VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FÖRSKOLEFIX

Äntligen är Astons dyna klar, efter många om och men. Jag fick ju tag på en symaskin igår kväll (min är sönder) men hade problem med att få igång den. Dock var det hastigheten (som stod på 0 haha) och inte att trä tråden som var problemet. Hann inte sy igår dock eftersom klockan blev för mycket, så idag när vi kom hem efter praktik och spontanmiddag hos svärföräldrarna blev det systuga.

Dynan i (som man får från förskolan) är väldigt tunn så jag valde ett fluffigt ”tyg” och ett tunnare men mjukt så det ska bli skönt att sitta på. Ville göra två olika sidor så att Aston kan välja vilken han vill ha just den dagen. Alla barn på minsta avdelningen har varsin dyna som de hänger upp på krokar när de inte används på frukt- och sångstund.

  Redigera 

Idag blev Aston inte det minsta ledsen när jag sa hejdå, det var skönt. Hur har det gått för er andra med inskolningar och nyinskolade barn?


Kommentarer


 1. Hanna 30 augusti, 2017 on 06:58 Svara

  Super söt dyna?

  Åh hade en så jobbig lämning idag, andra lämningen efter inskolningen…
  direkt när vi skulle ta av skorna började han gråta och sen klamrade han sig fast runt min hals och höll fast i mitt hår.
  Det gjorde såå ont att lämna honom så ledsen?
  Men sen hade resten av dagen gått hur bra som helst, ätit och sovit bra.
  Men nu har jag en klump i magen varje morgon för att gå igenom detta drama..?

  • Evelina 30 augusti, 2017 on 21:09 Svara

   Usch den är inte rolig… Aston gjorde så en morgon och det var TUFFT och svårt att hålla inne tårarna… Men så känns det ju såklart genast bättre när det går bra resten av tiden. Hoppas att lämningarna går smidigare snart!! Har ni testat att lämna från din famn till pedagogens famn, säga hejdå lite snabbt och sen att pedagogen går iväg med honom? Det har funkat super med Aston. Kram och kämpa på med lämningarna

 2. erica 30 augusti, 2017 on 08:23 Svara

  det har gått jättebra och idag ska hon sova där för första gången 🙂

  • Evelina 30 augusti, 2017 on 21:07 Svara

   Hoppas det gick BRA! 🙂

 3. Linda 30 augusti, 2017 on 10:20 Svara

  Själva inskolningen på 2 veckor gick toppen. Nu däremot är det mycket gråt vid lämning, det går över fort, men ändå, det skär i hjärtat lika mycket varje gång ? men det går lättare för varje gång!

  • Evelina 30 augusti, 2017 on 21:06 Svara

   Kämpa på! Vad bra att det går bättre men jag förstår det gör ont i hjärtat – det gör det ju alltid oavsett anledning till tårar. Kram!

   • Linda 30 augusti, 2017 on 22:51 Svara

    Tack så mycket! Skönt att dina trivs så bra! Det gör min pojk med med resten av dagen, äter oftast 2 portioner och somnar först ?
    Lycka till med praktiken, det går säkert galant! Väntar med spänning på fortsättningen! Kram

 4. Michaela 30 augusti, 2017 on 12:01 Svara

  Wow, vilken fin dyna 🙂 Här gick den första veckan bra, medan det har varit gråt vid varje lämning den här veckan 🙁 Som tur är vet jag att det gått över snabbt och att resten av dagen varit rolig, men det är ju såklart ändå jobbigt att lämna en gråtande liten kille 🙁 Hoppas och tror att det snart går över snart! Ha en fortsatt fin dag! Kram

  • Evelina 30 augusti, 2017 on 21:06 Svara

   Tack snälla! Åh hoppas det vänder snart! Och om inte – det är ju skönt att veta att tårarna slutar snabbt igen! Kram

 5. Nina 30 augusti, 2017 on 20:40 Svara

  I början av året flyttade vi till ny Stad och bytte då förskola och kom till ett ställe där båda ofta var ledsna vid lämning och stora kom aldrig in i gruppen och de gjorde inte särskilt mycket under dagarna. Valde att byta nu till augusti igen och ångrar inte det en sekund, aldrig några ledsna miner. Stora vill stanna kvar. Känns så skönt att sitta på jobbet och veta att de stormtrivs och har det kanon. Inskolningen funkade kanon och var med en heldag och sedan tyckte de vi kunde lämna dem en stund dag 2.

  • Evelina 30 augusti, 2017 on 21:04 Svara

   Åh vad skönt att ni också fick liknande erfarenheter efter att ni bytt – det gör SÅ mkt om både barn och vuxna känner sig trygga, såklart. Idun och Aston har också varit själva tidigt (Idun 9.30-13-30 redan dag två) och alla dagar hittills (redan på inskolningen) har de velat vara kvar längre hehe… Det känns härligt, att de längtar tillbaka direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna