VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FOKUSERA OM

Fokus för mig den här sommaren är nedvarvning. Jag ville kanske inte inse det då men det blev faktiskt för mycket med allt i våras, speciellt när jag skulle plugga heltid plus jobba, M jobba och utan förskola till minisarna. Att hela tiden vara igång i hjärnan är inte alls bra i längden och jag är oerhört försiktig när det kommer till varningssignaler om att det är dags att bromsa tempot. Så nu tränar jag på att ta det lugnt och på att försöka uppskatta när det inte finns måsten och aktiviteter också. Träna på att göra ingenting. Men jag tycker det är skitsvårt rent ut sagt. Samtidigt som jag vet att vi nog är många som har alldeles för höga krav på oss själva. Prestationsprinsessa var ett ord jag hörde för första gången i våras men det var ett ord jag direkt kände skulle kunna vara en synonym till Evelina.

 


Läsa böcker har jag börjat med de senaste veckorna (tack älskade minisar som låter mig!). Ett verkligt bra sätt för mig att koppla av! Idag läste jag ut ”Efter festen” som ovanstående citat kommer från. Vacker bok om kärlek.


Kommentarer


 1. Marie 2 augusti, 2017 on 21:10 Svara

  Kloka ord! Kram

 2. Anna 2 augusti, 2017 on 21:19 Svara

  Bra att du bromsar i tid! Det är svårt som sjutton att ta det lugnt när man inte är en sådan person :/

  • Evelina 3 augusti, 2017 on 10:31 Svara

   Ja usch. Kram!

 3. Agneta 2 augusti, 2017 on 21:23 Svara

  Förstår dig. Prestationsprinsessa, kunde nog vara mitt mellannamn, på gott och ont. Jag blir liksom stressad av att inte göra nåt. Går ofta an, tycker om att städa och fixa osv. Extremt ”duktig” på jobbet, hemma, med allt typ. Övar på att ta det lugnt, det går så där. Har oxå börjat läsa böcker, gjorde det jämt förut, och då kopplar jag verkligen av.
  Kämpa på fina du?

  • Evelina 3 augusti, 2017 on 10:31 Svara

   Du med!!! Jag tänker att medvetenheten om det ändå är något väldigt bra. Det är ju då vi faktiskt inser att vi bör ändra på kraven vi har på oss själva. Istället för att köpa på tills det är försent… Gillar du promenader också? Det med musik eller podd i öronen i min ensamhet är också avkopplande till max. Vi får hitta såna saker och fylla dagen med åtminstone en sak som saktar ner på det inre tempot. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna