VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN GRIPANDE HISTORIA

Jag ska definitivt passa på att gå på lunchföreläsningar oftare. Det var fler än jag som ville lyssna på Annika Östberg, kvinnan som suttit i amerikanskt fängelse i nästan 30 år – det var helt smockfullt. Kan ju tycka att biblioteket skulle kunnat ha förutse detta och organiserat bättre med sittplatser, nu var det många som fick stå eller sitta på golvet.

img_3959.jpg

Vilken otroligt gripande historia – att rymma hemifrån vid 13 års ålder i ett land där man inte växt upp, bli heroinmissbrukare vid 14 års ålder, mamma vid 16 år och sen lyckas vända på allt för sonens skull. Och sen fastna igen. Förstöra livet totalt genom att vara närvarande när sin nya kille mördar två personer varav den ena polis… Att inne i fängelset få veta att sonen dör i en bilolycka vid 15-årsålder. Att efter 30 år i fängelse, varav 28 hårda år i amerikanskt kvinnofängelse säga att man inte är bitter eller arg, utan bara tacksam för livet… Jag blev oerhört rörd.

Tänkte direkt att jag måste köpa hennes bok på stan men så fastnade jag med Petra över lunchen och sen med lillebror i telefonen så jag åkte hemåt och ska försöka få lite gjort innan familjen kommer hem igen. JAG är tacksam över att jag är där jag är idag. Hoppas att du känner samma? Även om min bakgrund inte heller har varit den bästa så brukar jag också försöka fokusera på att allt det som har hänt har lett mig dit jag är idag, och idag är jag lyckligt lottad, framför allt för att jag har mina tre barn. Det bästa jag har och har gjort, for sure.

Idag skiner solen också. Det är en bra dag! En bra dag att vara glad, lycklig och tacksam på


Kommentarer


  1. Louise 8 mars, 2017 on 14:58 Svara

    Jag skulle gärna också lyssna på henne! Otroligt gripande bok, kan tipsa om att hon gjorde ett sommarprat för ett antal år sedan som är riktigt bra! 🙂

    • Evelina 8 mars, 2017 on 19:33 Svara

      Ja gör det om du får chansen! Kram och tack för tips

  2. Åh hade också velat lyssna på den föreläsningen :D.

  3. Josefine 10 mars, 2017 on 08:17 Svara

    Hade velat lyssna jag med! HAPPY FRIDAY my love <3 PUSS

    • Evelina 10 mars, 2017 on 23:05 Svara

      Gör om du får chansen! ?❤?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna