VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JAG KLARADE MIG INTE

Godmorgon  C U P C A K E S !

IMG_9097

Bild från helgens bröllopsmässa.

I morse var det min tur att bli dålig så jag känner mig sådär pepp på att tentaplugga men jag MÅSTE ju. På onsdag eftermiddag är det seminarium dessutom så jag hoppas att det blir bra nu så att det hinner gå 48 timmar tills dess. Och på fredag salstenta. Det borde gå trots sjukdom nu, jag känner att jag har okej koll på mycket i alla fall. Och eftersom jag inte lyckades med mitt försök att ”bara” få G på sociologin flyttar jag det fokuset till civilrätten nu istället haha. Om inte annat så tror jag att den inställningen som jag börjat med är väldigt hälsosam för mig, för jag har faktiskt lyckats sänka kraven på mig själv. Och lyckas väldigt fint ändå. Att vara stressad över skolan är inget jag vill föra över till mina egna barn så de får bli min motivationskälla till att bli vän med prestationsångesten, som de är så ofta och till så mycket. När man har barn tänker man ju OFTA på vilken typ av förebild man vill vara och vad det är för ideal och värderingar man vill ge dom. För mig är det allra viktigaste att de ska tro på sig själva, veta att de kan klara av allt de vill även om de först behöver försöka flera gånger eller lära sig, och att alla människor är lika mycket värda.

Kram på avstånd för att inte smitta 😉


Kommentarer


  1. Det där hade man ju inte tackat nej till precis 🙂

  2. -Jenny- 20 februari, 2017 on 16:24 Svara

    Typiskt! Hoppas att det inte hänger i länge. Enligt 1177 är det faktiskt 24 timmar som gäller för vuxen. 48 timmar eller mer är såklart bra och kan man stanna hemma skadar det ju inte. Kan man inte är det alltså ett dygn. Bra att veta… krya på dig!

    • Evelina 20 februari, 2017 on 16:52 Svara

      MYCKET bra att veta tack! Det verkar som att jag kan räkna från i morse så ondag eftermiddag blir isf lugnt oavsett 🙂 TACK och kram!

      • Linn 20 februari, 2017 on 19:43 Svara

        Hade precis tänkt skriva att det är 24 timmar för vuxen. Jag är själv sjuksköterska och blev inte varse detta förrän i höstas när jag själv blev sjuk, tydligen ändrades reglerna för ett par år sedan. Väldigt bra med tanke på sjukpenning mm! Men barnen MÅSTE vara hemma MINST 48 timmar, usch för de som tummar på de reglerna *morr*
        Hoppas du kryar på dig snarast! Kramar

        • trebarnsmamma 21 februari, 2017 on 06:40 Svara

          Fast även om man ändrat rekommendationerna finns det ju fortfarande magsjukor som smittar upp till 72 timmar. Och tyvärr också många vuxna som har lika dålig hygien som barn.

          Ärligt talat tycker jag bara att det är själviskt att inte vara hemma en eller två dagar extra. Framförallt bör man tänka till när fyra av fem i familjen åkt på det. Då tycks det ju vara rejält smittsamt.

          Hoppas att ni mår bra nu i alla fall!

          • Evelina 21 februari, 2017 on 10:23

            Tror ju inte det är mer smittsamt än andra magsjukor MEN det är ganska svårt att hålla isär två barn under 2 år, de är ju på allt och speciellt Aston stoppar allt i munnen. Och för oss blir det såklart svårt att hålla 100% borta när det är bajsblöjor sådär.
            Men håller med dig! Kan man vara hemma så ska man vara hemma MINST 48 timmar! Nu är det så oturligt att jag har en examination imorgon och en på fredag så jag MÅSTE verkligen till skolan.
            Tack snälla, tyvärr är det sämre då Aston spyr idag…

  3. Karin B 20 februari, 2017 on 19:54 Svara

    Så kul att lyssna på din pod! Jag tycker absolut att du skulle skriva en bok om din barndom och din uppväxt med din mamma. Jag tror att du har mycket att dela med dig utav. Jag tror också att många skulle bli hjälpta av en bok skriven av dig. Jag skulle absolut köpa din bok!

  4. Ulrika F 20 februari, 2017 on 23:18 Svara

    Du är en fantastisk förebild för dina barn! Kram från ett lite molnigt Spanien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna