VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SNÄLLA ORD ÄR GRATIS!

Igår var jag på en helt fantastisk föreläsning. Per Holknekts (ni känner kanske till honom som Odd Mollys skapare?) ”Kan jag, kan du, kan vem som helst”. Det blev tårar både från mig, andra i publiken och honom. Vilken förebild han är! Att klara av att klättra upp från det djupaste djupet . Från att förlora familj och bli hemlös (pga alkoholen), till att några få år senare starta Odd Molly som omsätter miljarder. Det handlar om aktiva val, att välja varandra och framför allt sig själv VARJE dag.

Det jag tar med mig lite extra är att tänka på att snälla ord faktiskt är gratis, att vi människor kan hjälpa varandra att nå våra maximala jag och att precis alla är lika mycket värda. Han gav som exempel att innan han hade nått botten hade han vissa fördomar om socialsekreterare. När han sen tog mod till sig och bad om hjälp från en sådan insåg han att den kvinnan, tack vare att hon trodde på honom och gav honom rätt verktyg till att komma tillbaka, också gjorde det. För oss socionomstudenter som var där blev det påtagligt hur mycket vi kan komma att hjälpa utsatta människor. Han fick mig att längta tills jag är färdig, jag vill också göra sån enorm skillnad!

img_0768.jpg

Efter föreläsningen gick vi fram för att tacka honom, vi var galet berörda av hans historia men han tackade OSS när vi sa att vi var socionomstudenter.

Jag tycker att ALLA borde gå och se den föreläsningen om möjligt och jag tycker framför allt att alla chefer ska göra det. Jag vet att det finns bra chefer, men jag vet också att det finns många skitchefer rent ut sagt. Tyckte det var häftigt när Per berättade om en vision när han startade Odd Molly att prata med alla anställda varje dag. Det fullgjorde han från 0-70 anställda. Otroligt stort tycker jag. Att vara lyhörd och att få känna sig sedd gör så mycket för en anställd. För alla förstås.

  img_0771.jpgimg_0770.jpg

När jag kom hem och Idun sa ”vill du hoppa studsmatta med mig mamma”? och sen sa ”jag älskar DIG” när jag gjorde det, helt på eget initiativ kände jag innebörden av de orden lite extra just då. Per påpekade som sagt att man aldrig ska sluta med de där snälla orden, eller sluta köpa tulpaner på ICA… Oavsett hur länge man har varit tillsammans. Det är den dagen man slutar visa att man bryr sig som man också riskerar att förlora allt. Sluta aldrig säga ”Jag älskar dig” hade han som exempel.

Jag trodde absolut att det skulle vara en intressant föreläsning med tanke på allt den här mannen har varit med om (första svenska skateboardproffset i USA, skapare av SVEA, Odd Molly osv) men jag var helt oförberedd på att jag skulle bli så otroligt berörd. Jag kände liksom ett stort behov av att vara för mig själv och tyst efteråt så det passade bra att jag behövde uträtta några ärenden på egen hand.

img_0767.jpg

Lite kul att jag redan innan hade planerat att åka till köpcentret för att handla upp mitt presentkort på Odd Molly. Kan bara konstatera att jag gillar Odd Molly ännu mer nu 😉


Kommentarer


  1. Emmelie 26 maj, 2017 on 10:13 Svara

    Inspirerande! Vilken pepp även jag kände efter att ha läst detta inlägg. Vi behöver alla en sådan här ögonöppnare ibland. Tack för att du delade med dig. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna