VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FÖRELÄSNING & NYTT AVSNITT

Hej finingar! Är det fler än vi som fick vinter igen? Jag var himla klar med just det och var väldigt glad när det började dofta vår i luften. Början av våren är ju alldeles fantastisk tycker jag! Så kom snön i helgen. Och igår. Nu är det isigt och vitt överallt och jag blev säkert hundra gånger tröttare av bara det ;).

Ska alldeles strax in till högskoleområdet för en föreläsning som är utöver min utbildning. Det ingår nämligen något som heter PPU (står för Personlig och Professionell utveckling) i socionomutbildningen och det innebär bland annat att man på sju terminer ska gå på sex föreläsningar som är utanför utbildningen. Men som man ändå kan koppla till socialt arbete och kommande yrken på något vis. Jag har hittills inte gått på en enda (var gravid och jobbade mycket första terminen = trött och förra tänkte jag att jag väntar tills barnen går på förskola men varför inte passa på redan nu) men så dök en väldigt intressant upp idag på högskolebiblioteket. Annika Östberg kommer dit och pratar om när hon satt i amerikanskt fängelse i nästan 30 år, ni har kanske hört talas om henne och hennes böcker?

 

catchinguppodden_avsnittatta

Nu finns ett sprillans nytt avsnitt ute av podden. Vårt åttonde avsnitt! Som ni ser på bilden handlar det till stor del om när Idun kom till världen och jag skulle tro att många är nyfikna på Josefines hemlighet som hon äntligen kan avslöja? Det blev ett ganska långt avsnitt, drygt en timme. Vi vill gärna veta vad ni föredrar eller om det ens spelar någon roll hur långt ett avsnitt är? Vi hoppas såklart att ni vill lyssna oavsett men det är ju tillsammans med er som vi gör podden 🙂

För er som vill läsa min förlossningsberättelse med Idun finns den här.

KRAM!


Kommentarer


  1. Kul att utbildningen är uppbyggd så, att få se något annat än bara det man läser 🙂

  2. Sofie 8 mars, 2017 on 11:25 Svara

    Vilken spännande föreläsning! Hade jag också gärna lyssnat på…

  3. Elina 8 mars, 2017 on 13:05 Svara

    Intressant med förlossningsberättelse! Själv känner jag att under fjärde förlossningen så drog de istället lite nytta av att jag var ”erfaren” och lät student göra undersökningar utan att fråga etc istället för att respektera mig på nåt sätt. Fick även svara på frågor från både barnmorska och sedan samma frågor från student. Kände mig väldigt irriterad av detta. Dessutom småpratade de med mig så mycket att jag kände mig helt ofokuserad… fick säga till till slut att jag inte kunde/ville prata. Plus att de masserade min rygg utan att fråga och därför kändes det som att min mans roll i det hela förminskades. Fick aktivt dra min man till mig för att visa att det är från honom jag vill ha stöd. Och allt detta skedde under den knappa timme vi var inskrivna innan bebis var född. Näe, är mer nöjd med speciellt tredje förlossningen… trist att mitt barnafödande inte kunde avslutas med en top notch-förlossning ?

  4. Annika 8 mars, 2017 on 18:40 Svara

    Tycker det är bra att avsnitten är så långa som möjligt 😀

    • Evelina 8 mars, 2017 on 19:33 Svara

      Hihi good to know! ?❤?

  5. Jennie - mamma till W&A 8 mars, 2017 on 20:03 Svara

    Åh, då kan jag få till ännu ett träningspass på en timme utan problem ?. Brukar köra musik i lurarna när jag tränar, men kul med lite variation. Så en gång i veckan lyssnar jag på er pod när jag tränar ?

    • Evelina 8 mars, 2017 on 20:21 Svara

      Åh vad KUL!! Heja dig! Har också börjat lyssna på podd när jag tränar istället för musik ?

  6. Lovisa 10 mars, 2017 on 08:50 Svara

    Älskar er pood och en timmes längd är toppen ???

    • Evelina 10 mars, 2017 on 23:04 Svara

      Åhh vad KUL att höra ??❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna