VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HISTORIEÄLSKARE

Godmorgon! Idag har jag fått se något för mig helt nytt, nämligen Rådhuset. Jag och min ena handledare hade möte med en jurist där angående ett ärende. Älskar gamla byggnader med mycket historia! Om man hade kunnat åka tillbaka i tiden skulle jag vilja göra det, gärna till 1800-talet. Minns ni julkalendern förra året? Den tyckte jag var underbar. Kanske ska börja titta på mer historieprogram helt enkelt?

Är lite ledsen i hjärtat efter lämningen då Idun fått ett litet bakslag. Men vad jag förstår är det bara sunt att det kommer också. Hon sa redan igår att hon inte vill till förskolan och att hon vill vara på Astons förskola (hans avdelning). I morse började hon snyfta och sa samma dag direkt när hon såg mig, jag hade hoppats det hade ”sovits bort” men det satt i även när vi kom till förskolan. Som tur är har de samlat ihop barnen en stund på morgonen så kanske hon ville gå ner sen. I fredags ville hon också vara där lite extra och det hade hon fått. Underbart att de lyssnar på henne ??


Kommentarer


 1. Mikaela 18 september, 2017 on 14:46 Svara

  Skönt att dom lyssnar in henne och försöker följa henne så bra dom kan. Förstår att det gör ont i mammahjärtat..

  Om du inte har sett Historieätarna har du en hel guldgruva där. Historia och humor i ett! Superkul!

  • Evelina 18 september, 2017 on 19:43 Svara

   Ja verkligen!
   Åh just det, det finns ju. Tack för tipset! 🙂
   Kram

 2. Madeleine 18 september, 2017 on 17:26 Svara

  Ett litet tips om du vill kombinera dina helgpromenader med lite historia är att lyssna på historiepodden med Robin och Daniel (två lärare från min gamla arbetsplats)

  • Evelina 18 september, 2017 on 19:42 Svara

   Tack för tips!!

 3. Petra 18 september, 2017 on 22:35 Svara

  Vi hade samma sak, en inskolning med vår då 1år o 8månaders som gick som en dans. Hon tog ingen notis om jag var nära eller inte alls där.
  Sen vecka två efter inskolningen kom det en tuff period men gråt vid lämning, samtal på morgonen om att inte gå dit osv.
  Det gick över efter ett par veckor och sen var det precis som under inskolningen.

  Skulle känna mig mer orolig om barnen inte visar någon separationsångest alls varken under inskolningen eller senare.

  Nu när vi är inne på år 2 på föris hinner jag inte säga hej då innan hon är inne och delaktig i någon lek ?

 4. Emmelie 19 september, 2017 on 20:36 Svara

  Tipsar om serien Outlander (på bla.a netflix) som är en riktigt riktigt bra historisk serie, inte dokumentär dock men trovärdig ändå och absolut sevärd!

  • Evelina 20 september, 2017 on 16:11 Svara

   Tack snälla för tips! Har faktiskt sparat den på min lista så nu vet jag att den ska ses ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna