VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

WINTER IS COMING?!

Tack för kommentarer i inlägget under, jag känner att jag inte har överreagerat. Och helt ärligt, hellre överreagera än tvärtom. Blev mörkrädd när jag läste en av kommentarerna där det till och med viftats bort våld mellan eleverna pga att den ena eleven har en diagnos. Våld är aldrig okej, herregud vad är det vi vill lära våra barn egentligen? Vi måste tänka på att DE är framtiden och det är VI som har äran att guida dom till vad som är rätt och fel. Nu hade fritidspedagogerna pratat med de berörda barnen, men jag känner att vi som föräldrar har rätt till informationen. Jag kräver absolut inte att få veta allt om alla konflikter, men just när det handlar om våld så tänker jag inte vifta bort det någon gång.

 

 

 

Lyckliga små som var laddade för förskola idag! Invigning av deras nya jackor eftersom det blev vinterkyla väldigt hastigt. Skulle också vilja ha en sån parkas haha, den känns jättehärlig.


Igår hämtade farmor på förskolan och jag vet inte vem som hade längtat mest haha. Farmor har ju varit i Spanien sen början av september till nu. I alla fall så sa farmor att hon vill hämta dom en dag i veckan, så länge hon är i Sverige förstås. Så himla roligt för alla tre! Jag sitter hemma och skriver idag, det känns fortfarande väldigt lyxigt att få göra det. Antar att jag ännu inte helt har vant mig vid att ha förskolan som underlättar pluggeriet!Kommentarer


  1. Sandra 19 oktober, 2017 on 12:23 Svara

    Nej du överreagerade inte. Och det är inte så vi begär att få veta allt tjafs. Men blir någon slagen så den gråter, eller får ett märke så berättar man det. Vi ska självklart känna oss trygga med att ha våra barn i skolan. Och vi vill såklart veta ifall våra barn är den som varit dum, så vi kan ta itu med det.

  2. Charlotte 20 oktober, 2017 on 09:10 Svara

    Du överreagerar INTE! Om någon påstår att det är så, är det just DE som bidrar till ett samhälle där övergrepp (våld är en form, sexuella övergrepp en annan – med tanke på #metoo) ses som ”normalt”. BRA att du reagerar! Skrik högt! Du har RÄTT att veta när ditt barn far illa i skolan och skolan har en skyldighet att upprätta en handlingsplan för hur det inte ska hända igen. Ring Skolverkets upplysningstelefon och prata med dem om vilka lagar och regler som gäller. De är grymma! Att du visar Elion att du står upp för honom gör honom stark och visar att vuxna hjälper honom. Alltid. Heja dig!

  3. Sofia 20 oktober, 2017 on 17:14 Svara

    Jag har tre döttrar, varav den mellersta på (snart) 6 år har ADHD. Hon är dock inte särskilt utåtagerande mot andra barn, så vi har än så länge, pepparpeppar, inte behövt tagit itu särskilt mycket med våldsituationer. Men skulle det ske är det ju oerhört viktigt att vi också får informationen så VI kan ta itu med problemet också. Som du skriver, oavsett om ens barn utsatts eller utsätter måste informationen gå fram. En diagnos är en förklaring men ingen ursäkt. Det är ju skolans/förskolans skyldighet att tillhandahålla resurser för den enskilde så sådana situationer aldrig uppstår. Tyvärr ser ju verkligheten inte ut så :/ Min äldsta dotter har en klasskompis som har olika diagnoser och han kallar barn fula, riktigt fula, ord och slåss. När hon fått fula glåpord har vi fått informationen och talat med lärarna som tagit itu med det direkt med eleven ifråga samt föräldern.. Det är ju markeringen i sig som är viktig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna