VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅGEKALENDER -LUCKA 14

Vi väntar vårt andra barn i mars och skulle uppskatta om du kunde berätta om du använt någon bärsele till dina småttingar? Vi funderar mellan BB one och ergobaby 360.

Vi har testat både Babybjörn One och Ergobaby 360, till Idun. Till Elion hade jag en äldre modell (active) och även om jag gillade den var jag sugen på att testa Ergobaby, eftersom jag läst och hört mycket positivt om den. Men, den var inget för oss! Den var krånglig att ta på och av, M fick inte ens av den utan hjälp haha. Dessutom hatade Idun babyinlägget. Kanske att den är bättre till större bebisar? Så vi bytte ut den mot en Babybjörn One och den har vi haft till båda minisarna, den har ett integrerat babystöd så att man kan använda den från start. Jag älskar den! Bebisarna också.


9 dagar liten lillebror, herreguuud vad tiden har gått fort! Nu är han alltså 9 månader och har funnits lika länge utanför som i magen.


Kommentarer


  1. Elin 15 december, 2016 on 09:52 Svara

    Tips till frågeställaren: Ergobaby har kommit med en ergonomisk bärsele där man inte behöver spädbarnsinsats – Ergobaby adapt. Finns även andra ergonomiska bärselar med inbyggt spädbarnsinlägg ex Manduca.

    Vi hade EB 360 till sonen och tyckte också den barn bulkig och jobbig, nu till bebis som är beräknad i Mars blir det en adapt!

    • Evelina 15 december, 2016 on 12:19 Svara

      Åh vad bra att de har ändrat det i nya modellen!

  2. sandra 15 december, 2016 on 14:10 Svara

    Ej testat ergon men har varit väldigt nöjd med bb1 som vi använt tilll sonen född mars 2016. Nu används den sällan men tänker att det känsla blir en del ryggbärande i sommar kanske ?

  3. Agneta 15 december, 2016 on 15:19 Svara

    Det finns många sköna och fina selar som är mer avlastande och ergonomiska för både barn och vuxen än BabyBjörn. Som ovan skriver finns Ergobaby Adapt som inte kräver något inlägg. Men om man kan tänka sig att stå ut med inlägg gör Tula fantastiskt fina och sköna selar! Sen finns Lenny Lamb från bebis är ca 4 mån och där finns flera underbara mönster att välja mellan!

    Vi började med en BabyBjörn One, men efter att ha läst på om ekonomi och även använt den en del med ont i nacke och axlar som följd bytte vi till en Tula och sån skillnad! Så mycket skönare att bära.

    PS Ett knep för att själv kunna öppna och stänga spännet på ryggen för både Ergobaby och Tula är att förlänga axelbanden när man tar på och av selen. Då åker spännet upp i nacken och är superlätt att komma åt :).

  4. Agneta 15 december, 2016 on 15:20 Svara

    Och det är ergonomi och inte ekonomi vi läst på om ;).

  5. Maria 15 december, 2016 on 19:42 Svara

    Och jag har använt ergobaby 360 till vår tvåa som hatat vagnen i 8 månader, och vi är så himla nöjda med den, tycker inte alls att den är krånglig men gillar däremot inte babybjörn one så allt är ju helt klart individuellt ☺️ Tips till den som frågar är att gå till en affär och få prova bägge med en docka i, det hjälpte oss i valet.

  6. Mikaela 15 december, 2016 on 19:44 Svara

    Tipsar också om Tula- selen. Dottern är ett år gammal och jag bär henne fortfarande två gånger om dagen i den på fem kilometers promenaden. Vi kommer orka bära henne länge till i den!
    Sen tipsar jag om tricotsjal de första månaderna, otroligt mysigt och inte alls bökigt, man lär sig knyta fort!

    Sista tipset är Facebookgruppen Bärsjalar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna