VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

A RIDE FROM HELL

Långhelg med familjen är ju bara världens grej. Saknar inte att jobba helg i butik när det är sånt här väder direkt (idag är det grått). Vi har maxat ledigheten och jag är SÅ glad att jag började den med att bli färdig med min examinationsuppgift, det gjorde att jag kunde njuta mer av dagarna sen.

Vi bestämde oss för att gå in till centrum i lördags, köpa lunch och träffa Elion och Fredrik på tivolit. Det är marknadshelg sista helgen i maj här, och det blir såklart en härlig stämning då.


img_1056.jpgimg_1055.jpg

Efter en varm promenad till stan letade vi upp en skuggig plats för att äta lunchen vi köpte på vägen. Att sitta inne på restaurang lockade inte ett dugg. Perfekt att kolla på båtar under tiden och låta barnen leka av sig på gräset istället.

  img_1057.jpg img_1058.jpg img_1054.jpg

Det var det här som gick mig först rädd, sen tacksam att vi överlevde (jamen typ), sen arg – jag och Elion åkte den här karusellen  på marknaden (den hette Woltzer) och den kan inte ha fungerat som den ska. I alla fall inte vara godkänd vad gäller säkerhet Den är lite som virvelvinden på Liseberg. Vi satte oss, han och jag tillsammans. Han valde den som såg ut att snurra mest. Men när vi skulle sätta oss och denna inte slutade gunga fram och tillbaka tänkte jag att den snurrar kanske mer än de andra? Drog ner handtaget, men den låste sig inte. Jag frågade en som jobbade om det ska vara så, han bara mumlade och tog betalt. Jaja tänkte jag, detta är ju en karusell som snurrat på hela tiden. Så startade turen och i början snurrade det helt normal, fast ibland stod det still, väldigt ojämn sådär. Men det började snurra mer och mer och mot slutet snurrade det så mycket att ingen av oss skrattade längre, det handlade bara om att hålla fast mig och Elion, och den där spärren nere. Jag har aldrig varit med om en karusell som snurrar så extremt mycket. Elion som är tuff och tål alla karuseller blev också rädd mot slutet så då fokuserade jag på att fråga honom om han var okej, efter varje intensivsnurr. Det kändes som det aldrig skulle ta slut ( M sa att det höll på väääldigt länge). När vi skulle gå av slutade den inte att gunga fram och tillbaka nu heller, alla andra stod still. Gick fram till M och F och jag såg nog allt annat än pigg ut för jag hade fått ont i ryggen, ryggraden hade pressats så hårt bakåt för att bara hålla mig och Elion på plats… Drog upp tröjan och det var stora märken på ryggen. De sa att några av ”sitsarna” hade sett ut att snurra obehagligt fort. Obehag är verkligen rätt ord för vad jag kände. Framåt kvällen svullnade det upp runt ryggraden och vid tre kotor formades stora blåmärken. Runt kotan i mitten var det som en stor boll, för att det var så svullet.

Ångrar nu att jag inte frågade de som jobbade med karusellen om de verkligen anser att det ska vara sådär? Men jag var först i chock tror jag. Det kan väl omöjligt vara säkert att snurra med sån kraft utan att vara fastspända/fastlåsta på något sätt? Tacka vet jag Liseberg och liknande ställen där säkerhet prioriteras alla gånger om.


  img_1059.jpg

Nåja, det var en liten i av det stora hela (som annars var helt underbart). På hemvägen träffade F en tjej han kände som jobbade på detta gymmet, de hade en tävling utanför. M ställde upp och tog bästa tiden, med bara 40 minuter kvar av dagen! Imponerande, 2 min och 25 sekunder med vikterna såhär. Min alldeles egna strong man.


Kommentarer


  1. Diana 29 maj, 2017 on 07:36 Svara

    Usch vad obehagligt!! De där tivolin som brukar finnas i områden, ute på ängar och så brukar inte alltid vara godkända. Tyvärr så har många fått tusentals anmärkningar.

    Hoppas ryggen är bättre nu Eve. Annars får du gå och kolla upp det där. 🙁
    är alltid så rädd för sånt som har med rygg och ryggrad att göra.
    Kram

    • Evelina 29 maj, 2017 on 20:06 Svara

      Ja ALDRIG mer!! Möjligtvis någon snorseg karusell för Idun och Aston men Elion får inte åka fler år.
      Kram och tack, bara stora blåmärken idag! ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna