VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÄLKOMMEN DECEMBER

December, årets sista månad. Det är inte klokt vad detta året har gått fort men efter ett par såna år hoppas jag faktiskt att tiden bromsas upp lite nu när det inte är så mycket stora grejer som händer hos oss framöver. Vad vi vet i alla fall haha. 2016 är året då jag blev trebarnsmamma, fyllde 30, tog upp studierna efter två bebisar. Årets sista månad får gärna bjuda på mer sömn och så önskar jag att den här glädjen och lyckan jag känner får hålla i sig. Ni vet, när det bara känns extra bra och man nästan väntar på att något dåligt ska hända? Så kan man ju inte tänka, ska sluta med det!

Jul är den högtid jag älskar mest, och det har inte det minsta med julklappar att göra (sant!). Istället uppskattar jag att alla anstränger sig för att ses, för att umgås och att bara vara. Jag vet att jul är förknippade med mindre bra saker för en del, men som jag nämnt någon gång tidigare – jag som haft en tuff uppväxt har verkligen bara bra minnen av jul. Det finns inte ett enda dåligt julminne för mig. Och det är jag tacksam för med tanke på allt annat som är mindre ljust i minnesbanken. Det har säkert gjort att jag uppskattar jul extra mycket även i vuxen ålder.


IMG_6859

Marmorfatet såg jag på nätet men det var slut i butik så jag bad min syster kolla om hon hade kvar på sitt jobb och tänk – det fanns ETT kvar! Så hon köpte det till mig <3 Sen pyntade jag och Idun med kottar och ljus.


IMG_6865

Förrutom det jag nämnde ovan tycker jag att julens guldkorn är:

Lussebullar, julmust, rödbetssallad-och-köttbullmackor till frukost, pepparkakor, adventsstjärnor, julkalendern på TV:n (älskade förra årets), pyntad julgran, julmusik (Peter Jöbacks), paketinslagning (en kväll med julmusik på), uppesittarkväll, julmaten på julafton (mycket ätbart här haha), Kalle Anka (måste vara på varenda år), barnens glädje när de öppnar en rolig julklapp, julaftonskvällen (mysmysmys), lugnet på juldagen (då får det gärna vara snö så man kan åka pulka och göra snöänglar efter en härlig morgon). Rätt mycket alltså haha.

Vad tycker DU är det bästa med jul och december?


Kommentarer


  1. Eleonor 1 december, 2016 on 12:48 Svara

    Självaste mysstämningen är nog min favorit med julen. Men julmust ligger väldigt högt på listan ?

  2. Elina 1 december, 2016 on 18:04 Svara

    Jag gillar också julmys med lussebullar, julmust, Mozartkulor och all god julmat och sånt. Pyntade allt, förutom att fixa gran, lagom till första advent. ? Men just nu ser jag nog mest framemot att barnen får jullov ? Och jag och mannen lite ledigt, även om vi båda kommer plugg/jobba lite när barnen är hemma. Men det går ju att göra på kvällar eller turas om lite. Ska bli så skönt att få en paus från allt vad skjutsning, läxläsning, vab och allt sånt heter och bara få umgås! Inte behöva pussla med vardagen så mycket. Andas ut lite ❤️ Tycker att jul alltid är ett så välkommet avbrott som gör att man hinner tanka lite energi. Kan ju också ha att göra med att jag just nu börjar bli höggravid och tycker att allt bokstavligen blivit liiite tyngre…

    • Evelina 1 december, 2016 on 19:24 Svara

      Vad härligt det låter! Hoppas du får vila massor i jul och njuta av sista tiden med magen ❤️

      • Elina 1 december, 2016 on 21:44 Svara

        Tack! ? Försöker att njuta mellan varven, är ju troligtvis sista gången jag är gravid, men mest känner jag att graviditeter är väldigt påfrestande på så många sätt och att det kommer bli skönt när det är över. Bebisen är ju målet och det som gör all möda värt ❤️?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna