VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LUGNANDE

Tack för pepp angående inskolningen! Jag känner mig rätt mycket säkrare och lugnare i vad som komma skall efter att ha pratat med Astons inskolningspedagog på telefon. Just för att hon fick mig att känna mig trygg i att de gör allt för att ha trygga barn, vilket såklart är allas mål och tanke. Hon sa att det går absolut att bestämma två dagars längre inskolning redan nu (det blir då 6 dagar plus hembesöket)(ja inte heldagar utan succesivt ökande). Och hon förstod precis hur jag tänker och känner kring att de ska skolas in på olika avdelningar, när de är lite som tvillingar. De ska gå igenom seperation från dels föräldrar OCH varandra. Så hon sa att det går säkert att anpassa så att Idun är en del på Astons avdelning de första veckorna när de får gå mer än vad de kommer gå sedan. Det är något jag har gått och tänkt på ett tag, så det var skönt att lägga fram förslaget och att det togs emot som det gjorde. De brukar leka mellan avdelningarna emellanåt, men hon verkade hålla med om Aston kan behöva Idun som lite back up-trygghet under de här fem första veckorna. Kom på nu att jag inte frågade om hur man gör när man skolar in två barn på två olika avdelningar!? Jag är ju själv på det eftersom M inte kan vara hemma.

 

 

Hand i hand, tillsammans. Miniälsklingarna mina ♡ ♡

 

 

Jag tycker det är så härligt att han går ”överallt”. Här var vi på väg till affären och han gick faktiskt nästan hela vägen, men ville sitta i vagnen två korta stunder.

På väg hem stannade vi vid lekparken och var där tills M kom hem från jobbet och joinade oss. Då hade jag så ont i axlar och skuldror att jag kände att jag snart skulle bli grinig. Lyckades på en välbehövlig massage av M medan barnen lekte och vi satt på bänkarna, sen la jag mig på spikmattan direkt när vi kom hem och DET gjorde susen. Samtidigt som jag kände förkylningen komma krypandes för varje sekund ungefär, vet inte om det är så himla smart att ligga på den med förkylning i kroppen men hur lätt är det att välja på pest eller kolera ;).


Kommentarer


 1. Lena 7 augusti, 2017 on 19:08 Svara

  Vad skönt att du blev lugnare av att prata med personalen. Men tänkte på om du kanske kan skola in Idun på samma avdelning aston eftersom du är själv? Så får ni gå till hennes avdelning emellanåt.. men det blir kanske rörigt.. men prata med pedagogerna innan inskolningen börjar om det så kanske dom har några idéer.

  • Evelina 8 augusti, 2017 on 22:31 Svara

   Ja det verkar som att vi kommer göra något sånt, blir nog bra ? de var lite vilsna och sa att de inte mindes hur de gjorde sist det var två som skolades in på samma gång eftersom det sker så sällan haha…
   Kram!

 2. Nina 7 augusti, 2017 on 20:27 Svara

  Har farmor eller farfar möjlighet att följa med på inskolningen? Annars kanske Idun kan skolas in några dagar tidigare på sin avdelning och när Aston skolas in är du i huset som en extra trygghet för henne. Beroende på när du börjar skolan/praktiken kanske ni kan börja några dagar tidigare än ni har plan för.

 3. Nina 7 augusti, 2017 on 20:29 Svara

  Glömde skriva att för oss har det varit kanon att vara och leka på gården på kvällar och helger innan inskolningen.

 4. Ewe 7 augusti, 2017 on 20:56 Svara

  Kan inte M ta ledigt åtminstone nån dag? Så du kan koncentrera dig på ett barn. För ni måste väl ha föräldradagar kvar för båda barnen?

  • Evelina 8 augusti, 2017 on 22:30 Svara

   Ja det har vi men det är tyvärr inte möjligt med hans chefsjobb… men det ordnar sig säkert ändå, vi bestämde en lös plan idag jag och förskolan ?

 5. Anna 9 augusti, 2017 on 07:36 Svara

  Jag skolade in mina barn samtidigt (2 och 4 år) och det föll sig så olyckligt att även om vi tänkt ta ett barn var så låg min man inlagd på sjukhus då. Jag skolade först in den stora i tre dagar och då var den lilla bara med men ingen inskolning på henne. Sen veckan efter skolade jag in henne på hennes avdelning. Det funkade bra och då fanns jag i närheten om den stora behövde mig. Vi tyckte det var lättare att göra så så att båda fick en trygg början med rätt rutiner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna