VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT NYTT MOTTO

Att gå från en tre månader lång föräldraledighet till att ”jobba” heltid på en ny arbetsplats innebär verkligen en stor förändring. Jag har varit SÅ trött på kvällarna haha. Vanligtvis är det Mange som är tröttast då men nu har jag vunnit easy peasy. Igår, alltså en fredagskväll var det jag som föreslog sova redan klockan 22. Men jag antar att det kommer bli bättre med den biten redan nästa vecka när det inte är lika mycket nya intryck hela dagarna. Alla nya namn inte minst, det är jobbigt för hjärnan att behöva sortera allt hela tiden men efterhand behöver den ju inte arbeta lika hårt med den biten. Såklart är det mycket annat som väntar, men det är att praktisera myndighetsutövning själv allt mer och det ska bli väldigt intressant. Att få använda teorin från i våras (juridikterminen med avslutande handläggningskurs) i praktiken.

Jag minns inte om jag har skrivit om min oro kring praktiken? Har varit rädd för att komma dit och känna att vaddå, det här var ju inte det jag tänkte och jag vill absolut inte jobba med det. Men så känner jag absolut inte, inte det minsta utan snarare tvärtom och DET är en härlig känsla. Mitt nya motto är – hitta ett jobb som du vill fortsätta jobba med även om du skulle bli miljonär. En bra måttstock tycker jag för man ska inte bara nöja sig och absolut inte vantrivas med sitt arbete. Jag vet att många gör det och jag vet också att det finns många som skulle sluta jobba ifall de blev miljonärer även om de älskar sitt jobb. Jag skulle absolut fortsätta arbeta om än i mindre utsträckning. Jobba heltid är ju en stor del av dagen, men för att få stimulans och göra det man brinner som är också viktigt kan man ju jobba deltid. Har för övrigt börja spela på lotto igen haha. Man kan ju hoppas att jag får bevisa att jag skulle leva som jag lär 😉

 

 

Sen har det ju blivit SEPTEMBER. Har inte bara varit off på bloggen, jag har verkligen varit off precis överallt – inte kollat facebook, instagram, bloggar eller ens reflekterat speciellt mycket över att första höstmånaden är här. Månaden då jag och Mange blev ett par och även då vi gifte oss. Höst är en ganska härlig årstid tycker jag och inte minst när det kommer till modet. Är glad att volangerna fortfarande hänger med hehe, äääälskar volanger. Enligt mig är det ett perfekt sätt att piffa till basplagg på och jag har gärna enkelt men med det lilla extra. Volangerna ovan finns på H&M.


Kommentarer


 1. Elina 2 september, 2017 on 11:15 Svara

  Vad härligt att det känns så bra med praktiken! ? Tycker ditt motto låter bra, fast jag är iiiinte riktigt säker på om jag skulle fortsätta forska om jag blev miljonär. Kanske, eller så skulle jag börja skriva romaner? För då gör det ju inget om jag skulle misslyckas med att få något publicerat iom säkrad inkomst. ?✌️

  • Evelina 2 september, 2017 on 11:23 Svara

   Haha jamen lite så! Man kan göra precis vad man vill för det gör inget om man inte får något för det! Skriva böcker kanske jag också hade sadlat om till då med ?
   Vad forskar du inom?

   • Elina 2 september, 2017 on 15:32 Svara

    Ekonomi, redovisning. Ja det kanske får en att våga lite mer när man inte behöver tänka på att få mat på bordet. ☺️

 2. Inne hos Ina 2 september, 2017 on 13:56 Svara

  Exakt så känner jag för mitt jobb också. Har precis landat i Sverige efter en vecka utomlands och längtar efter att gå till jobbet på måndag!

  September är för övrigt min favoritmånad. Vi firar också bröllopsdag i slutet av månaden.

  Ha en härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna