VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÅLD ÄR ALDRIG OKEJ

För mig känns det självklart att det ska vara nolltolerans på våld i skolan (ja överallt annars också såklart) och jag tycker att det borde vara minst lika självklart att föräldrar till inblandade barn ALLTID borde bli informerade ifall deras barn är inblandade på något sätt. Blev besviken på skolan idag och hoppas verkligen det var en engångshändelse. De har inte informerat oss om att han blev slagen på rasten i måndags. Hur kul är det att få veta av sin kompis som har barn i samma klass att det har hänt, när hon har sett hans röda kind och frågat? HUR ska samhällsproblemet våld minskas om man höjer ribban för vad som är okej? Varför Elion inte berättade själv? Det ligger inte på honom att ha det ansvaret tycker jag även om jag såklart önskar att han hade berättat.


Jag idag men inte längre så glad som på bilden.Kommentarer


 1. Elina 18 oktober, 2017 on 17:40 Svara

  Håller med! Flera gånger har det hänt att jag själv påpekat vid hämtning att det ser ut som att något har hänt. Jag har märkt att man ofta måste vara väldigt tydlig med att man vill veta allt, även när ens egen unge har gjort något, för jag tror inte att det gäller alla föräldrar pga ”pojkar slåss”-tänket.

  • Evelina 18 oktober, 2017 on 19:10 Svara

   Ja absolut! Det sa jag klart och tydligt också – oavsett om Elion skulle vara den som blir slagen eller slår vill vi SJÄLVKLART veta det. Det känns nästan ännu viktigare att föräldrar till barn som slåss får veta det, eftersom det är det felaktiga beteendet som bör uppmärksammas först och främst. Är såååå anti ”pojkar-slåss” tänket för övrigt, snacka om att placera sina barn i fack. Självklart måste inte killar slåss bara för att de är killar ?

   • Elina 18 oktober, 2017 on 22:45 Svara

    Ja, ett hel-galet tänk!

 2. Sanna 18 oktober, 2017 on 18:09 Svara

  Givetvis vill man veta sånt! En tanke bara har de meddelat F. Kan ju vara så att om det är pappavecka tar de kontakt med
  F och under mammaveckan tar de kontakt med dig.

  • Evelina 18 oktober, 2017 on 19:06 Svara

   Nej de hade ju inte meddelat honom heller! ?? det är helt ok så länge de tar sånt med någon av oss, sen kan vi meddela varandra. Men om faktan inte kommer till någon av oss känns det ju inte bra.

 3. Helena 18 oktober, 2017 on 19:21 Svara

  Jag skulle omedelbart prata med läraren eller personal på frita! De måste och är skyldiga att prata med pojken om det som hänt. Även ta kontakt med pojkens föräldrar! Usch…jag blir så förbannad över sånt här!

  • Evelina 18 oktober, 2017 on 19:36 Svara

   Ja men jag var rasande och skitledsen innan! Pratade med läraren både på morgonen för att informera om vad jag fått höra och på eftermiddagen efter skolan när läraren pratat med Elion och fritids. Men tydligen tyckte inte fritids att det var tillräckligt allvarligt för att berätta!???? Blev helchockad över att de tar så lätt på något så allvarligt som våld…

   • Helena 19 oktober, 2017 on 09:35 Svara

    Prata med rektorn!

 4. Maria 18 oktober, 2017 on 19:28 Svara

  Tar risken för påhopp. Jobbar själv som lärare och detta är absolut inte acceptabelt. Men, varför väljer du att hänga ut din sons skola i din blogg som så många läser?

  • Evelina 18 oktober, 2017 on 19:45 Svara

   Förhoppningsvis kan det få någon att inse att det faktiskt är allvarligt oavsett form, och inte vifta bort det. Föräldrar vill veta sånt, i alla fall sunda föräldrar som tänker på barnens framtid. Tycker inte att jag har hängt ut Elions skola eftersom det inte står vilken skola han går på.

   • Maria 20 oktober, 2017 on 21:00 Svara

    Jag håller inte med dig och hade uppskattat om vi hade kunnat lösa det utan andra inblandade (tusentals som läser en blogg t.ex.). Eller de på skolan kanske är totalt ovetande om att du har en stor blogg?

    Misstänker att vi inte kommer enas och jag lämnar det. Önskar dig istället en trevlig helg!

 5. Sandra 18 oktober, 2017 on 19:30 Svara

  Dåligt av skolan. Förstår det inte känns bra och att du blir upprörd. Våld ska inte förekomma på skolor och förskolor. Vi lämnar ju våra barn där, vi ska känna oss trygga med det. Dessutom är skolan obligatorisk så vi har inget annat val heller. Det är skolans ansvar se till att barnen har det bra och inte blir slagen eller utsatt för kränkningar.

  När min dotter var fem och gick på förskolan berättade hon att en tjej slagit henne i ryggen så min dotter grät och hade ont. Jag hade inte fått veta det, men tog upp det på en gång dagen efter. Sen var inte den tjejen dum mer mot min dotter, för fröknarna hade koll på den bråkiga tjejen (hon hade varit dum mot min dotter till och från under flera år).

  Kram

 6. Jessica 18 oktober, 2017 on 22:55 Svara

  Förstår att du blev vansinnig!

  Jag jobbar som resurs åt en elev på en låg- och mellanstadieskola. Jag är ny sen en månad tillbaka. På eftermiddagarna är jag med min elev på fritids. Och där på fritids, igår eftermiddag, i kön till mellanmålet, så ger en pojke i tredje klass en jämnårig tjej en lavett i ansiktet och ryter ”håll käften”. Jag rusar fram och ifrågarsätter vad han håller på med. Då viftar han mot mig och säger ”du ska bara fucking hålla käften!” Jag påtalar att han inte har rätt att säga och bete sig såhär mot någon och ”varsågod och lämna kön”. Han tvärvägrar. Just i den stunden är jag ensam vuxen på plats, resten är påväg in från skolgården. Jag vänder mig mot tjejen som fick ta smällen och ser att hon är tårögd, men säger försiktigt att det inte gjorde så ont, och att hon struntar i honom. Mina kollegor kommer in och jag berättar för dom om incidenten. Reaktionen var ryck på axlarna och ”det är inte lönt att försöka tala med honom nu, han måste lugna ner sig först.” Och att jag inte ska ta åt mig av det han kallar mig.
  Killen har en adhd-diagnos och är allmänt bråkig.
  Men sen händer liksom inget mer. Ingen säger något till varken honom eller tjejen. Efter mellanmål går killen hem själv, och mig veterligen så var det ingen som kontaktade hans eller flickans föräldrar.
  Jag blev såå jävla upprörd! Svårt att vara ny också, jag har inte koll på deras rutiner kring sånt här, men jag upplevde som sagt bara att de ryckte på axlarna åt det.
  Vad sänder det ut för signaler? Oavsett diagnoser, så måste det väl ändå uppmärksammas?!

  • Evelina 19 oktober, 2017 on 13:01 Svara

   Men fy! Blir alldeles tårögd när jag läser detta… Tänker på den stackars tjejen som inte vågar säga mer, som borde känna sig trygg i att vuxna faktiskt visar vad som är rätt och fel och vad som är helt oacceptabelt! Kanske kan du fråga lärarna/rektorn om saken nu när du har smält det hela lite och våga säga hur du upplever det. Du kommer ju ”utifrån” och även om det inte ska behövas påpekas så kanske de behöver få höra från dig att du upplever det som att våld inte tas på allvar och det är ingen trygg plats för något barn?
   Stor kram till dig och tack för att du gick emellan så gott det gick! Förstår verkligen dilemmat i att dessutom vara ny på jobbet och osäker i sin nya roll. Men tänk att om det ger dig en dålig magkänsla så ÄR det något knasigt.

  • Maja S 19 oktober, 2017 on 15:40 Svara

   Jag förstår dig o din känsla.
   Men faktum är att barn, ungdom som är skitförbannade kan man inte prata med. Låt dem lugna ner sig o sen prata med dem.
   Lågaffektivt bemötande.
   Läs Bo Hejlskovs böcker kring detta.

   Och till Evelina:

   Bra att personalen tog tag i saken osv osv MEN tycker helt klart att föräldrar ska kontaktas. Eller få reda på det vid hämtning

 7. Emma 19 oktober, 2017 on 06:48 Svara

  Nej våld är aldrig okej. Jag jobbar också som lärare. Vi har sagt så här till föräldrarna att vi löser mkt av bråk på skolan och kommer därför inte alltid ringa hem. Kommer ett barn hem och berättar så får man alltid ringa/komma och höra vad vi har att säga. Men vi har en klass på 40 barn och konflikter hör till. (Inte våld) vi kan inte ALLTID ringa hem. Har vi inte löst det ringer vi hem och är det något som vi anser är viktigt ringer vi alltid.

  • Evelina 19 oktober, 2017 on 13:02 Svara

   Det förstår jag, att det är en omöjlighet att ta precis alla konflikter med barnens föräldrar. Men våld som sagt, det borde alltid komma fram till berörda föräldrar så vi kan ta vårt föräldransvar!

 8. Suzanne 19 oktober, 2017 on 16:41 Svara

  Våld är ALDRIG ok!!

  För några år sedan blev vår dotter misshandlad av en pojke i parallellklassen. Vi fick inte veta någonting från skolan utan märkte det själva när Ida kom hem illröd runt ögonen, med bula i bakhuvudet, klösmärken efter honom på händer och i ansiktet och med blåmärken på övriga delar av kroppen.

  Vi kontaktade hennes lärare samma kväll och även rektorn. Ett möte bokades in med barnens respektive lärare, rektorn, barnen och oss föräldrar.

  Under mötet blev jag förvånad flera ggr och oerhört upprörd. Pojken togs i försvar av samtliga vuxna (utom oss). Elever från bägge klasserna har bevittnat händelsen som skedde under flera minutrar och andra elever gick tillslut in och bröt misshandeln. När vi påpekade detta fick vi som svar ”Andra barn tar gärna sida med det barn de tycker mest om, så vi kan inte lyssna på vad andra barn har att säga” och vid ett annat tillfälle när föräldrarna till pojken berättade pojkens ljugande version vände de alla på steken och sa ”tyvärr kan vi ju inte prata med ngn annan då inget annan barn bevittnat händelsen”.

  Usch, jag går i taket bara jag tänker på såväl vår som er händelse.

  Vi gjorde iallafall en polisanmälan, våld är INTE ok!!

  Kram

 9. Suzanne 19 oktober, 2017 on 16:44 Svara

  Och så vill jag påpeka, vi lät även en läkare dokumentera de skador vår dotter fick!

  Och som en parantes, vid vår händelse var vår dotters lärare fullt medveten om vad som skett. Hon hade nämligen suttit med vår dotter länge efter misshandeln och ”tröstat” henne. Trots detta valde hon att inte kontakta oss.

  • Elina 19 oktober, 2017 on 19:25 Svara

   Herregud!! ? Sjukt dåligt gjort av skolan att ta sådant i försvar.

 10. Hanna 20 oktober, 2017 on 12:08 Svara

  Men vansinne!

  Skola & hem ska ju för tusan sammarbeta för barnens skull
  Lätt för oss föräldrar att samarbeta när skolan inte gör det, svårt att ta tag i problemet då när man är ovetandes.

  Näe, ingen barnsyn för fem öre! Usch!

  Hopps Elion är ok!
  Trevlig helg! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna