VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT BESÖK HOS FARBROR DOKTORN

Vi fick ställa in våra planer för dagen, jag och minisarna hade ju tänkt att åka till mina småsyskon och M skulle till stugan men så dök det upp några varningssignaler på Idun som vi kände att vi ville kolla upp, kring slaget i pannan. När olyckan hände sa de på sjukvårdsupplysningen att vi skulle hålla koll på bland annat blåmärken runt ögon och blod från näsa och öron, och idag såg vi båda två. Så efter ännu ett samtal med 1177 (mycket kortare väntetid än sist) fick vi rådet att ta kontakt med vårdcentral för att kolla upp. Kan tillägga att hon igår var lite borta en kortare stund, vilket vi inte reflekterade över så mycket då, men i kombination med det andra ville vi ändå höra med någon som kan.

Solsken och några minusgrader – SÅ fint och härligt ute idag.

 

Idun må vara tuff när hon slår sig och sådär, men att gå till doktorn var ingen höjdare! Han kollade upp i näsan och in i öron och ögon och som hon grät. Stackars liten. Men så fick hon en ring och en tatuering efteråt, då blev hon gladare igen! Och allt såg bra ut, de vill inte röntga som det ser ut i dagsläget men vi ska fortsätta hålla koll på henne förstås. Så läskigt när det handlar om eventuella blödningar i hjärnan… En bruten hand hade ju varit ”bättre”, sånt blir ju i regel inte livshotande. I alla fall så är blåmärkena kring ögat mest troligt en förlängning av blåmärket i pannan som börjar synas mer nu. Och blodet i näsan kan vara för att hon varit förkyld länge.

 

På hemvägen gick vi en omväg för att få en längre prommis och titta på Vättern.



Tatueringen! Precis som morbror har. Åhh hon blev så ledsen när vi inte kunde åka. Redan på morgonen tjatade hon om att pappa skulle till stugan, hon ville nästan köra iväg honom haha. Ni skulle sett bulan hon fick i söndags, den var inte kul nånstans men har nästan försvunnit helt nu.


Kommentarer


  1. Sofie 28 december, 2016 on 13:08 Svara

    Vad obehagligt när dessa små varningstecken kom! Bra att ni kollade upp det nu. Hoppas att hon bara blir bättre nu och det inte blir värre!
    Man blir ju så orolig för de små!

    Måste fråga.., visst var det du som gjorde egen fotoalmenacka? Har letat men inte hittat sån vanlig som man tar med sig utan mest väggalmenacka.
    Minns du var du gjorde din?
    Kram Sofie

  2. Elina 28 december, 2016 on 13:12 Svara

    Usch vad obehagligt! Skönt att de inte hittade något och att det verkade ”normalt”. Håller tummarna för att det snart går över helt!

  3. Joysan 28 december, 2016 on 13:21 Svara

    Åh, stackars liten! Men skönt att det inte verkar vara nån fara ?. Kram

  4. Madeleine 28 december, 2016 on 13:31 Svara

    Stackars liten! 🙁 (och faktiskt lite stackars er också, vet ju själv hur orolig man blir som förälder) Tur att det verkar ha gått bra!

  5. Tilda 28 december, 2016 on 13:31 Svara

    Men åh stackars Idun ? Och er också, vilken oro att bära på ❤️
    Hoppas ni inte ser några fler tecken nu och att hon piggar på sig snabbt ?

  6. Mariah 28 december, 2016 on 15:41 Svara

    Fy, vet hur läskigt det är när de små slår sig :/ Min lillkille på 3,5årramlade förra tisdagen å spräckte näsan på en stentrapp! Paniken innan man såg var blodet kom ifrån! Det resulterade i 4 stygn på näsan. Men han är också en sann hjälte å jag blev så imponerad och stolt! Han är livrädd för doktorn, men på sjukhuset sa han inte ett dugg, dom fick tvätta, bedöva och sy utan problem! Jag trodde dom skulle behöva söva honom, men icke! Det enda han inte ville låta doktorn göra var att köra in spatel i munnen för att kolla halsen, där gick hans gräns ? Så idag har vi varit på vc och tagit stygnen och där var han också superduktig! Så jag hoppas att läkarskräcken har släppt nu. Å jag tänker också, skönt att det ”bara” var näsan. Tänk om det varit huvudet eller munnen! Det blir ju lite mer följder av det än när det ”bara” var näsan som tur var!
    Stor kram till dig och Idun

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna