VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FAMILJESTATUS LÖRDAG MORGON

Vaknade på det mest härliga sätt idag – Aston står i sin säng (som står precis brevid min sida av sängen) och skrattar åt mig 06.00. Haha då kan man inte göra annat än bli glad. Ni som inte har barn kanske tänker att jaja han var ju glad men att bli glad av att behöva vakna 06? Och ja självklart är det tidigt men det gör mig ingenting att gå upp då när han har sovit nonstop i sin säng hela natten, fram tills dess. Det var längesen det hände. Överlag har han varit nöjdare till och från de senaste dagarna och jag börjar nästan gråta av lycka över det. Precis som jag nästan gråter av förtvivlan när han har sina värsta gnälldagar haha.

Minst och störst i familjen har varit och handlat inför kvällens middag med vännerna. Här avanceras det ständigt med att göra saker från grunden och hamburgerbröd (utan jäst så det går snabbt) är det senaste. Jag tror att mycket av det man köper, köper man i princip av rena farten. Saker som är ganska enkla att göra egentligen. Tacokrydda är nog mitt bästa exempel. Det är spiskummin som ”är” tacossmaken och att göra kryddblandningen själv med spiskummin, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar eller vad man nu vill ha i är lätt som en plätt (samtidigt som man kan anpassa styrka efter smak och middagsdeltagare). Jag vet att det finns de som gör verkligen allt själva, och de som kanske inte hinner/orkar göra någonting. Som med allt annat tycker jag att man självklart får hitta sin egen balans vad gäller detta, för alla familjer är ju olika. I vår familj är det M som är allra flitigast med detta, jag skulle inte ”orka” göra egna hambugerbröd ex. Kanske om några år men inte nu haha.

  img_5944-1.jpg

Igår drack vi ett glas vin i soffan när barnen hade somnat. SÅ gott! Kanske allra mest för att det var en måand sen sist vi drack vin tror jag. Rödvin är verkligen en dryck som jag njuter av att dricka.

 

img_5963.jpg

Pappan försökte sig på en sovmorgon men det är SVÅRT med tre barn i huset hehe. Han fick i alla fall en kram av mysAston när han kom upp. De ger mycket energi.

 

img_5962.jpg

Jag och Idun sitter här i kontoret nu, hon gillar att ”hjälpa” mig här. Ser ni vilket fint hjärta hon har ritat? Det gula. Enklare unge får man leta efter – hon leker gärna själv såhär, brevid.

Elion har startat dagen med att göra läxan till torsdag (?) och jag funderar jag på att åka iväg själv nån timme och köpa BH. En sån grej jag ”behöver” göra men inget jag gör med två små i hasorna direkt. Då blir det lätt att det aldrig blir av, om jag nu inte åker iväg själv. Skulle nog behöva en ledig stund hemifrån, som inte innefattar plugg eller motion :).


Kommentarer


  1. Karin 29 april, 2017 on 10:58 Svara

    Hej!
    Lyssnade just på ert senaste poddavsnitt. Mycket bra som vanligt! Tänkte bara tipsa om att i senaste poddavsnittet barnvagnspromenader pratar de om gnälligt barn. Tänkte på det du pratar om med er lillkille.
    Kram

  2. Jenny 29 april, 2017 on 20:03 Svara

    Hej, skulle precis tipsa dig om att lyssna på podden barnvagnspromenader där Louise Hallin pratar om gnälliga barn i ettårsåldern. Såg dock att nån mer redan tipsat om det. Värt att lyssna på! Kram.

  3. Anna 30 april, 2017 on 09:10 Svara

    Hej! Har du något recept på hamburgarebrödet? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna