VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

OKLART


Sjukdag nummer två och jag tror snart den här killen gnäller hål i öronen på mig. Stackars liten som inte riktigt kan förmedla vad som är fel. Magsjuk eller förstoppad är frågan. Dela gärna erfarenheter av förstoppade små! Aston var nämligen det förra veckan kom vi fram till efter otroligt gnälligs dagar och utan matlust. Men så spydde han ju, bara det att kräkning tydligen också kan vara konsekvens av förstoppning. Han har ju ont eller mår illa…

Innan försökte jag fråga precis ALLT (han är ju ändå duktig på att svara och prata för att vara 1,5 år) men det enda han instämde var att han skulle vilja komma in i min mage igen haha. Han satt nämligen i min famn och sträckte armarna mot mig så jag tyckte frågan passade. Min lille plutt.

Snart är pappan i huset hemma och då ska jag ta med Idun ut en stund. Vi fick faktiskt lite frisk luft när vi gick med Elion till skolan också, vågade inte ta bilen eftersom jag då inte har uppsikt på Aston där bak, om han skulle spy. Men han har inte spytt sen inatt och det var spya nummer två… Ska nog ringa BVC och rådfråga!


Kommentarer


 1. Kim 10 oktober, 2017 on 19:45 Svara

  Min mellan dotter har problem med förstoppning. När det har varit illa så kräker hon för att det inte kommer ut på andra hållet. Vi har fått lavemang om det är så att det måste ut snabbt. Annars så prova med laktulos/movicol det hjälper! Hoppas att Aston snart mår bättre!

 2. Suzanne 10 oktober, 2017 on 20:53 Svara

  Vår äldsta son Oliwer är kroniskt förstoppad. I perioder är det hemskt jobbigt och sen kan det ibland gå långa perioder då allt är precis som vanligt.
  Men när det blir tokigt, då får han endera diarré eller så blir bajset som små små hårda ploppar. Dock har han inte kräkts av förstoppningen.
  Han får när det är som värst Klyx för att hjälpa till att rensa och sen underhåller vi med Movicol (pulver som löses upp i vatten).

  Magsjuka är nåt som vår familj tyvärr drabbas lätt av ?
  Och det kan vara lätt så långdraget ibland. Rasmus trillade dit förra veckan, kräktes 4 ggr på torsdagsmorgonen och mådde sedan sååå bra ända till fredagsmorgonen då han kräktes 3 ggr till.

  Hoppas Aston snart blir bra!
  ♥️

 3. C 10 oktober, 2017 on 21:41 Svara

  Är det inte rimligt att det är samma magsjuka som Idun hade för en vecka sen? Det är ju såna tider nu och symtomen stämmer ju, menar jag.

  • Evelina 10 oktober, 2017 on 21:55 Svara

   Ja det är ju det ena eller andra ??
   Idun var verkligen magsjuk även om det gick långt mellan kräkningarna så var det intensivt och jobbigt för henne. För Aston är det inte riktigt samma, han har bara spytt två gånger på 2,5 dygn varav den första var bara vatten. Så kräkningarna i sig är inte likt magsjuka som tömmer en på allt utan har varit väldigt ”milda”.

 4. Johanna 11 oktober, 2017 on 11:14 Svara

  Hej!
  Låter inget roligt alls, och speciellt när de är så små och inte kan förmedla sig. Tycker ofta det kan bli så att magsjuka inte ser precis likadan ut mellan olika familjemedlemmar. Det brukar ju sällan bli så att bara ett barn blir sjukt, om de bor ihop på heltid tycker jag. Eftersom ni haft magsjuka i huset hade jag nog utgått från det i första hand. Det kan ju vara både och också. Förstoppning som börjat och därefter har magsjukan kommit. Men om problemet kvarstår när magsjukan borde varit över, eller om det kommer tillbaka med förstoppningen är det nog klokt att höra med BVC. Dom möter ju det mesta och har säkert bra råd att ge:-))
  Ha en bra dag!

 5. Julie 12 oktober, 2017 on 06:46 Svara

  Håller med ovanstående, det lär ju vara magsjuka eftersom Idun har haft det. Det behöver inte se lika ut för alla, kroppar reagerar ju olika på saker o ting. (Tex vattkoppor, en del får få prickar, en del många, osv.) Krya på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna