VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BRIST PÅ KÄRLEK

Minns ni när jag skrev om trädgårdsfix senast? Det var verkligen när trädgården fick lite kärlek senast hahah…. Är det något som får lida i vår värld så är det just trädgården. Trädgårdarna. Eller ja, i stugan finns ju ingen direkt trädgård ännu, men Mange lägger nog mer tid på den än här. Så nu när jag började skämmas för grannarnas skull gjorde jag ett ryck, på framsidan hehe. Baksidan får vara djungel ett tag till, tills nästa gång tid och energi finns. Eller lust kanske stämmer bättre, det finns ju roligare saker att göra tycker jag.

Jag hade de BÄSTA trädgårdsnissarna till hjälp och nu är åtminstone halva trädgården höstredo.

 

Vi plockade upp plommon och jag klippte gräset. Plommonträdet mår inte bra i år, det är larver i många plommon. Så himla äckligt, sånt tål jag inte att tänka på ens så nu äter jag inga plommon. Om det är någon som är plommonexpert och vet vad det kan bero på får ni gärna säga till. Kanske kärleksbrist helt enkelt, det skulle ju inte förvåna mig direkt. Vill minnas att man ska sålla bort plommon i början av säsongen för att inte grenarna ska gå av? Det har vi inte gjort och visst har en del grenar nu gett upp. Jaja, en dag om några år så kommer det stackars plommonträdet ändå ryka.


Kommentarer


 1. Fyrbarnsmamma 10 september, 2017 on 19:12 Svara

  Ej plommonexpert, men låter som plommonstekel.
  1. Plocka bort och släng alla angripna plommon i år.
  2. Lägg ut pressening/markduk under trädet; larverna förpuppar sig i marken under trädet.

  • Evelina 10 september, 2017 on 20:03 Svara

   Åh men tack för svar och råd!! Jämfört med mig är du plommonexpert ☺️?

   • Fyrbarnsmamma 11 september, 2017 on 03:53 Svara

    Haha.. minns att mina föräldrar gjorde så i min barndom ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna