VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ONSDAG!

img_5824.jpg

Godmorgon från föreläsningen (börjar alldeles strax)!

Ett nytt avsnitt av podden finns ute, det handlar till stor del om våld i nära relationer. Ett ämne som är värt att lyfta och lufta, för att få det synligt och förhoppningsvis hjälpa till att förtydliga att det INTE är okej under NÅGRA omständigheter med våld av NÅGON sort i NÅGON relation.

Det är lättare sagt än gjort, att man inte ska ta någon skit. Att man borde gå när första slaget kommer. Men vet ni att när det kommer, det första slaget, har manipulationen oftast hållt på så pass länge att det inte är att ”bara” gå. Jag vet av egen erfarenhet att om man utsätts för våld i en nära relation känns det nästintill omöjligt att avsluta den relationen. För man är så insnärjd (jag blev det ju naturligt nog från födseln men processen och känslorna är väldigt lika i alla typer av våld i nära relationer). Tror att man inte klarar sig utan personen. Att personen inte klarar sig utan dig (jag vet, sjukt att man får dåligt samvete gentemot en person som sägs älska dig men ändå misshandlar dig) Men jag lovar, det gör man. Ta hand om dig, du är trots allt den viktigaste personen i ditt liv.


Kommentarer


  1. Anna 27 april, 2017 on 08:56 Svara

    Bra att ni lyfter ett så viktigt ämne! Jag jobbar själv på en tjejjour och vårt syfte är att arbeta förebyggande och stärka tjejer. Vi och kvinnojourer jobbar oftast ideellt så skänk gärna en slant till din lokala jour där du bor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna