VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LIVSPUSSEL & FÖRSKOLEPLATS

Idag har vi planerat schema för april och maj, dvs från när M börjar jobba och fram tills min termin slutar och jag blir föräldraledig igen över sommaren. Tror vi fixar det galant, med svärmors hjälp några timmar, några dagar i veckan.

På tal om livspusselschema. Igår fick jag ett samtal från den förskolan vi har ställt oss i kö till. Och Idun och Aston fick platser där! Så himla skönt!! Det enda tråkiga är att de inte får vara på samma avdelning men jag tror ändå att det blir bäst såhär, precis som de resonerar. Aston går förstås i gruppen med minisar, och jag tror inte Idun skulle komma till sin rätt där, med mest ettåringar eftersom hon är väldigt mogen mentalt. Tidig med prat och tänk och ja. Hon får nog roligare med dom som är lite äldre. Anledningen till att jag skulle vilja ha samma avdelning till en början är för att de inte ska genomgå en seperation ifrån varandra också, när det samtidigt blir en seperation från mig, M och hemmet. De två är lite som tvillingar eftersom de har mindre än ett år mellan sig och inte vet något annat. Har ju aldrig varit ifrån varandra. Aston är tvärtom Idun väldigt mammig och känslig av sig. Därför tänkte jag att han skulle må bra av att ha Idun nära en övergångsperiod. Men jag väljer att lite på personalen, innerst inne vet nog jag med att detta blir bäst som sagt :).

 

img_3935

Känslan av nytoppat hår med fräsch kant – LOVE IT!!

Alltså jag är så trött just nu. SÅ trött. Får sova bra på nätterna men har ändå somnat i soffan varje kväll i en vecka, vilket är vääldigt ovant för mig eftersom jag tidigare bara gjort det när jag varit gravid. Det måste bero på förkylning i kroppen tänker jag, eller vitaminbrist av något slag (hallååå solen!??). En klasskompis idag frågade hur det går nu efter sjukdomarna och sådär, och sa att jag ser piggare ut nu än när det var mitt i det, att det syns i ögonen som har mer liv igen. Det känns ju bra i alla fall, att jag inte ser trött ut trots att jag bär på en riktig zombitrötthet utan dess like haha.

 

Dags för obligatoriskt kvällssoffmys med min man, och walking dead (på tal om zombies)


Kommentarer


  1. Josefine 7 mars, 2017 on 20:39 Svara

    Stod just och funderade på det om ni fick plats! Så bra. Smart att lita på personalen. Det blir bra <3 PUSS och mysig zombiekväll 😉

  2. Det blir nog jättebra och vet du, om det inte skulle funka så kan du ju alltid be personalen att flytta ihop barnen. Personalen ska utgå ifrån barnens bästa och är det att vara tillsammans så kommer de tillgodose er önskan 🙂

  3. Emma 8 mars, 2017 on 07:03 Svara

    Var hittar ni the walking dead?

  4. Emelie 9 mars, 2017 on 14:41 Svara

    Jag är förskollärare och har på jobbet 2 barn med 11månader emellan inskriva på fsk. De började på samma avd men de hämmade bara varandra, fastän de hemma var så fina ihop! Den stora fick inte en chans att umgås med jämnåriga utan ville bara ”ta hand” småsyskonet och den lille hängde bara efter den äldre..
    när vi delade på dem blommade de ut fullständigt och utvecklades något enormt! De har nu massa vänner och är mycket mer socialt kompetenta – så ur mitt perspektiv passar nog detta dina minisar jättefint med 🙂 då kan de njuta av varandra när de är lediga 🙂

    • Evelina 10 mars, 2017 on 23:06 Svara

      Så fint att höra!! Hoppas på liknande resultat med mina minisar ?? kram!

  5. Matilda 9 mars, 2017 on 19:42 Svara

    Har du provat att äta järntillskott? Jag har varit såå trött en period och började tro att jag var deprimerad. Pratade med en bekant och under samtalet kom vi fram till att tröttheten kändes precis likadan som när jag var gravid och låg under 100 i hb. Kände mig lite som en idiot när jag lade ihop 2 och 2 och kopplade. Har ätit järntillskott i ett par månader nu och vilken skillnad!!
    Vill passa på att gratta till podden också! Jag har följt dig länge men aldrig kommenterat. Jag måste säga att du låter så otroligt sympatisk. Väldigt behaglig att lyssna på!

    • Evelina 10 mars, 2017 on 23:06 Svara

      Åhh nej borde testa!!! Tack för tips. Och tack SNÄLLA du! Är ju rätt ”obehagligt” att höra sin egen röst ??❤? kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna