VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ATT FÖREBYGGA SKADOR MED LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Inlägget är i samarbete med Länsförsäkringar

För ett litet tag sen fick jag och barnen besök av Lennart från Länsförsäkringar. Han berättade om skadeförebyggande i hemmet och gjorde även en skadeförebyggande besiktning på vårt radhus.

Vid en skadeförebyggande besiktning går man igenom förebyggande främst mot vattenskador i kök och badrum. Jag tycker det är viktigt att tänka på att den här tjänsten inte är till för att leta fel, utan påpeka eventuella brister som skulle kunna leda till skador i huset. Det är en service som ska underlätta och hjälpa till i hemmet. Ofta har man väldigt hög standard på säkerhet i badrum, men något mindre i kök och det är många gånger diskmaskinen som är källa till skada i hemmet. Man kanske har kopplat in den fel och det börjar droppa exempelvis.

 

IMG_1593

Därför ska man ha en sån här, en vattenmätaren med vattenlarm. Den ingår i den förebyggande besiktningen och delas ut till kunder kostnadsfritt vid besiktningen. Den ska sitta i köket vid vattenledningarna och fungerar lite som en brandvarnare (med skillnaden att det man inte vill ha är vatten istället för eld såklart) – om en vattenläcka inträffar känner den av det och larmar. Det känns tryggt för oss med ett gammalt kök (från när huset byggdes 1960). Vi ska ju renovera ”när som helst” men drar ut på det för att jag helst ska hinna bli klar med studierna först.

Något jag tyckte var ”kul” var att om man köper ett hus där äldre människor har bott får man i regel stopp i avloppet inom ett år. Det beror på att äldre oftast spolar mer sällan i toaletter och sådär, så när sen en barnfamilj flyttar in som spolar och tvättar hur mycket som helst (jamen det gör man ju verkligen haha) blir det lite av en chock i systemet och det blir stopp. Stämde rätt bra för oss, efter bara få månader hade vi en bil här som spolade rent alla rör!

 

    IMG_1619IMG_1601IMG_1623

     IMG_1664

Husets minsta inneboende fick varsin reflexnalle som översvämmades med pussas.

Säkerhet i trafiken är ett annat område där man inte kan få för mycket av förebyggande. Kanske vi kan ha ett inlägg om det framåt hösten när mörkret är tillbaka? Jag har ju berättat för er att jag är Länsförsäkringars bloggambassadör så ni kommer få ta del av såna här inlägg framöver. I nästa inlägg blir det ett nytt tema.

På Länsförsäkringars hemsida finns det massa användbara tips och råd om hur du kan förebygga skador och olyckor i hemmet, men också i trafiken, vid naturkatastrofer, i stugan osv.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna