VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BARNFRIA!

Vilken helg!

 

Med facit i hand är jag väldigt glad över att jag planerade den här helgen precis i anslutning till avklarad tenta, för är det någon gång man kan vara helt ledig som student så är det i regel efter deadlines.

 

Mange fick ju en hotellövernattning av mig i veckan och på agendan var Jul på Liseberg, kanske lite shopping, middag på stan och ja – prata utan att bli avbrutna, sova ostört och ja, se om vi fortfarande har kul tillsammans bara vi i ett dygn haha. Skulle vi ha något att prata om förrutom barnen!? DET hade vi och det gjorde vi 🙂

 

De flesta hotell var fullbokade i helgen anledningen var visst Jul på Liseberg. Förstår det, lagom nära jul men inte helgen innan (dvs nästa helg). Vi kom dit när det började mörkna, efter en snabb promenad från hotellet.

 

Vi bodde på Spar Hotell Gårda och blev positivt överraskade. Vi har liksom ”våra” hotell som vi gillar som väl alla har, men eftersom det var fullt överallt fick jag helt enkelt välja något annat. 2 km från Liseberg ligger det, men vi som gillar att promenixa tyckte det var skönt att få tillfälle att gå, utan barnvagn dessutom. Det hade för övrigt inte varit kul att ha med den in på Liseberg, har nog aldrig sett så mycket folk där inne tidigare…

 

 

Självklart blev det en selfie framför låtsassnön

 
 
img_5951.jpg

Vi delade på en souvas till ”mellis”, middag tänkte vi ta ute på stan efteråt men energipåfyllning behövs ju såklart. Och värma sig! Men vilken tur med vädret, dagen innan var det regn, och dagen efter snöoväder. Vi hade sol på dagen och vindstilla, kring nollan. Vackert och härligt.

 

img_5959.jpg

Årets julkula – check!

 

Nemen vem har vi här!? ÄlsklingsElion som åkte till Göteborg med ”mormor” och morfar. Vi lämnade honom hos dom på vägen och mötte upp innan vi gick ut från Liseberg, de skulle vara kvar och kolla på ljusshowen. Vilken tajming, att de frågade om han ville följa med dit, de gjorde det innan jag visste säkert att vi skulle dit.

 

Med morbröderna

 

Fullt på hotell + fullt på Liseberg = fullt på restaurangerna? Ja lite så hehe. Vi kom fram till efter lite velande att vi nog hade velat äta på Miss Sophie igen men när vi frågade om ledigt bord fick vi veta att paret precis framför oss hade fått sista bordet. Jahopp. Så vi gick några meter bort till Bryggeriet i stället och det är ju också helt ok (men inte lika mysigt). Däremot är det väl mycket konstigt att betala 20 kr per person för garderob innan man ens får gå in i restaurangen? Om det är nattklubb kan jag köpa det, men inte om man är betalande matgäst.

 

Vi satt och njöt av att äta ostört, kollade om det fanns platser kvar till 21-bion (ville se Solsidan) men det var fullt… Så vi gick till O´learys istället där vi visst fastnade till kring 01 haha. Det var på riktigt helt otroligt ljuvligt att inte behöva ha en endaste tanke på att minisarna skulle behöva oss morgonen efter och att vi faktiskt kunde stanna ute så länge vi kände för.

 
 

Morgonen efter vaknade vi till framåt halv sju (hur typiskt?!), efter typ 4 timmars sömn… Lyckades somna om till 09 i alla fall men utvilad blev jag ju inte haha. Dock påfylld med energi i form av kärlek. Som sagt, vi behövde verkligen det här. Vi har ju inte varit barnfria mer än några timmar åt gången på 2 år och 9 månader.

 

Och det gick helt otroligt bra för minisarna hos farmor och farfar. De frågade inte ens efter oss haha! Eller jo, när de kom hem på kvällen (de sov hos oss) hade Idun sagt att hon trodde mamma skulle öppna. Farmor och farfar hade älskat varje stund men jag tror att de också uppskattade lugnet när vi åkte hem efter att ha hämtat dom små haha…


Kommentarer


  1. Inne hos Ina 11 december, 2017 on 16:48 Svara

    Så mysigt det låter!
    Kram

  2. Elina 11 december, 2017 on 17:21 Svara

    Åh vad mysigt och välbehövligt! ❤️ Min man fyller trettio snart och jag, hans mamma och hans kompis har en liten plan tillsammans som innebär att kompisen håller honom kvar i stan efter skolan (går och tar en öl dagen till ära). Jag lämnar alla fyra barn hos hans mamma och överraskar honom sedan med att vi har bord bokat på restaurang. Låter kanske inte så stort, men senast vi var ute och åt middag bara vi två var jag gravid med en av döttrarna, för tre år sedan! ?❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna