VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

UPPLADDNING INFÖR HÖSTEN

Godmorgon tisdag! Om två dagar kommer Elion hem vilket ska bli sååå härligt. Han kommer ha varit i väg i nästan 3 veckor och under de veckorna har han inte pratat med sin mamma speciellt mycket om man säger så. Han hinner liksom inte. Men det är väl på ett sätt bra, att han är så himla trygg och har roligt att han inte hinner sakna mig. Han är så, oavsett om det är jag eller F som har honom att han liksom inte har något större behov av att prata med den andre.

Har precis pratat med förskolan idag igen för att nämna att jag är själv på inskolningen på två olika avdelningar. Hon jag pratade med blev lite ställd först och sa att hon glömt hur de brukar göra när det är två som ska skolas in på en gång eftersom det inte händer speciellt ofta. Men det skulle gå bra. Jag sa att jag tror att Idun nog är redo att vara själv mer på sin avdelning snabbare än vad Aston är, och det kanske bara är bra om hon är med på hans avdelning precis i början. Så det blir nog bra.

Förskolestart betyder att det är dags att ordna med en del praktiskt så jag har ägnat morgonen åt att gå igenom hallgarderoben som gömmer lite allt möjligt samt Elions gamla ytterkläder och skor i en annan garderob. För att kolla vad vi har och vad vi behöver inför förskole- och skolstart. Elion är ju mycket enklare eftersom jag till honom inte behöver leta igenom förvaringspåsar med syskons grejer. Han har ju det han har liksom.

IMG_2986

Iduns regnkläder (finns hos Jollyroom) är så himla fina tycker jag. Aston har pastellgröna utan leomönster. Har noterat det som behöver införskaffas men det var faktiskt inte så mycket som jag trodde. Kanske att överdragsbyxorna från i våras är på gränsen till att bli för små men tror att de funkar över hösten också.


Kommentarer


 1. Charlotte 8 augusti, 2017 on 17:10 Svara

  Kan inte M vara föräldraledig och ta inskolningen av ett av barnen?
  Det är ju fysiskt omöjligt att vara på två ställen samtidigt och om du ska skola in på två avdelningar blir det ju väldigt rörigt för barnen när du springer emellan, tänker jag. Välmenande kram!

  • Evelina 8 augusti, 2017 on 22:29 Svara

   Nej han kan inte det tyvärr, hans position på jobbet gör det inte möjligt. Men det löser sig, vi får ta det som det kommer och eftersom avdelningarna arbetar tätt i vanliga fall är det inte så konstigt att Idun kanske får börja inskolningen på Astons avdelning ☺️

 2. Emma 9 augusti, 2017 on 07:35 Svara

  Varför ska de gå på olika avdelningar tänkte de är ju så nära i åldern? Hoppas det går bra för er alla på inskolningen ?

  • Evelina 9 augusti, 2017 on 07:46 Svara

   De har 4 avdelningar på förskolan så de hamnar i olika grupper rent åldersmässigt. För Idun skulle det nog inte vara lika stimulerande att vara med 1-åringar som med 2-3-åringar heller så det blir säkert bra. Men jag hade önskat att de skulle få samma avdelning till en början iaf, men det gick tydligen inte pga många nya barn (alltså stor minsta grupp). Tack snälla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna