VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

A PROMISE IS A PROMISE

Godmorgon! Idag väntar pussel igen, farmor/svärmor kommer hit och är med barnen till lunch. Jag har föreläsningar fram till 15 så M kommer hem vid lunchen. Håller tummarna för att allt går lika bra där hemma som sist 🙂 Tyvärr fick Aston feber inatt men jag och farmor bestämde att vi kör på ändå (hon fick såklart bestämma i första hand)

 img_5203-2.jpg

Jag råkade visst säga till Idun i förgår att pappa nog kan ta upp studsmattan efter jobbet imorgon, så det andra hon sa igår morse efter att hon ville till lekparken och leklandet var att pappa skulle bygga studsmatta hehe. Vårtecken = upp med studsmatta! Här har M precis kommit hem från jobbet, vi möttes på gatan för vi kom också precis hem. Efter middag kom studsmattan fram, minisarna hjälpte pappa att montera medan jag hängde tvätt.

Studsmatta var det absolut första vi köpte till huset om jag inte minns fel. Vi köpte huset samma dag som Idun föddes och just en egen trädgård till då framför allt Elion var det vi jublade mest över tror jag och en studsmatta köptes direkt. Ja att slippa trappuppgång och trappor utan hiss också förstås.

KRAM

P.S Onsdag betyder som vanligt nytt poddavsnitt!


Kommentarer


  1. Sara 5 april, 2017 on 12:40 Svara

    Hej! Måste bara skriva en kommentar efter att ha lyssnat på podden. Jag är förskollärare och arbetar med de yngsta och vill bara ge tips om det josefine också verkade tycka. Smyg inte iväg från din ettåring, de förstår så mkt mer än man tror! Om föräldern smyger iväg utan ett tydligt avsked så skapar det en otrygghet hos barnet som inte vet om föräldern är borta eller ej vilket gör att de ”letar” efter föräldern och inte kan lita på om föräldern är där eller inte. Så oavsett om barnet blir ledset en kort stund vid ett tydligt hejdå så skapar det trygghet på så sätt att de vet att du är borta och kommer lära sig att du kommer tillbaka. En ettåring lär sig förstå detta. Det gör också att barnet fullt ut förstår att nu är det farmor som är här och tar hand om mig istället för att fundera på om mamma är i närheten eller ej. Visa att du är trygg vid lämningen oavsett om det är ledsamt. Tveka inte utan lämna och ring efter en stund om du är orolig. Huvudsaken är att barnet inte känner det. Det är helt naturligt och sunt att barn då och då protesterar vid lämning visa dig trygg bara så kommer de bli bra. Hoppas du inte tar illa upp av tipset, det är i all välmening!

    • Evelina 5 april, 2017 on 17:36 Svara

      Åh tack för dina tankar och synpunkter, det är jättevärdefullt för mig att få höra hur förskolepersonal tänker.
      Jag skulle absolut inte lämna Aston på förskolan utan att säga hejdå, så vet egentligen inte varför jag gör annorlunda när det är på hemmaplan!?
      Kram!

      • Sara 5 april, 2017 on 19:09 Svara

        Det är vanligt att föräldrar vid inskolning frågar om just de där med att säga hejdå lr inte till sitt barn 🙂 så det är något många funderar kring. Hoppas det kommer gå bra för er alla nu med omställningen!

        • Evelina 5 april, 2017 on 19:20 Svara

          Förstår det!! Känns ju JÄTTEkonstigt att ens säga hejdå till barnen till en början när det inte är den andra föräldern som är med 😉
          Tack snäll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna