VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

INNE I NY KURS

Nya kursen känns väldigt intressant och jag är pepp! Väldigt pepp till och med. Härligt att ha studiemotivationen tillbaka. Den här kursen handlar om socialt förändringsarbete med individ och nätverk, alltså väldigt nära det praktiska arbetet. Förra kursen var också socialt förändringsarbete men på grupp- och samhällsnivå. #metoo-kampanjen är ett väldigt bra exempel på förändringsarbete som kan förändra sociala strukturer i samhället. När det kommer till individnivå är det mer så man jobbar inom socialt arbetet i Sverige, tex motiverande samtal eller behandlingshem. Olika insatser som blir beviljade till enskilda individer helt enkelt.
 
Idag har vi bara haft en föreläsning efter lunch, så jag lämnade minisarna sent. Var halvproduktiv på förmiddagen ändå, lyssnade på ljudbok medan barnen lekte. Vi ska nämligen läsa en skönlitterär bok i kursen som är grund till en individuell uppgift, känns skönt att redan ha ”läst” klart den. Jag valde Maskrosungen av Sandra Gustavsson, det var en viss igenkänningsfaktor på den och det visste jag att det skulle vara. Men jag tänkte att det skulle vara en bra utmaning för att se hur jag reagerar på just att känna igen mig. Tror det är viktigt att få bevis för att man har bearbetat sina egna demoner innan man möter andra som är i liknande situation.
 

Att vara mamma till dig ♡


Kommentarer


  1. Annika 8 november, 2017 on 18:40 Svara

    Otroligt klokt tänkt! Är viktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna