VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

YOU ARE ONE IN A MELON

Godmorgon! Som jag njuter av alla dagar den här sommaren. Att få vara ledig med mina barn. Det finns verkligen inget bättre, även om det såklart är lite tålamodsprövande emellanåt hehe… Men jag kan inte alls relatera till det jag har läst här och där på nätet, att det är jobbigt att vara ledig med barn och sin familj. Jag och M skulle vilja vara lediga tillsammans alltid (okej kanske inte, vi får ju förstås tillfredsställelse av att arbeta/studera/göra det vi vill utanför partner- och föräldrarollen, men att vara ledig typ 3 månader tillsammans om året hade ju varit DRÖMMEN) och fick jag välja skulle barnen inte ha förskola alls. Att få ha en hel sommar tillsammans med mina små känns som lyx, ren lyx. Kommer aldrig att glömma just den här sommaren, känslan i mitt hjärta. Det är ju Elion som saknas då såklart, men nästa vecka är han hemma igen och så har vi en vecka tillsammans innan han börjar skolan. Det var ett smart upplägg – att vara föräldraledig 1,5 år, sen plugga två terminer och sen vara föräldraledig över sommaren.

 

I måndags när M började jobbet var det också dags att återgå till en mer normal kost. Då menar jag inte spelkvällar var och varannan kväll med sötsaker och glass nästan varje dag. Den här veckan har jag kört mycket vattenmelon, som hela sommaren iofs, men nu till frukost tillsammans med ägg. God kombo!

Kosten är snäppet viktigare än träning (med bra mat och vardagsmotion kommer man långt i välmåendet), och hur kroppen mår inuti är liksom grunden för att må bra totalt sett. Eftersom jag varit väldigt trött länge nu ska det bli intressant att se om det blir skillnad när jag styr om kosten igen. Jag har även slutat med mina p-ringar (OBS inte pga att vi vill bli gravida utan för att jag sen minisarna kom till världen inte fungerar bra med ringarna längre – jag har haft mellanblödningar typ hela tiden) och det känns också skönt och ska bli kul att se eventuell skillnad, att inte trycka in extra hormoner i kroppen.

KRAM!


Kommentarer


 1. Elina 3 augusti, 2017 on 12:11 Svara

  Jag sa precis till min man igår att jag tycker att den här sommaren har varit så lugn och liksom avkopplande. Förstod inte riktigt varför, vi har i princip varit lediga tillsammans varje sommar sedan 2015 pga föräldraledigheter, så då borde ju även förra och förförra sommaren också ha varit lugna? Men tror att det beror på att vi åkte bort i början av den här sommaren istället för i mitten och sedan har vi tagit dagarna lite som de kommer. Inte planerat så mycket i förväg, förut kunde jag till och med skriva in utflykter i kalendern och så hade vi långa listor på saker att fixa på huset eller tomten. Nu kör vi ungefär varannan dag att min man jobbar på övervåningen (det är då bara ett projekt istället för flera mindre) och varannan dag hittar vi på nåt tillsammans, vad vi känner för just den dagen. Så ska försöka att ta semesterresan/resorna tidigt på sommaren även kommande år så att man kan varva ned ordentligt sen. ☺️ Problemet blir väl att kommande somrar är det nog tusen projekt igen ? Medan vi den här ”måste” fokusera på det viktigaste…

  • Evelina 4 augusti, 2017 on 08:58 Svara

   Det är ju ett perfekt upplägg, att blanda aktiviteter så allt hinns med och alla blir nöjda! Istället för att planera in i minsta detalj. Vissa planer är ju skönt att ha, men som du säger att ta dagarna som de kommer är bra härligt också. Vi hade ju liknande upplägg med resa i början och sen varvat utflykter med bygge och måsten. Kanske det är det som är det vinnande konceptet alltså 🙂
   Kram!

 2. Inne hos Ina 3 augusti, 2017 on 13:12 Svara

  Se till att du verkligen vilar också. Med din tuffa vår kan det vara början till utmattning. Jag var själv där förra året den här tiden efter flera år med för mycket stress, även om jag aldrig hann fram till väggen. Det var först Nu, i slutet på maj sm jag började känna igen mig själv igen. Nu tror jag kanske inte att du behöver så mycket tid, men vila är viktigt! 🙂
  Kram ❤

  • Evelina 4 augusti, 2017 on 08:56 Svara

   Jag tror faktiskt jag varit där och nosat för ett tag sen, när jag var gravid med Aston och det hände alldeles för mycket på få år. Det skulle förklara att jag nu är mer stresskänslig och i stort behov av att vila. Vad skönt att du med bromsade i tid, även om du kom lite för nära. Kramar och vila på du med! ♡

 3. Jonna 3 augusti, 2017 on 21:04 Svara

  Jag märkte enorm skillnad när jag slutade med mina p-ringar!
  Jag har provat de flesta hormonella preventivmedel och känt att ringen är den med minst hormoner i, toppen!
  Har funkat bra i flera år, men jag kom plötsligt på att jag hade väldigt dåligt humör ganska ofta, humörsvängningar deluxe och ganska deppig till o från.
  Tog beslutet att sluta med ringen och märkte skillnad på bara ett par veckor!
  Blev mycket piggare och gladare, fick massor med energi och sexlusten kom tillbaka, vilket min man inte var besviken över heller ?
  Vill aldrig gå tillbaka till hormonella preparat mer – om du hittar någon bra lösning kanske du kan skriva om det i bloggen?
  Nu väntar vi barn nummer tre, men sen är det verkligen stopp i fabriken ?
  Tack för en fantastiskt jordnära och fin blogg! ?

  • Evelina 4 augusti, 2017 on 08:55 Svara

   Intressant! Hoppas på positiv effekt för mig med 🙂
   Önskar jag visste någon smartare lösning än kondom haha. Men det kör vi på ett tag så får vi se sen.
   Lycka till med bebisfabriken! Så spännande! Tre är underbart <3
   Kram och tack för att du läser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna