VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DAGSTUR TILL FARMOR

När vi åker iväg brukar vi försöka tajma det med sovstunder, som idag åkte vi efter minisarna ätit lunch och jag visste att Aston skulle sova sin nap. Idun somnade också, men hon sover ju vissa dagar och andra inte så det är Aston man får gå efter. Här har vi precis kommit fram och båda två är helt nyvakna.

 

Min farmor hade ställt fram pärlor och plattor och alla tre satte genast igång. Elion tyckte det var jätteroligt, Idun hade inte riktigt ork att göra en hel platta själv (jag hjälpte till) och Aston saboterade om han fick chansen hehe.

Det är faktiskt första gången jag hälsade på farmor med alla barnen såhär, men det får vi göra om snart igen. Jag märkte hur glad hon blev, och barnen gillade att vara där väldigt mycket också. Jag förstår att de trivs med henne, hon är en sån där som alla barn dras till och det är kanske inte så konstigt eftersom hon var dagmamma när hon arbetade. Men det är även hos farmor och farfar som jag har sovit över hos mycket när jag var yngre, dit vi cyklade efter skolan och så vidare. Hon har en speciell plats i mitt hjärta for sure.

 

Mini-Evelina. Jag kollade gamla foton medan barnen lekte1957 träffades mina farföräldrar, då var farmor 16 år och jag undrar om inte farfar var 8 år äldre? Något sånt. Hon var 18 när de gifte sig och vid 21 kom första barnet, min pappa. 4 barn fick dom tillsammans och nu finns hur många barnbarn som helst (jag orkar inte räkna haha) och barnbarsbarn fylls stadigt på.

 

Sigge var också något som drog uppmärksamheten till sig. Han är stooor så Idun tyckte han var lite läskig först, hon är mest försiktig av de tre. Elion minst försiktig och Aston är alltid ett osäkert kort haha.

Vi kom iväg för sent så det blev lite kaos i bilen men hem kom vi utan att någon av de små somnade i alla fall vilket var viktigast.  För om de somnar kring 17 kan jag ju säga att nattningen inte blir rolig men nu sov de båda strax efter 20. Elion ska alldeles strax göra detsamma, vi har spelat några omgångar UNO först och han ville läsa några sidor i sin bok. Tänk om vi alltid kunde ha sommarlov!? Kanske det inte skulle vara lika speciellt då i och för sig… Men jag drömmer om att kunna ha långa semestrar medan barnen är små, det vore ju guld att få vara hemma mycket med dom när förutsättningarna för det finns.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna