården imorse, de mindre fick vara med om de ville. Min tvååring ville bara vara hos mig och verkade måttligt intresserad. Så jag tycker du gör helt rätt i att välja det som känns bäst för er!

  • Evelina 13 december, 2017 on 14:05 Svara

   Kyrksalen ligger i samma byggnad så inte mer avancerat än så i ofs 🙂

 4. Elina 13 december, 2017 on 15:37 Svara

  Jag förstår precis hur du menar! Nästa år tror jag också att luciatåg på förskolan kommer uppskattas mer av Idun (och en av mina tjejer som är lika gammal). Innan dess känns det mer stressat (och kallt) än som en spännande upplevelse.

 5. Emma 14 december, 2017 on 19:43 Svara

  På min sons förskola hade de bara lussefirande för barnen i år, inga föräldrar var inbjudna. Tycker faktiskt det var ganska skönt, i den åldern sjunger de ju inte så mycket ändå? Det känns mest som att det blir lite press på barnen med alla föräldrar som tittar, även om det såklart är lite mysigt också 🙂 Dottern (8 år) hade däremot luciatåg för oss föräldrar och senare även för hela skolan, de var såå duktiga! Men det blir ju det enda, det är alltid bara 2orna som går luciatåget på hennes skola. Känns lagom 🙂

  • Evelina 15 december, 2017 on 13:18 Svara

   Nej det är ju så, och man vet inte hur kul de små kommer tycka att det är i förväg 😉
   Vad mysigt ändå! På Elions skola är det förskoleklassen som sjunger men det är inga föräldrar inbjudna.
   Kram och god jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna