VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

INSKOLNINGSSTART

Man kan säga att Idun såg fram emot första dagen på förskolan vääldigt mycket 😉

Efter att vi lämnat Elion på skolan i morse åkte vi och hämtade paket innan vi packade förskoleväskan och gick bort dit. 9-11 var tiderna såhär den första inskolningsdagen. Eftersom Astons inskolningsfröken är sjuk och jag är en vuxen på två olika inskolningar passade det bra att ge Idun full fokus idag. Alltså jag och Aston var med på hennes avdelning. Men hon lekte på så bra så, även om jag hela tiden var i närheten. Jag tror jag talar för oss båda när jag säger att det kändes hur bra som helst! Väldigt härligt i mammahjärtat.

 

Laga mat och djursjukhuset (ett temarum som för tillfället är fullt med djur, sprutor, bandage etc) såg Idun fram emot mest men hon blev överraskad med ett stort byggrum också.

Haha det var så mys att titta på henne. Alldeles till sig och full fokus på varenda liten smågrej. Men hon hann ju inte med allt! Hon hade kunnat leka här i all oändlighet ungefär.

 

 

Aston trivdes rätt bra han med. Enda gångerna han protesterade var när jag lyfte med honom någonstans för att följa med Idun haha. Typ när det var dags för utelek. Idun hade helst velat leka kvar inne men hon gick med på att följa med och kolla in gården. Medan Aston protesterade vilt och högljutt för han ville minsann INTE gå ifrån alla leksaker. Men när vi väl kom ut var det precis lika roligt där.

Även om vi inte har varit på hans avdelning idag så fick han ju ändå träffa pedagogerna och leka på den gemensamma gården, så det känns ändå som en bra start även för honom. På måndag startar vi på hans avdelning istället.

 

Precis som att man vill vara med på kort när man är på förskolan?!

 

Det var inte helt lätt men båda gick med på att följa med mig hem utan protester. Jag tror att båda längtar till måndag och nästa besök men de är ganska trötta nu efter alla intryck så helgen kommer lägligt :).

Nu ska vi hämta hem storebror från skolan igen också. Hans skolstart igår gick jättebra och jag känner att jag har koll på läget. Ny läxdag och idrott tre dagar istället för två. Det blev visst ett riktigt uppdatering-om-barnen-inlägg nu haha. Vilket väl i och för sig återspeglar dagen so far, för jag har inte gjort mer än skolrelaterade ting.


Kommentarer


 1. Anna 18 augusti, 2017 on 17:39 Svara

  Åh så härligt att läsa att det gått bra på första inskolningsdagen! Kram fina du ?

 2. Emeli 18 augusti, 2017 on 20:40 Svara

  Vad härligt att det kändes bra 🙂
  En fundering; Varför skolar ni inte in ett barn i taget, Idun först och Aston sen?:) Verkar bökigt att hoppa runt och blir det inte förvirrande för barnen?
  / en Förskolepedagog

  • Evelina 18 augusti, 2017 on 20:51 Svara

   Det funkar jättebra än så länge tycker jag! Och pedagogerna tycker också det ?? Nästa vecka kommer jag gå mellan avdelningarna när de börjar vara själva, och det känns bara skönt att vara nära. En vän som skolar in nu också gick hem redan idag, andra dagen (bor nära iofs). Om det blir så för Idun med kan jag ju lika gärna vara med Aston på hans avdelning ex. Känns inte som att tiden finns att lägga två inskolningar efter varandra heller? Då hade ett barn fått skolas in och sen gå på förskola bara för att det andra barnet skolas in och inte pga studier och jobb? Eftersom Idun nog kommer vara en del på Astons avdelning också känns det bra att hon får vänja sig att vara där också ??? (avdelningarna jobbar mycket tillsammans och alla känner alla)

 3. bella 18 augusti, 2017 on 22:04 Svara

  Men gudars så lång hon ser ut ?
  Härligt med skolstart å dagis.

  • Evelina 20 augusti, 2017 on 18:07 Svara

   Hihi ja hon är ganska lång 😉

 4. Anna 20 augusti, 2017 on 07:54 Svara

  Hej!! Min lilla tjej ska också börja på förskolan nu i höst o jag funderar lite på utekläder.. kör ni på skalkläder? Regnkläder? Och sen vinteroverall? Vad behövs egentligen? Vill ju inte köpa onödigt mycket! Tack för hjälpen!! Kram

  • Evelina 20 augusti, 2017 on 18:07 Svara

   Vi har regnställ, ofodrade hängande på förskolan. Det kommer man väldigt långt med! Kan ha lager på lager under samt ha regnbyxorna ÖVER overallen sen när det är kallt och lerigt. Men de kommer även ha ofodrade skalbyxor hängandes ifall det bara behövs extra skydd vid utelek.
   Fodrade regnkläder är också smidigt men inte lika användbara som ofodrade eftersom de inte går att ha om det inte är tillräckligt kallt, men samtidigt kan de vara mer användbara än overall. Elion hade en fodrad regnjacka under större delen av vinterperioden när han var yngre vet jag, istället för en jacka.
   Hoppas ni hittar det som funkar för er! Det är så svårt att tipsa eftersom alla upplever olika. Om ni behöver regnkläder kolla in Nordbjörn som finns hos Jollyroom, de är grymma tycker vi.
   Kram och lycka till med inskolningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna